کد خبر : 173207
تاریخ انتشار : چهارشنبه 31 جولای 2019 - 17:30
-

اصلاحیه آیین نامه کارگروه‌های مشورتی از سوی رییس قوه قضاییه ابلاغ شد

اصلاحیه آیین نامه کارگروه‌های مشورتی از سوی رییس قوه قضاییه ابلاغ شد

به گزارش قائم آنلاین، حجت­ الاسلام و المسلمین محمد مصدق با بیان اینکه این اصلاحیه در ۴ ماده و ۲ تبصره تدوین و تصویب شده است، اظهار کرد: در آیین­ نامه مصوب ۱۳۸۹، ایجاد ۵ کارگروه دایمی پیش­بینی شده بود که در اصلاحیه اخیر این تعداد به ۸ کارگروه تخصصی افزایش یافته است. همچنین تشکیل

به گزارش قائم آنلاین، حجت­ الاسلام و المسلمین محمد مصدق با بیان اینکه این اصلاحیه در ۴ ماده و ۲ تبصره تدوین و تصویب شده است، اظهار کرد: در آیین­ نامه مصوب ۱۳۸۹، ایجاد ۵ کارگروه دایمی پیش­بینی شده بود که در اصلاحیه اخیر این تعداد به ۸ کارگروه تخصصی افزایش یافته است. همچنین تشکیل کارگروه دوم را برای هر یک از کارگروه ­های هشتگانه تجویز کرده که به تعبیر دیگر با این اصلاحیه زمینه تشکیل ۱۶ کارگروه تخصصی اصلی فراهم شده است.

این مقام قضایی با اشاره به اینکه بر اساس مقرره اخیر، علاوه بر کمیسیون­ های اصلی، در صورت لزوم کارگروه های فرعی نیز تشکیل می­ شود اظهار کرد: ۸ کارگروه دائمی تحت عنوان «قوانین مدنی و ثبت»، «آیین دادرسی مدنی»، «قوانین جزایی»، «آیین دادرسی کیفری»، «قوانین عمومی و بین­ المللی»، «قوانین تجاری»، «خانواده و امور حسبی» و «قوانین اجرای احکام مدنی و مفاد اسناد لازم­ الاجرا»، بررسی و اظهار نظر در امور مربوط به قوانین حوزه­ های مرتبط را عهده­ دار هستند.

وی با تبیین وظایف کلی کارگروه­ های مشورتی یادآور شد: این کارگروه ­ها علاوه بر اظهار نظر در خصوص استعلام­ های قضایی در قالب نظریه های مشورتی، وظایفی نظیر اظهار نظر در مورد امور مربوط به استرداد و تعاون قضایی، مطالعه آراء دیوان­ عالی کشور و هیأت عمومی و طرز دادرسی محاکم و نحوه استنباط از قوانین و پیشنهاد تدابیر لازم برای تسریع دادرسی و جلوگیری از تضییع حق و تفسیر غلط قوانین و تهیه و تنظیم و اظهار نظر نسبت به لوایح قانونی در مواردی که ریاست محترم دستگاه قضا مقتضی بداند، عهده ­دارند.

دکتر مصدق با اشاره به لزوم بهره ­مندی از دانش و تجربه قضات اندیشمند، مجرب و متبحر در این کارگروه ­ها با توجه به تکالیف خطیری که بر عهده دارند، خاطرنشان کرد: اعضای کارگروه­ ها را علاوه بر قضات و مستشاران معاونت حقوقی، قضات بازنشسته و قضات دارای گروه ۹ به بالا تشکیل می­ دهند.

حجت الاسلام و المسلمین مصدق تعامل سازنده و همکاری با نهادهای علمی و مجامع دانشگاهی کشور را در دستور کار این معاونت دانست و خاطرنشان کرد: به منظور تحقق این تعامل و بهره­ مندی از دانش و تجارب ارزنده اساتید دانشگاه، در آیین­ نامه مذکور عضویت یک نفر از اعضای هیأت علمی دانشگاه های تراز اول کشور که حداقل دارای رتبه دانشیاری باشند در کارگروه­ های مشورتی پیش بینی شده است.

معاون حقوقی دستگاه قضا در پایان اعضای هر کارگروه را ۷ نفر اعلام کرد و افزود: اعضا از سوی رییس محترم قوه قضاییه و به مدت سه سال منصوب می­شوند که بنا به تصریح ماده ۳ اصلاحیه اخیر­التصویب با تفویض اختیار به معاون حقوقی، انتصاب اعضای این کارگروه­ ها از جانب وی انجام می شود.

شایان ذکر است متن کامل اصلاحیه «آیین­ نامه کارگروه­ های مشورتی اداره کل حقوقی مصوب ۱۳۸۹» بر روی وبگاه معاونت حقوقی قوه قضاییه به نشانی (https://mh-gh.eadl.ir) بخش لوایح و مقررات قضایی، قسمت آیین­ نامه­ های مصوب، برای کاربران، قابل مشاهده و دریافت است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

2 × 3 =