از تعدیل شدن تا ایجاد درآمد برای دیگران
به گزارش قائم آنلاین، نارنج شاکری کارآفرین نمونه زن خراسان شمالی است که توانسته تاکنون تعداد زیادی از افراد را آموزش دهد و برای تعداد زیادی از آنها اشتغال ایجاد کند. این کارآفرین هنرمند نمونه، کار تولید صنایع دستی دست بافته های داری مختص این استان را انجام می دهد که توانسته به شعار اقتصاد
به گزارش قائم آنلاین، نارنج شاکری کارآفرین نمونه زن خراسان شمالی است که توانسته تاکنون تعداد زیادی از افراد را آموزش دهد و برای تعداد زیادی از آنها اشتغال ایجاد کند.
این کارآفرین هنرمند نمونه، کار تولید صنایع دستی دست بافته های داری مختص این استان را انجام می دهد که توانسته به شعار اقتصاد مقاومتی به خوبی جامه عمل بپوشاند و نشان دهد که با اتکا به اراده و تلاش می شود به غیر از نفت از دیگر محصولات، درآمد کسب کرد.
نارنج شاکری مدیرعامل شرکت چهل نقش در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه در امر آموزش و تولید دست بافته های داری همچون گلیم سفره کردی، فرش، تابلوفرش، حوله بافی و چادرشب بافی مشغول بکار است، گفت: از همان کودکی با بافت گلیم و فرش آشنا بودم و در حقیقت بافت آن ها را از زن عموی مادرم یاد گرفتم.
وی افزود: در ابتدا گلیم بافی را انجام می دادم و به تجاری که مراجعه می کردند می فروختم، در آن زمان وضعیت فروش گلیم سفره کردی و فرش خوب بود و تجار و واسطه ها برای خرید زیاد، مراجعه می کردند.
وی ادامه داد: سفارش بالای تجار و واسطه ها سبب شد تا به فکر آن بیفتم که من هم در تیراژ بالا تولید و به فروش برسانم اما نیروی بافنده نداشتم.
شاکری اظهار کرد: از سوی دیگر حدود هفت سالی کارمند یکی از ادارات در بجنورد بودم که مواجه شدیم به تعدیل نیرو که یکی از نیروهای تعدیل شده خودم بودم.
وی تصریح کرد: تعدیل شدن از اداره و بافت سفره کردی و فرش با تیراژ بالا جرقه ای شد تا به فکر ایجاد شرکت و آموزش افراد بیفتم.
وی توضیح داد: از سال ۸۰ شروع به آموزش بانوان کردم و تا سال ۸۸ به صورت رایگان آموزش ها را ارائه می دادم که یکی از دلایل این امر آن بود که در آن زمان خرید صنایع دستی توسط مردم این استان چندان نبود در نتیجه استقبال چندانی نیز برای دریافت آموزش از سوی مردم نمی شد.
این کارآفرین نمونه خراسان شمالی بیان کرد: اما بعد از آن وضعیت فرق کرد و از سوی دیگر بحث بیمه صنعت گران فعال در عرصه صنایع دستی نیز که مطرح شد، موجب شد تا افراد به سوی آموزش این حرفه تمایل پیدا کنند.
وی با بیان اینکه از سال ۸۸ شرکت چهل نقش را به ثبت رساندم، گفت: از آن زمان تاکنون کار را به جایی رساندم که اکنون علاوه بر خودم، آموزش دهنده های دیگری نیز دارم ( تعداد ۱۱ نفر مربی) که این افراد در شهرستان های شیروان، راز، گرمه، جاجرم،، آشخانه، فاروج و راز مشغول آموزش متقاضیان هستند.
وی افزود: سالانه حدود یک هزار نفر در شرکت چهل نقش آموزش می بینند که از آن تعداد ۷۰ درصد مشغول به کار و در رشته های مختلف صنایع دستی شروع بکار می کنند.
وی ادامه داد: سالانه ۱۰۰ تا ۲۰۰ متر مربع گلیم، ۳۰ تا ۴۰ متر مربع تابلو فرش و یک هزار و ۲۰۰ تا ۱۳۰۰ پارچه و حوله توسط افرادی که آموزش دیده اند، تولید می شود.
شاکری تصریح کرد: در گذشته بازار گلیم سفره کردی و فرش خیلی خوب بود و مقدار زیادی فروش خارجی داشتیم اما با اعمال تحریم ها برای صادرات محصول با مشکل مواجه هستیم و اکنون بر روی فروش داخلی فعالیت می کنیم.
وی بسته بندی محصولات را یکی از مشکلات این شرکت بیان کرد و توضیح داد: به عنوان مثال در سال گذشته یک هیات آلمانی به این استان سفر کردند که برای خرید صنایع دستی به این شرکت مراجعه کردند و از آنجایی که که بسته بندی خاصی نداشتیم محصولات را بدون بستهبندی به آن ها دادیم که خیلی خجالت کشیدم.
وی تاکید کرد: اما اکنون این مشکل حل شده، بسته بندی محصولات این شرکت در حال طراحی است و به زودی آماده می شود و صنایع دستی تولید شده با بسته بندی در اختیار مشتریان قرار می گیرد.
مدیر عامل شرکت چهل نقش، بیمه صنعت گران را یکی از مشکلات اصلی در حال حاضر بیان کرد و گفت: پنج نفر از افراد فعال در این شرکت بیمه هستند اما مابقی بافندگان و یا مربی ها بیمه نیستند.
وی افزود: در سال ۷۸ که موضوع بیمه قالی بافی مطرح شد؛ موفق شدیم که زن قالی باف سرپرست خانوار روستایی که چند فرزند داشت را تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دهیم که بعد از گذشت مدتی برای آن زن حادثه ای به وجود آمد که دیگر نتوانست کار کند اما بیمه آن موجب شد تا از وی و فرزندانش حمایت شود و اکنون دختران آن خانواده معلم، پرستار و … هستند و این موضوع بهترین خاطره بنده در دوره کاری ام است.
وی با بیان اینکه بیشتر متقاضیان فرش از سایر استان به خراسان شمالی برای سفارش مراجعه می کنند، اظهار کرد: یکی از مهترین دلایل این امر پایین بودن قیمت دستمزدها و کیفیت بالای کالای تولید شده است.
شاکری ادامه داد: فرش و گلیم به صورت تخته ای به فروش می رسد که دستمزد شخصی که تابلو فرش می بافد از ۲۰۰ هزار تومان تا سه میلیون تومان است.
وی خاطرنشان کرد: به هیچ عنوان از تعدیل شدن از اداره ناراحت نیستم چراکه توانستم با راهاندازی این شرکت درآمد بهتر هم برای خود و هم برای تعداد زیادی از افراد و خانواده های آنها ایجاد کنم.
برچسب ها :خراسان شمالی،کارآفرین،روستا
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0