نهادهای فرهنگی مانند جزایر جدا افتاده عمل میکنند
به گزارش قائم آنلاین، دکتر سعید رضا عاملی ضمن بیان این مطلب اظهار کرد: در زمینه فعالیتهای فرهنگی بین المللی نیازمند ایجاد فضای همکاری گروهی یکپارچه هستیم و اگر مجموعه فعالیت های فرهنگی بین المللی در مسیر همکاری شبکه ای قرار گیرد، آثار ارزنده ای را بدنبال خواهد داشت. به نظر میرسد به نوعی نهادهای
به گزارش قائم آنلاین، دکتر سعید رضا عاملی ضمن بیان این مطلب اظهار کرد: در زمینه فعالیتهای فرهنگی بین المللی نیازمند ایجاد فضای همکاری گروهی یکپارچه هستیم و اگر مجموعه فعالیت های فرهنگی بین المللی در مسیر همکاری شبکه ای قرار گیرد، آثار ارزنده ای را بدنبال خواهد داشت. به نظر میرسد به نوعی نهادهای کشور، مانند جزایر جدا افتاده عمل میکنند و باید شبکه مدیریت یکپارچه برای رفع این مشکل ایجاد شود.
سازمان فرهنگ و ارتباطات باید بر عمق فعالیت های خود اضافه کند
وی افزود: انقلاب اسلامی از همان ابتدا دارای پیامهای جهانی بوده است و در جریان جهانیسازی که بیشتر آمریکایی شدن جهان است، سعی دارد تا روند معکوسی ایجاد کند.
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران با اشاره به محدودیتهای مالی کشور ادامه داد: باید سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی حوزه فعالیت خود را از نظر سطح کاهش داده و بر عمق فعالیت های خود اضافه کند.
دکتر عاملی با اشاره به لزوم اصلاح نگاه مردم جهان به تصویر کشورمان و نگاه مردم کشورمان نسبت به مردم جهان گفت: این نگاه از هر دو سو دارای اختلال است و باید این اختلال از طریق مختلف مانند ساخت فیلم مستند، اخبارۀ، ادبیات و… اصلاح شود.
خبررسانی مبتنی بر آسیب، مردم را خسته کرده است
وی افزود: خبررسانی مبتنی بر آسیب، مردم کشورمان را خسته کرده است و میتوانیم زیباییها و تنوع فرهنگی در سایر کشورها را نیز پوشش دهیم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: از آنسو نیز سه موج اسلام هراسی، شیعه هراسی و ایران هراسی در جهان به راه افتاده و با توجه به مسلمان، شیعه و ایرانی بودن در این سه موج آسیب دیدهایم.
نامه مقام معظم رهبری به جوانان غربی به منظور مقابله با تصویرسازیهای غلط از اسلام بود
دکتر عاملی با اشاره به نامه مقام معظم رهبری «مدظلهالعالی» به جوانان غربی گفت: رهبر معظم انقلاب «مدظلهالعالی» به منظور مقابله با تصویرسازیهای غلط و مغرضانه از اسلام در اروپا و آمریکا، با نگارش این نامه به جوانان اروپایی و آمریکایی توصیه کردند تا به صورت مستقیم با قرآن کریم و سایر منابع اسلامی آشنا شوند.
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران تاکید کرد: جوان غربی اسلام را در پیوند با خون و خشونت و در شکل وقیح آن اسلامی داعشی شناخته است و رهبر حکیم انقلاب «مدظله العالی» در این نامه این جوانان را به قرآن ارجاع دادهاند که تمام سورههای آن به جز یک سوره با نام خداوند بخشنده و مهربان آغاز میشود.
اسلام هراسی غربی به سایر نقاط جهان نیز سرایت کرده است
وی افزود: امروز متاسفانه جهان غرب، مرجعیت جهانی در سبک زندگی پیدا کرده و جهان در اکثر حوزههای دنبالهروی غرب است و به همین دلیل اسلام هراسی غربی به عنوان یک تلاش رسانه ای غرب به سایر نقاط جهان نیز سرایت کرده است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به تبعات اسلام هراسی غربی ادامه داد: ایجاد فاصله میان مسلمین و غیر مسلمین، تجویز خشونت بر علیه مسلمین و ایجاد خودباختگی در درون جامعه اسلامی مهمترین تبعات اسلام هراسی غربی است.
رایزنان فرهنگی به عنوان ذینفع نظرات خود را برای تصویب به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه دهند
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بخشهایی از سند نقشه مهندسی فرهنگی گفت: در این سند در مورد روابط بینالمللی فرهنگی موارد راهبردی و مهمی مورد توجه قرار گرفته اما به نظر من خود رایزنان فرهنگی به عنوان ذینفع این بخش باید نظرات خود را برای تصویب به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه دهند.
پیشرفتهای چشمگیر حوزه علم و فناوری حقیقتاً نقطه قوت انقلاب اسلامی است
دکتر عاملی با اشاره به رشد علم و فناوری کشور افزود: توفیقات و پیشرفتهای چشمگیر حوزه علم و فناوری حقیقتاً نقطه قوت انقلاب اسلامی است.
وی ادامه داد: این پیشرفتهای غیر قابل انکار در همه حوزهها، پادزهر تبلیغات مسموم علیه نظام جمهوری اسلامی است و رایزنان فرهنگی باید در این زمینه دارای اطلاعات موثق، مستند و بهروز باشند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به سیاستهای این شورا در توسعه روابط علمی و فرهنگی بینالمللی گفت: کشورمان حدود ۴ دهه تجربه سیاستگذاری علمی و فرهنگی دارد و ما آمادگی داریم این تجربه را به سایر کشورها منتقل کنیم و از تجربه های مفید و موثر سایر کشورها بیاموزیم.
هدف اصلی ما حفظ اعتبار و شأن و نام جمهوری اسلامی در عرصه جهانی است
پس از سخنان رایزنان فرهنگی دکتر عاملی نیز طی سخنانی گفت: هدف اصلی ما حفظ اعتبار و شأن و نام نمای جمهوری اسلامی در عرصه جهانی است.
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران تاکید کرد: درک صحیح از فرهنگ یک کشور جز از طریق شناخت زبان آن کشور ممکن نیست چون زبان هر ملت حامل رمزها و لطائف فرهنگ آن ملت است.
۶ میلیون نفر در جهان متقاضی آموختن زبان فارسی هستند
دکتر عاملی گفت: آمار نشان میدهد که حدود ۱۶ میلیون نفر در جهان متقاضی آموختن زبان فارسی هستند که برای استفاده از این فرصت۱۰۰ هزار مدرس زبان فارسی نیاز داریم که برای مدیریت و آموزش این جمعیت مهم علاقمند به زبان فارسی برآورد شده است که ۲ میلیون یورو نیاز داریم.
رئیس ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور ادامه داد: زبان و ادبیات حامل مفاخر علمی و فرهنگی هر کشوری هستند و اگر زبان و ادبیات فارسی به درستی ترویج شود، مفاخر علمی و فرهنگی کشورمان بهتر و بیشتر به جهانیان شناسانده خواهند شد و پیوند فرهنگی گسترده تری بین جمهوری اسلامی ایران و سایر ملت ها شکل می گیرد.
نگاه کلیشهای و قالبی به فعالیت رایزنان فرهنگی مضر است
وی افزود: نگاه کلیشهای و قالبی به فعالیت رایزنان فرهنگی مضر است و باید انعطاف در این زمینه داشته باشیم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: نباید یک شخصیت علمی و فرهنگی که به عنوان رایزن فرهنگی در کشور دیگری مشغول است را درگیر برخی کارهای نامربوط در حوزه اجرا کنیم.
شورای عالی انقلاب فرهنگی حامل تجربیات چهار دهه اخیر نظام در عرصه فرهنگ و علم است
دکتر عاملی گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی یک نهاد ارزشمند است که حامل تجربیات چهار دهه اخیر نظام در عرصه فرهنگ و علم است. این شورا حدود ۸۵ مصوبه بالادستی دارد که فرهنگستانهای چهارگانه، بسیاری از مؤسسات علمی و فرهنگی و… حاصل مصوبات این شوراست.
رئیس ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور ادامه داد: همه ستادهای علم و فناوری کشور بر اساس مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی شکل گرفتهاند.
استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران گفت: سند جامع روابط بینالملل علمی کشورمان دارای ۵ محور مهم است که ۴ محور آن بعد توسعه ای دارد.
وی افزود: در دانشگاه تهران دوره های ایرانشناسی برای دانشجویان خارجی ایجاد شده و علاقمندان زیادی در این دوره های کارشناسی ارشد و دکتری حضور پیدا می کنند.
دکتر عاملی در خاتمه تصریح کرد: اگر چه هم اکنون جایگاه جمهوری اسلامی ایران در میان ملت های منطقه و جهان بسیار محترم است و انقلابیون جهان پیوند عمیقی به ارزش های اسلامی و انقلابی ایران دارند، امیدوارم در پرتو همه تلاش های فرهنگی بین المللی ما انقلاب اسلامی و اسلام انقلابی جایگاه شناخته تری پیدا کند و شاهد تعامل گسترده تری باشیم.
شورای عالی انقلاب فرهنگی جایگاهی بسیار مهمی دارد
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، پس از سخنان دکتر عاملی، دکتر امیری نیا مشاور امور بینالملل دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز طی سخنانی گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان عالیترین نهاد سیاستگذاری علمی و فرهنگی در کشور جایگاهی بسیار مهمی را دارد.
سند نقشه مهندسی فرهنگی مرجع اصلی و سند بالادستی حوزه فرهنگ کشور است
دکتر محمد آقاسی، معاون نظارت و ارزیابی ستاد فرهنگ دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در این جلسه با اشاره به آمارهای مختلف حوزه فرهنگ کشور گفت: با تدبیر دبیر محترم شورا امیدواریم تا آمارهای بهروز از نتایج افکارسنجی از جامعه در مورد اقدامات و برنامههای فرهنگی کشور به زودی در دسترس همه مردم قرار گیرد.
وی با اشاره به سند نقشه مهندسی فرهنگی افزود: این سند مرجع اصلی و سند بالادستی حوزه فرهنگ کشور است و اقدامات همه دستگاهها باید ذیل این سند باشد.
دکتر آقاسی ادامه داد: سند نقشه مهندسی فرهنگی و سند تحول بنیادین آموزشوپرورش هم دو سند دیگر بالادستی و راهبردی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی هستند.
معاون نظارت و ارزیابی ستاد فرهنگ دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: در حوزه رایزنیهای فرهنگی کشورمان در سایر کشورها، مشکل اصلی ما نداشتن اطلاعات موثق، قابل اتکا و بهروز از کشورهای محل مأموریت رایزنان فرهنگی است.
هر نهادی که بتواند احساسات جامعه را پیمایش و کنترل کند، موفق است
وی افزود: جهان امروز بر خلاف آنچه رایج شده، جهان احساسات است و هر نهادی که بتواند احساسات جامعه را پیمایش و کنترل کند، موفق است.
دکتر آقاسی با اشاره به نتایج برخی نظرسنجیهای صورت گرفته در کشور در مورد برخی از کشورهای جهان ادامه داد: نتایج حاصل شده از این نظرسنجیها نشان میدهد که مردم کشورمان در زمینه شناخت مردم سایر کشورها چندان آگاهی ندارند.
مردم برخی از کشورها چندان شناختی نسبت به مردم ایران ندارند
معاون نظارت و ارزیابی ستاد فرهنگ دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: متقابلاً نتایج نظرسنجیهای صورت گرفته در برخی از کشورها هم نشان میدهد مردم آن کشورها چندان شناختی نسبت به مردم ایران ندارند.
وی افزود: برای تعمیق و گسترش شناخت مردم جهان از مردم کشورمان ابزارهای مختلفی مانند سینما، ادبیات، گردشگری و … قابل استفاده هستند.
دکتر آقاسی ادامه داد: در نقشه مهندسی فرهنگی مواردی مانند گسترش زبان فارسی، استفاده از ظرفیتها و قابلیتهای رسانهای، توجه به دیپلماسی فرهنگی، نهادینهسازی گفتمان عدالت جهانی، اخلاق محوری و… در حوزه فعالیتهای بینالمللی مورد توجه قرار گرفته است.
ظرفیتهای در زمینه علم و فناوری حاصل سیاستگذاریهای چهار دهه است
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر امیری نیا مشاور امور بینالملل دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی هم در این جلسه با اشاره به ظرفیتها و قابلیتهای موجود در زمینه گسترش فعالیتهای بینالملل فرهنگی گفت: در این زمینه استفاده از فرصت تعامل با نهادهای بینالمللی بسیار مهم است.
وی افزود: در برخی از کشورها نهادهای مشابه شورای عالی انقلاب فرهنگی وظیفه سیاستگذاری فرهنگی و علمی را بر عهده دارند.
دکتر امیری نیا ادامه داد: ظرفیتهای کشورمان در زمینه علم و فناوری که حاصل برنامهریزیها و سیاستگذاریهای چهار دهه گذشته است، یکی از اصلیترین نقاط قوت و اقتدار کشورمان هستند.
ارتقاء رتبه جهانی ایران در تولیدات علمی نمایانگر پیشرفتهای اعجابانگیز ایران است
مشاور امور بینالملل دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: ارتقاء رتبه جهانی ایران در تولید مستندات علمی در دو دهه اخیر و مقایسه آن با سهم ناچیز کشورمان در سالهای ابتدایی پیروزی انقلاب اسلامی، نمایانگر پیشرفتهای اعجابانگیز ایران است.
وی افزود: هماکنون در رتبه چهارم تولید علم در جهان هستیم و از سال ۲۰۱۰ در زمینه تجهیزات و … هم پیشرفتهای بسیاری کردهایم.
دکتر امیری نیا ادامه داد: در زمینه نانو فناوری به عنوان یکی از حوزههای فناوریهای درجه یک جهان؛ آمارها نشان میدهد کشورمان رتبه پنجم جهان در این بخش را دارد.
بخشی از داروهای دارای فناوری حدود ۱۰۰ میلیون دلار برای کشور درآمد ایجاد کردهاند
وی با اشاره به جایگاه کشورمان در زیستفناوری نیز گفت: کشورمان امروز جایگاه ۱۳ در جهان در حوزه زیستفناوری را به خود اختصاص داده است.
مشاور بینالملل دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: بخشی از داروهای دارای فناوری بالا که با استفاده از این فناوری تولید شدهاند حدود ۱۰۰ میلیون دلار برای کشور درآمد ایجاد کردهاند.
دکتر امیری نیا ادامه داد: علم و فناوری در تمدن اسلامی دارای سابقه زیادی است و مستندات زیادی این سخن را اثبات میکند و تحریم و کمبودها هم بیشتر برای ما فرصت تا تهدید است.
آمارهای حوزه علم و فناوری کشور بسیار امیدوارکننده است
پس از سخنان دکتر امیری نیا، رایزنان فرهنگی کشورمان به بیان نظرات خود پرداختند.
در ابتدای این بخش خانم سودابه مدیری مدیر کل آسیا و آفریقای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی طی سخنانی گفت: در برنامههای سالانه با توجه به سیاستهای فرهنگی نظام و مقتضیات فرهنگی کشورهای محل مأموریت رایزنان، برنامهها و اقدامات لازم پیشبینی میشوند.
رایزن فرهنگی کشورمان در مصر نیز طی سخنانی گفت: با توجه به آنکه زبان عربی زبان غالب جهان اسلام است، مستندات و آمار فعالیتهای علمی و فناوری باید به این زبان نیز منتشر شوند.
شورای عالی انقلاب فرهنگی سیاستها را به برنامه اجرایی تبدیل کند
امینی رایزن فرهنگی کشورمان در ایتالیا نیز طی سخنانی گفت: آمارهای حوزه علم و فناوری کشور بسیار امیدوارکننده است و این آمارها باید به دست همه مردم جهان برسد.
وی افزود: سیاستهای فرهنگی نظام در حوزههای مختلف تبیین شده است اما خروجی مشخصی از این سیاستها مشاهده نمیشود.
رایزن فرهنگی کشورمان در ایتالیا ادامه داد: شورای عالی انقلاب فرهنگی باید این سیاستها را به برنامه اجرایی تبدیل کند.
ارتقای قدرت نرم کشور اصلیترین وظیفه رایزنان فرهنگی است
بنی علی رایزن فرهنگی کشورمان در مصر نیز طی سخنانی گفت: نمایش دقیق و واقعی از تواناییهای کشورمان در حوزههای مختلف علمی و فرهنگی از وظایف رایزنیهای ایران در خارج از کشور است.
وی افزود: ارتقای قدرت نرم کشورمان در این حوزهها هم از اصلیترین وظائف ماست.
رایزن فرهنگی کشورمان در هند نیز طی سخنانی گفت: حوزه رایزنی فرهنگی یک حوزه تخصصی است و باید افرادی وارد این حوزه شوند که دارای تخصص و تجربه در این زمینه باشند.
بیتوجهی به ظرافتهای ارتباطاتی از مشکلات رایزنان فرهنگی است
وی افزود: خوانش و قرائت فرهنگی رایزن فرهنگی با سایر نمایندگان فرهنگی نظام تفاوت دارد و حوزه گستردهتری را شامل میشود.
رایزن فرهنگی کشورمان در هند ادامه داد: نبود منابع لازم و بیتوجهی به ظرافتهای ارتباطاتی از سایر مشکلات رایزنان فرهنگی است.
رایزن فرهنگی کشورمان در هند گفت: سهم مبادلات فرهنگی در مبادلات تجاری و اقتصادی باید لحاظ شود و این منظور از طریق ایجاد صندوقهای مشترک میان کشورمان و سایر کشورها قابل تحقق است.
لرزههای سیاسی و اقتصادی اولین صدمه را به بخش فرهنگ میزنند
صبوری رایزن فرهنگی کشورمان در فیلیپین نیز طی سخنانی گفت: ظرفیت مناسب شورای عالی انقلاب فرهنگی به منظور تقویت چهره ملی رایزنان فرهنگی میتواند کمک کند.
وی افزود: متأسفانه لرزههای سیاسی و اقتصادی اولین صدمه را به بخش فرهنگ میزنند و شورای عالی انقلاب فرهنگی باید در این زمینه برنامهریزی کند.
رایزن فرهنگی کشورمان در فیلیپین گفت: از ظرفیت رایزنان فرهنگی میتوان برای تولید درآمد نیز استفاده کرد.
وی ادامه داد: در این زمینه محصولات هنری و صنایع دستی میتوانند نمونه خوبی باشند و از طریق فروش این محصولات میتوانیم درآمد ایجاد کنیم.
در بسیاری از زمینهها نیازمند افکار دیگران هستیم
حجت الاسلام میرآقایی جعفری رایزن فرهنگی کشورمان در الجزایر نیز طی سخنانی گفت: رایزنان فرهنگی وظیفه برقراری ارتباط میان متفکران و جریانهای فکری خارج از کشور با متفکران و جریانهای فکری داخل از کشور است.
وی افزود: در بسیاری از زمینهها نیازمند افکار دیگران هستیم و سایر کشورها در زمینه حکومتداری، مدیریت جامعه و… تجربیات مناسبی دارند.
رایزن فرهنگی کشورمان در الجزایر گفت: رابطه فرهنگی کشورمان با الجزایر به سالهای پیش از انقلاب اسلامی باز میگردد.
دشمنان وحدت اسلامی همواره تفرقه را دنبال کردهاند
حجت الاسلام تقی زاده واقفی رایزن فرهنگی کشورمان در پاکستان نیز طی سخنانی گفت: دشمنان وحدت اسلامی همواره تفرقه میان ملت ایران و پاکستان را به عنوان برنامه اصلی خود دنبال کردهاند.
وی افزود: نگاه به هر منطقه با در نظر گرفتن مقتضیات و مختصات فرهنگی آن منطقه، رفع کنند بسیاری از مشکلات است.
رایزن فرهنگی کشورمان در پاکستان ادامه داد: در کشور پاکستان فرصتهای زیادی را به دلیل عدم برنامهریزی مناسب و توطئههای دشمنان از دست دادهایم.
فضای مجازی از عوامل اصلی تحول مستمر اوضاع بین المللی است
وی گفت: البته با تمام این مشکلات هنوز زمینههای فراوانی برای همکاریهای فرهنگی میان دو کشور وجود دارد.
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، اسماعیلی مدیر کل اروپا و آمریکای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز طی سخنانی گفت: شرایط جهانی دائماً در حال تغییر است و فضای مجازی یکی از عوامل اصلی این تحول مستمر است.
وی افزود: باید فعالیتها به سمت تخصصی شدن برود تا بر عمق کارها افزوده شود.
مدیر کل اروپا و آمریکای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ادامه داد: نیاز اصلی ما تدوین راهبردها و راهکارهای فعالیتهای فرهنگی بینالمللی است که این کار میتواند در شورای عالی انقلاب فرهنگی انجام شود.
وی گفت: شبکهسازی هوشمند و یکپارچه میان همه ذینفعان و فعالان حوزه بینالملل به منظور همافزایی و افزایش تعاملات لازم است.
مدیر کل اروپا و آمریکای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی افزود: زبان فارسی دارای مشکلات زیادی است و این موضوع مورد تأکید رهبر معظم انقلاب «مدظلهالعالی» نیز قرار گرفته است.
رایزنان فرهنگی حامل اقتدار فرهنگی جمهوری اسلامی ایران هستند
به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر پورمرجان معاون بینالملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی طی سخنانی گفت: این جلسات به منظور همافزایی و درک مشترک میان رایزنان فرهنگی و نهادهای مسئول در برنامهریزی فرهنگی برگزار میشود.
وی افزود: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی حلقه وصل سازمانهای فرهنگی کشور با سازمانهای فرهنگی در سایر کشورهاست و رایزنان فرهنگی که به تعبیر رهبر معظم انقلاب «مدظلهالعالی» حامل اقتدار فرهنگی جمهوری اسلامی ایران هستند، توسط این سازمان منصوب میشوند.
معاون بینالملل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ادامه داد: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با توجه به سابقه خود، سازمانی جوان است و سیاستها و راهبردهای فرهنگی ما در مورد بسیاری از مناطق و کشورها هنوز تبیین و ترسیم نشده است.
دکتر پورمرجان گفت افزود: وظیفه رایزنان فرهنگی تبیین سیاستهای فرهنگی کشورمان در سایر کشورهاست.
وی با تأکید بر لزوم شناخت مخاطبین پیامهای فرهنگی توسط رایزنان فرهنگی ادامه داد: با توجه به امضای اسناد فراوان بین کشورمان و سایر کشورها در حوزه دیپلماسی فرهنگی و مسائل مالی کشور، اجرای این اسناد و تفاهمنامهها باید بیشتر مورد توجه باشد.
برچسب ها :بین الملل،جمهوری اسلامی،شورای عالی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0