تحریمها در اراده جوانان فعال حوزه فناوریهای فضایی خللی وارد نمیکند
به گزارش قائم آنلاین، سیروس برزو، پیشکسوت ترویج دانش فضایی، روزنامهنگار علمی و برنده جایزه ترویج علم سال ۱۳۹۲ در پی اقدام روز سهشنبه وزارت خزانهداری آمریکا که در راستای اعمال فشار حداکثری علیه ایران در بیانیهای سازمان فضایی، مرکز تحقیقات فضایی و پژوهشگاه فضایی ایران را در لیست تحریمها قرار داد، یادداشتی را با عنوان
به گزارش قائم آنلاین، سیروس برزو، پیشکسوت ترویج دانش فضایی، روزنامهنگار علمی و برنده جایزه ترویج علم سال ۱۳۹۲ در پی اقدام روز سهشنبه وزارت خزانهداری آمریکا که در راستای اعمال فشار حداکثری علیه ایران در بیانیهای سازمان فضایی، مرکز تحقیقات فضایی و پژوهشگاه فضایی ایران را در لیست تحریمها قرار داد، یادداشتی را با عنوان “در برابر زورگو نباید کوتاه آمد” در اختیار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) قرار داد که در آن آمده است: «کشوری که چند روز پیش با ایجاد بخش نظامیگری فضایی در ارتش خود، بطور علنی نشان داد میخواهد جهان را با خطر سلاحهای فضایی مواجه کند، مدعی است ایران را به دلیل آن که “ممکن است بخشی از برنامه فضایی غیرنظامی ایران کاربری یکسانی با موارد نظامی داشته و برای موشکهای بالستیک استفاده شوند” تحریم میکند!
کشوری که از نخستین سالهای آغاز عصر فضا اولین گامها را در بهرهبرداری از ماهوارههای جاسوسی، بکارگیری سامانههای مختلف فضایی با اهداف دوگانه و با نیت استفاده نظامی و اقدامهای جنگطلبانه دیگر در فضا را دنبال میکرده، اینک ایران را به این دلیل که “ممکن است” فعالیتهای غیرنظامی فضاییاش، کاربرد نظامی هم داشته باشد، از حقوق قانونیاش محروم میکند.
دلایل این تحریم غیرعقلایی برای هر اهل فنی مایه خنده است: دستیابی به فناوری و توسعه “مراحل موشک، موتور سیستم پرتاب مرحله فوقانی و سیستمهای هدایت پرواز یک موشک چند مرحله” در پرتابگرهای فضایی موجب این ایرادگیری آمریکا از ایران است!
باید از کاخ سفید نشینان واشنگتن پرسید اگر ایران در توسعه و تکامل مراحل موشک، موتور سیستم پرتاب مرحله فوقانی و سیستمهای هدایت پرواز یک موشک چند مرحله قدمی برندارد، چطور ممکن است ماهوارههای خود را در مدار قرار دهد؟ این بهانهگیریها دقیقا نشان میدهد هدف قلدرهای کاخ سفید و پنتاگون پیشگیری از توسعه فناوری موشکهایی با کاربرد جنگی نیست، بلکه بطور کلی، نابودی همه زمینههای توسعه علمی و فنی ایران است.
کشوری که جنایتکاران موشکی آلمان نازی را بعد از جنگ جهانی با پرونده شرمآور هزاران کشته غیرنظامی، به خاطر منافع خود نه تنها پناهندگی بلکه در زمره “شهروندان ویژه” با امتیازات خاص قرار داد، اینک مخالف فعالیتهای صلحآمیز موشکی ایران شده، در حالی که خود، تعهدات بینالمللی را در جهت جلوگیری از توسعه موشکهای جنگی و سلاحهای غیرمتعارف و کشتارهای غیرانسانی یکی بعد از دیگری زیر پا میگذارد.
مسئولان فضایی و فناوریهای موشکی ایران باید بدون توجه به این تهدیدات به کار توسعه فناوریهای دفاعی و فضایی نه تنها ادامه دهند، بلکه بر سرعت کار خود بیفزایند؛ چون اینک بطور دقیق مشخص میشود دشمن این ملت و کشور، از چه چیزی هراس دارد.
در کنار این فعالیت، نباید از اطلاعرسانی به موقع خودداری کنند و زمینههای سوء استفاده برای رسانههای برون مرزی و لطمه زدن اعتماد مردم به فعالیتهای علمی و فنی را از بین ببرند. جهان امروز، دیگر دوران دهه ۱۹۶۰ میلادی نیست که روسها شکستهای خود را پنهان میکردند و مردم از این ناکامیها بیخبر میماندند. گرچه در هر زمانی مردم را “نامحرم” دانستن کاری ناعادلانه و توهینآمیز به خرد ملتی است که زمام کار را به دست نخبگان جامعه داده است.
فراموش نکنیم که در تاریخ فناوری فضایی همه کشورها از جمله روسها و آمریکاییها –علیرغم داشتن بهترین امکانات و فناوریهای دوران خود- در انجام برنامههای خود ناکامیهای فروان داشتهاند. اگر در جریان آزمایش، حتی عملیات واقعی پرتابی فضایی، اتفاق غیرمترقبهای رخ میدهد، اطلاعرسانی کنند؛ چون “چشمان نامحرم” فعالیتهای فضایی ما را زیر نظر دارند تا اگر کوچکترین مشکلی پیش آمد، در بوقهای تبلیغاتی خود بدمند و “ناتوانید” را در گوش ناآگاهان وِزوِز کنند.
دست اندرکاران فناوریهای موشکی و فضایی ایران نه در دیروز با اجازه مقامات آمریکایی آستین بالا زده و وارد این عرصه شدهاند و نه امروز با تحریمهای آمریکا کنار خواهند نشست. جوانان فرهیخته ما در فناوریهای فضایی نه در گذشته از هارت و پورتها شما ترسیدهاند و نه امروز از تحریمهایتان. ثابت کردهاند “ما می توانیم” و از این پس هم نشان خواهند داد که تحریمهای شما در اراده آنها خللی وارد نخواهد کرد.
مسئولان آمریکا هم اگر شعور و خرد لازم را داشتند و از فرهنگ دینی ما با خبر بودند، باید میفهمیدند که محرم در این سرزمین، ماه مقاومت است و برخوردهای قلدرمآبانه در این ماه نتیجهای کاملا معکوس میدهد. تحریم سازمانهایی غیرنظامی مانند سازمان فضایی و دیگر نهادهای مرتبط با فناوری فضایی بویژه در این ماه، مسلما انگیزه آنان را در اوجگیری اهداف توسعه علم و صنعت افزایش خواهد داد.
کابویهای آمریکایی باید بدانند اینجا ایران است؛ جایی که شما، لغت “پارتیزان” را از قومی ساکن آن گرفتهاید و در طول تاریخ نام ملتش با صفات دلیری و جنگاوری عجین بوده و پشت زورمداران متجاوز در این کشور، خیلی زود با خاک آشنا شده است و محرم، دقیقا بدترین زمان برای زورگویی به این مردم است؛ زیرا محرم حلقه اتصال پایمردیهای ملی و مبارزههای دینی با زورمداران است».
برچسب ها :تحریم ،بینالملل،فناوری
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0