گردهمآیی متقدّمان و متأخران هنر خوشنویسی در اردبیل
به گزارش قائم آنلاین، امیر رجبی در گفت و گو ، در اردبیل در حاشیه آیین گشایش نمایشگاه گروهی خوشنویسی «از قدما تا معاصر» اظهار کرد: این نمایشگاه مجموعهای است از آثار قدما و اساتید پیشکسوت تا معاصر و امروز اردبیل در رشتههای نستعلیق، شکسته و نقاشیخط که به مدت ۱۰ روز دایر خواهد بود
به گزارش قائم آنلاین، امیر رجبی در گفت و گو ، در اردبیل در حاشیه آیین گشایش نمایشگاه گروهی خوشنویسی «از قدما تا معاصر» اظهار کرد: این نمایشگاه مجموعهای است از آثار قدما و اساتید پیشکسوت تا معاصر و امروز اردبیل در رشتههای نستعلیق، شکسته و نقاشیخط که به مدت ۱۰ روز دایر خواهد بود و شهروندان علاقهمند میتوانند از آن بازدید کنند.
نام شهرام رضایی ماندگار شد
رئیس حوزه هنری استان اردبیل در خصوص تغییر نام گالری «نقش خیال» حوزه هنری تصریح کرد: با تأسف بسیار، اردبیل در ماه جاری هنرمند گرانقدری را از دست داد و کمترین کاری که از دست ما برمیآمد این بود که نگارخانهای که در عرصه هنر تجسمی از نگارخانههای فعال استان است و هرماه نمایشگاههای متفاوتی در آن برپا میشود به نام آن عزیز از دسترفته نامگذاری شود تا از این پس با برپایی هر نمایشگاه نام ماندگار دکتر شهرام رضایی برده شود و ثواب و اجر معنوی کار را به روح وی هدیه کنیم.
نمایشگاه «از قدما تا معاصر» متقدمان و متأخران را گرد هم آورد
بهزاد جماعتی که طرح، ایده و گردآوری آثار نمایشگاه «از قدما تا معاصر» را برعهده داشت نیز تصریح کرد: این نمایشگاه شاید جزو متنوعترین نمایشگاههاییست که در آن آثار متقدّمان هنرخوشنویسی از دوره صفویه تا هنرمندان جوان عصر حاضر و حتی دهه ۸۰ در آن گرد آمده است و تلاش شده مخاطبان سیر تحول هنر خوشنویسی را هم در فضای بصری و هم به شکل علمی تجربه کنند که بهویژه برای پژوهشگران این هنر اهمیت بسزایی دارد.
وی افزود: نخستین بار است که اثری زنده از خط میرعمادالحسنی -خوشنویس بزرگ دوره صفوی- در کنار آثار تعدادی از هنرمندان خوشنویس اردبیلی -که رد پایی از آنها در اینترنت و مرجع کتابها و اسناد نیست- به نمایش گذاشته شده است؛ بر این اساس، نام دیگری که بر این نمایشگاه میتوان نهاد «از میرعماد تا اسماعیلنسب» است.
این هنرمند صاحب سبک ادامه داد: آثار حدود ۲۶ هنرمند در این نمایشگاه گردآوری و نزدیک به ۴۰ اثر از آنان به نمایش گذاشته شده است که هم حوزه خط سنتی (نستعلیق و شکسته نستعلیق) و هم معاصر و مدرن (نقاشیخط، سماع و خطوط ابداعی) را در بر گرفته است.
هنرمندان در کارهای جمعی موفق نبودهاند
وی در خصوص تأثیر چنین نمایشگاههایی گفت: به شکل کلی، هنرمندان در کارهای فردی حضور موفقی دارند، اما متأسفانه در کلیّت و جمع، پارهای جداییها را شاهد هستیم که بر اساس آن، هرکسی دوست دارد در فضای خود مشغول باشد و کار کند؛ به این ترتیب، کار گروهی کمتر صورت میگیرد لذا به عقیده من بهتر است چنین کارهایی را بیشتر کلید بزنیم.
جماعتی هدف اصلی از برگزاری نمایشگاه گروهی خوشنویسی را ارج نهادن به مقام پیشکسوتان هنری دانست و ادامه داد: عدهای از هنرمندان زیر نظر استادی هنرآموزی میکنند و پیش میروند، اما زمانی که روزهای سخت را پشت سر میگذارند و وارد مراحل تکمیلی میشوند اساتید خود را فراموش میکنند و از یاد میبرند؛ لذا بر آن شدیم تا با این کار پیشکسوتان خود را بیشتر به چشم بیاوریم و برای آنها ارزش بیشتری قائل شویم چرا که اگر آنها مثل پدری معنوی پشت ما نبودند و یاری نمیکردند، ما هم در این جایگاه نبودیم.
اسماعیلنسب پدر خوشنویسی اردبیل است
وی ناصر اسماعیلنسب را پدر خوشنویسی اردبیل نامید که هر کس وارد این حوزه میشود خوشنویسی این شهر را با نام او میشناسد.
جماعتی تصریح کرد: بالغ بر ۷۰ هنرمند مطرح فوق ممتاز، خروجی کار اوست و در شرایطی که توانسته باشم تنها با نیمی از هنرجویان وی ارتباط بگیرم، حدود ۴هزار اثر از سرمشقهای وی به دستم رسیده است.
وی افزود: امروز اسماعیل نسب در حاشیه قرار دارد و وقتی علت این امر را جویا شدم، دلیل آن را میدان دادن به جوانان عنوان کرد زیرا به اعتقاد وی هر هنرمندی دوران خاص خود را دارد.
این خوشنویس ابراز امیدواری کرد این نگارخانه که امروز به نام استاد رضایی مزین شد، منشأ خیر و برکت بوده و حرکت حاضر، تأثیر مثبتی داشته باشد.
وی ادامه داد: میگویند «ز فکر تفرقه باز آی، تا شوی مجموع» لذا شایسته است از باندبازیها فاصله بگیریم و برای کار جمعی ارزش بیشتری قائل شویم چرا که یکی از اهداف هنر متعالی وحدت است تا به معبود اصلی و منشأ هنر برسیم.
اردبیل یکی از قطبهای خوشنویسی است اگر درست مدیریت شود
جماعتی درباره حمایتهایی که در زمینه برگزاری نمایشگاه صورت گرفت گفت: حوزه هنری استان اردبیل بهجِدّ آبروی هنر را خریده است و دکتر رجبی و همکاران وی برای هنر اردبیل سنگ تمام گذاشتهاند.
وی اذعان کرد: هنرمند اگر در پی کسب باشد به سراغ خرید و فروش میرود در حالی که به تشویق و دستمریزاد زنده است و کوچکترین تلنگر و تشکری برای وی کافیست زیرا هنرمند با زبان هنر درد دل مردم را بیان میکند؛ ما زنده به لطف مردمیم و از آنجا که برای هنرمندان ارزش گذاردهاند، مردم نیز همیشه برای ما ارزش داشتهاند.
مبدع خط سماع که دستی در پژوهش و نویسندگی نیز دارد، تصریح کرد: به جرأت میتوان گفت اردبیل یکی از قطبهای خوشنویسی است اما اگر درست مدیریت شود و البته پیش از مسئولان، خود هنرمندان باید برای هم ارزش قائل شوند که هر چه این مهم بیشتر اتفاق بیفتد، موفقتریم.
برچسب ها :نمایشگاه ،خوشنویسی، پژوهش
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0