انتشار کتابی درباره ژانر خلقیات در ایران
به گزارش قائم آنلاین، این کتاب نوشته ابراهیم توفیق، سیدمهدی یوسفی، حسام ترکمان و آرش حیدری در ۳۴۵ صفحه با شمارگان ۱۰۰۰ نسخه و قیمت ۳۰ هزار تومان در انتشارات پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات راهی بازار شد. در درآمد کتاب آمده است: مسئله این تحقیق توضیح خلقیاتنویسی در ایران است. خلقیاتنویسی یکی از گونههای
به گزارش قائم آنلاین، این کتاب نوشته ابراهیم توفیق، سیدمهدی یوسفی، حسام ترکمان و آرش حیدری در ۳۴۵ صفحه با شمارگان ۱۰۰۰ نسخه و قیمت ۳۰ هزار تومان در انتشارات پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات راهی بازار شد.
در درآمد کتاب آمده است: مسئله این تحقیق توضیح خلقیاتنویسی در ایران است. خلقیاتنویسی یکی از گونههای ویژه نوشتارهای اجتماعی ایرانیان است که حیاتی طولانی و دستِ کم همپای گفتار اجتماعی جامعهشناسی علمی (آکادمیک) دارد و هنوز هم بهنظر نمیرسد که بتوان از افول آن سخن گفت. هنگام توضیح پدیدههای اجتماعی، مثلا توضیح اجتماعی چیستی و چرایی پدید آمدن یک سلسله متن نوشتاری که در مجموع یک واقعیت اجتماعی را شکل میدهند، میتوان توضیح را بر وجوه مختلف این واقعیت استوار کرد و از جنبههای متفاوت به تبیین پدید آمدن و تطور آن پرداخت. این جنبهها بهطور بنیادی با تعریف ما از آن پدیده اجتماعی نسبت دارند. به فرض اگر بخواهیم توضیحی اجتماعی از رویداد انقلاب اسلامی ایران ارائه کنیم، تعریف ما از انقلاب، پیش از هرچیز، جهتگیریهای خاصی را در نسبت با این موضوع شکل میدهد و توضیح را بر جنبههای متفاوتی از این رویداد استوار میکند.
صحبت از خلقیات ایرانی در مجموعه متنوعی از متون پی گرفته شده است. اینکه ایرانیان چه خصلتهایی دارند و این خصلتها چگونه به رفتارهای معینی میانجامد، یکی از موضوعاتی است که در گفتارهای روزمره، متون علمی و نیز متون نوشتاری غیرعلمی (غیرآکادمیک) به آن پرداخته میشود. همچنین این گفتهها با اهداف متفاوت و گونههای دیگر سخن گره خوردهاند و به نوعی تعیین حدودی جامع برای گفتارهای اینچنینی ناممکن مینماید. اما به نظر میرسد در میان این گونههای متفاوت و متنوع تفاوتهای صوری، محتوایی و نیز تفاوتهایی در جایگاه و عملکرد دیده میشود که میتواند مبنایی برای دستهبندیهای کلی و گزینش بخشی از این متون باشد.
همچنین در نوشته پشت جلد کتاب میخوانیم: خلقیات به چه معناست؟ حدود صوری آن چیست؟ به چه معنا واقعیتی اجتماعی است؛ یا به عبارت بهتر، چگونه میتوان آن را مانند واقعیتی اجتماعی مطالعه کرد و این کار چه معنایی دارد؟ متونی که هدف اصلی و محوری آنها پرداختن به خلقیات است و خود را به نوعی ذیل خلقیاتنویسی تعریف میکنند، چگونه تولید و در کارزارهای نظری و عملی به کار گرفته شدهاند؟
اینها پرسشهایی هستند که ابراهیم توفیق و همکارانش در این اثر، به دنیال یافتن پاسخهایی برای آنها برآمدهاند.
برچسب ها :نویسنده، پژوهشگاه، انقلاب اسلامی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0