سال طلایی برنجکاران مازندرانی
به گزارش قائم آنلاین، امسال سال متفاوتی برای برنجکاران مازندران بود چرا که علاوه بر اینکه فصل کشت اول را بدون مشکل کمآبی سپری کردند بلکه به پیشواز کشت دوم برنج رفتند. این روزها کشاورزان در تکاپو برای کشت دوم برنج هستند البته در برخی از مناطق ییلاقی بهدلیل شرایط جوی کشاورزان از این کار
به گزارش قائم آنلاین، امسال سال متفاوتی برای برنجکاران مازندران بود چرا که علاوه بر اینکه فصل کشت اول را بدون مشکل کمآبی سپری کردند بلکه به پیشواز کشت دوم برنج رفتند.
این روزها کشاورزان در تکاپو برای کشت دوم برنج هستند البته در برخی از مناطق ییلاقی بهدلیل شرایط جوی کشاورزان از این کار منصرف شدند ولی در برخی از مناطق این کشت درحال انجام است.
کشاورزان مازندران این روزها زمانیکه خوشه خوشههای برنج را که حاصل تلاشهای چندین ماهه آنان است را برداشت میکنند رویای کشت دوم در سر دارند و منتظر هستند بعد از برداشت برنج زمینهای خود را آبیاری کرده و برای کشت دوم آماده کنند.
شرایط آب و هوایی مناسب موجب شد کشت دوم برنج در استان مازندران نسبت به سال گذشته ۱۵ درصد افزایش یابد.
رنج برنجکاران تمامی ندارند اما همه کارهایشان با عشق و علاقه است تا بهترین محصول خوب و باکیفیتی را به بازار عرضه کنند.
رئیس اداره برنج جهاد کشاورزی مازندران در اینباره در گفتوگو با فارس، اظهار کرد: امسال محدودیتی در کشت برنج نداریم.
ابراهیم قرباننژاد با اشاره به اینکه آب به میزان موردنیاز تامین است، گفت: آب آببندانها، آبهای جاری و چاهها برای کشت دوم برنج در اختیار کشاورز قرار دارد.
معاون بهرهبرداری شرکت آب منطقهای مازندران نیز در اینباره در گفتوگو با فارس، به وجود ۵۷هزار حلقه چاه غیرمجاز در مازندران اشاره کرد و گفت: اگر کشاورزان به جای استفاده از آبهای جاری از آب چاهها استفاده کنند منابع آبی به شدت تحت تاثیر قرار میگیرد و متاسفانه در سالهای آینده با مشکل آب مواجه خواهیم شد.
موسوی افزود: براساس قانون کشاورز در هر فصل زراعی میتواند از آب یک چاه استفاده کند.
وی به تداوم کشتهای شرکت آبمنطقهای مازندران اشاره کرد و یادآور شد: افرادی که در این زمینه تخطی میکنند به مراجع ذیصلاح معرفی خواهند شد.
پس بهترین روش برای استفاده خوب از منابع آبی استان بحث آبیاری تناوبی است که به ذخیره آب کمک میکند.
براساس پیشبینیها اعلام شد امسال ۸۰ هزار هکتار از اراضی شالیزاری مازندران به کشت دوم برنج اختصاص مییابد.
امیدواریم که تلاش کشاورزان به ثمر بنشیند و بتوانند مزد زحمات شبانهروزی که خود را در گرمای تابستان و زیر آفتاب سوزان به دست آورند.
به گزارش خبرگزاری فارس، میزان نیاز آب برای کشت دوم برنج در استان مازندران بیش از ۵۰۰ میلیون مترمکعب است این به این معناست که آب سد شهید رجایی باید سه بار پر و خالی شود.
برچسب ها :برنج،مازندران، شالیزاری
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0