“فدیشه”، قطب مراسم مذهبی شرق کشور
به گزارش قائم آنلاین، علی بلوکی در گفتوگو ، عنوان کرد: در هر سال حدود ۲۰ تعزیهخوان در مراسم عاشورایی روستای فدیشه ایفای نقش میکنند. مردمی بودن این مراسم عامل اصلی خاص بودن تعزیهخوانی در روستای فدیشه است. وی ادامه داد: مردم مختلف از روستاها، شهرها و استانهای دیگر که از اهالی فدیشه هستند یا
به گزارش قائم آنلاین، علی بلوکی در گفتوگو ، عنوان کرد: در هر سال حدود ۲۰ تعزیهخوان در مراسم عاشورایی روستای فدیشه ایفای نقش میکنند. مردمی بودن این مراسم عامل اصلی خاص بودن تعزیهخوانی در روستای فدیشه است.
وی ادامه داد: مردم مختلف از روستاها، شهرها و استانهای دیگر که از اهالی فدیشه هستند یا از اجرای این مراسم در این روستا خبر دارند، همگی به سمت فدیشه حرکت میکنند تا در مراسم حضور داشته باشند. فدیشه هر ساله میزبان حدود ۷۰ هزار نفر در تعزیهخوانی است؛ این جمعیت سال به سال بیشتر میشود و بعد از مشهد، فدیشه در شرق کشور بزرگترین مراسم مذهبی را برگزار میکند و دارای پرجمعیتترین مراسم شرق کشور است.
بلوکی افزود: از آیین خاص روستا در ماه محرم میتوان به «علم برون» اشاره کرد؛ در این مراسم برای کسانی که فوت شده دارند علم برده میشود تا آنها را از رخت عزا خارج کنند. همچنین ۱۲ سال است که ورود نمادین کاروان امام رضا(ع) در فدیشه انجام میشود و میتوان گفت که بنیانگذار این مراسم روستای فدیشه بوده است. شهادت حضرت زهرا(س) از دیگر مراسمی است که در این روستا برگزار میشود.
وی گفت: در مجموع میتوان گفت که به غیر از آتشنشانی و اورژانس دستگاههای دولتی کمک شایانی به برگزاری این مراسم در روستای فدیشه نمیکنند و مراسم فدیشه کاملا مردمی است.
مسئول فرهنگی امامزاده عبدالله(ع) روستای فدیشه نیشابور در پایان توضیح داد: نقل قولهای مختلفی وجود دارد اما میتوان گفت که اجرای مراسم مذهبی از ۲۰۰ تا ۴۰۰ سال در این روستا قدمت دارند. روستای فدیشه ۴۱۵ خانوار دارد و در زمان جنگ نیز ۲۵۰ رزمنده داشته که ۵۰ نفر از آنها جانباز هستند.
برچسب ها :امامزاده، عبدالله(ع) ، نیشابور
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0