کد خبر : 181885
تاریخ انتشار : جمعه 13 سپتامبر 2019 - 17:30
-

استقبال و سرگردانی در طب سنتی اسلامی

استقبال و سرگردانی در طب سنتی اسلامی

به گزارش قائم آنلاین، سلامتی از مهم‌ترین نیازمندی‌ها است که البته اهمیت و ضرورت آن در بیماری مشخص می‌شود و طبابت و پزشکی برای پیشگیری و شناخت و درمان بیماری‌ها کاربرد دارند و البته راه‌های پزشکان یا فعالان عرصه طب سنتی برای رسیدن به سلامتی متفاوت است. *اقبال عمومی به طب سنتی ـ اسلامی طب

به گزارش قائم آنلاین، سلامتی از مهم‌ترین نیازمندی‌ها است که البته اهمیت و ضرورت آن در بیماری مشخص می‌شود و طبابت و پزشکی برای پیشگیری و شناخت و درمان بیماری‌ها کاربرد دارند و البته راه‌های پزشکان یا فعالان عرصه طب سنتی برای رسیدن به سلامتی متفاوت است.

*اقبال عمومی به طب سنتی ـ اسلامی

طب سنتی ـ اسلامی که در سال‌های اخیر با اقبال عمومی به آن فعالیت می‌کند که مراجعه به فعالان این حوزه و استفاده از داروهای گیاهی و سنتی از دلایل این ادعا است ولی هنوز مورد حمایت مورد نیاز وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی قرار ندارد و میزگرد «توانمندی‌ها، موانع و راهکار‌های استفاده از طب سنتی اسلامی» در خبرگزاری فارس مازندران برگزار شد و به نظر می‌رسد برای بررسی همه جانبه آن میزگرد‌های دیگری هم برگزار شود.

* طب سنتی در کنار طب مدرن دیده شود

حسین انصاری‌نیا که مدرک مربیگری و مدرس طب سنتی از دانشگاه علمی و کاربردی دارد و ۳ سطح علمی طب سنتی ایران را هم و بیش از ۲۰ دوره مرتبط را گذراند و معادل سازی مدارک برای دریافت دکتری را هم پیگیر است از سال ۱۳۷۸ فعالیت خود را آغاز کرد و با دریافت مجوز از صنف خواربار در سال ۱۳۹۰ عطاری را در قائم‌شهر احداث کرد.

وی با تأکید بر لزوم توجه به پیشگیری، درمان و حفظ درمان، گفت: بیشتر کشورهای غربی و شرقی تا ۹۰ درصد از علومی استفاده می‌کنند که نسل به نسل برای آنان به ارث رسید ولی در کشورمان شاهد مهجور ماندن برخی علوم اصیل به ویژه طب هستیم.

وی با بیان اینکه مجموعه علوم نظری و عملی که منجر به تشخیص و درمان بیماری که از گذشتگان به صورت مکتوب یا عملی به ارث رسید را تعریف طب سنتی می‌دانم، افزود: تا ۲۰۰ سال قبل واژه طب سنتی و اسلامی مورد استفاده قرار نمی‌گرفت و در گذشته نام‌هایی مانند طب ایرانی، پارسی، یونانی،عربی، اخلاطی و طب حکمی و حکمت معروف بود و از ۲۰۰ سال قبل واژه اسلامی – سنتی یا سنتی ـ اسلامی نام گرفت و مرزبندی شکل گرفت و طب سنتی توسط حکیم سقا‌باشی در کتاب «نجات از مرگ مصنوعی» آغاز شد.

انصاری‌نیا به توانمندی‌های طب سنتی – اسلامی – ایرانی اشاره کرد و با بیان اینکه گیاهان هر منطقه برای اهالی همان منطقه دارای فواید مختلف است و قبل از استفاده از داروهای شیمیایی باید به طب سنتی و اسلامی توجه شود، خاطر نشان کرد: پزشکان و داروخانه‌ها هر روز بیشتر می‌شوند ولی بیماران کمتر نشدند و پزشکازان اساتید ما هستند ولی طب سنتی هم باید دیده شود و از توانمندی‌های آن استفاده شود.

*بزرگترین حجامت دنیا در آمریکا انجام می‌شود

وی با بیان اینکه کشور‌های مختلف از طب سنتی و اسلامی ما استفاده می‌کنند و بیماران بدون توجه به پیشگیری در مرحله پایانی به نزد ما می‌آیند، اظهار کرد: سبک غذایی و توجه به تدابیر غذایی و توجه به نوع غذا و توجه به پرهیز‌ها،‌ خون‌سازی‌ها و پاک‌سازی‌ها باید مورد توجه باشد و بزرگترین حجامت دنیا در امریکاست و در برخی کشور‌ها تا سه روز دفن نمی‌کنند و زالو درمانی می‌کنند تا برگردد.

فعال طب سنتی با اشاره به اینکه همه توان را نباید محدود به درمان غربی بدانیم و فعالیت ما کمک به درمان است و طب سنتی ـ اسلامی وارد بیمارستان‌ها شوند و مانع‌تراشی نشود، افزود: سازمان بهداشت جهانی بر طب سنتی مهر تایید زدند و طب مدرن در کنار طب سنتی توجه شود و کشور‌های دیگر در زمینه طب سنتی فعالیت‌های گسترده دارند.

انصاری‌نیا با بیان اینکه ما از نظر قانونی اجازه فعالیت درمانی نداریم و طب سنتی در کنار طب مدرن مانند کشور‌های بزرگ دیده شود و خودم با طب سنتی درمان شدم و‌ طب اسلامی ایرانی توانمند است، افزود: مصادیق احادیث ما را به کشور‌های دیگر می‌برند و با بسته‌بندی شیک و قیمت بالاتر به ما می‌فروشند و باید به تجربه گذشتگان احترام بگذاریم و دست پزشکان را می‌بوسم ولی گیاهان دارویی و طب سنتی هم حرف برای گفتن دارند.

*استقبال و سرگردانی در طب سنتی اسلامی

انصاری‌نیا به برخی قوانین دست و پا‌گیر برای فعالیت‌های طب سنتی و اسلامی اشاره و خاطر نشان کرد: طب مدرن، تشکیلات، مدارک دانشگاهی و دوره‌های مختلف علمی دارند و طب سنتی و اسلامی هم توسط قانون‌گذار دارای تشکیلات طب سنتی و اسلامی مدون و حدود مشخص شوند و صاحبنظران طب سنتی و اسلامی مورد توجه باشند.

وی با بیان اینکه عطاری‌ها مدیریت و مدارک طب سنتی و اسلامی سطح‌بندی شوند و مردم از طب سنتی اسلامی استقبال کردند ولی سرگردانند، گفت: دخالت در درمان ندا یم و کمک به درمان داریم و در کشور اسلامی هستیم  و عدم توجه به طب اسلامی و سنتی با اهداف دینی مغایرت دارد و در قرآن به دارو، انجیر، شیر و زیتون اشاره شد و تحقیقاتی هم در این زمینه داریم.

*۱۱ هزار روایت درباره طب

محمدرضا دهبندی با اشاره به اینکه ۷ سطح مؤسسات مرتبط با طب اسلامی را گذراندم و در حال حاضر تدریس طب اسلامی را دارم و فعالیت در این حوزه هم دارم، گفت: یک مکتب طبی دارای نظام پیشگیری، تشخیص و درمان است که اسلام دارای این مراحل است و حداقل ۱۱ هزار روایت درباره طب داریم که اهل بیت(ع) بیان کردند.

وی  افزود: احادیث در حوزه مزاج‌شناسی به تواتر رسید و طب اسلامی روش‌های درمانی متفاوت دارد و رنگ درمانی، رایحه درمانی، دعا درمانی و فشار درمانی داریم و اهل بیت(ع) فرمودند که برای هر دردی، درمان وجود دارد.

* نگاه مدرنیته و مقهور‌شدن مخالفان طب سنتی و اسلامی

فعال طب اسلامی با اشاره به اینکه قبل از ۲۰۰ سال قبل هم طب اسلامی داشتیم و ۲ هزار و ۳۰۰ روایت در کتاب کافی در این باره وجود دارد، خاطر‌نشان کرد: از ۲۰۰ سال قبل تاکنون و از زمان حضور مدرنیته، طب سنتی کنار گذاشته شد و نگاه مدرنیته، افراد مخالف طب سنتی و اسلامی را مقهور کرد.

دهبندی با اشاره به توانمندی طب اسلامی و طب سنتی و با بیان اینکه رفع مشکل مردم، هدف اصلی است و برای هر دردی در طب اسلامی به اذن خدا درمان وجود دارد، اظهار کرد: از کسانی که می‌گویند طب اسلامی نداریم، می‌پرسم که بدون سلامتی جسم چطور به وظایف دینی خود عمل کنیم و امام صادق(ع) ۴ هزار شاگرد داشت و در همه حوزه‌های اخلاقی، معماری، اخلاق و طب تدریس می‌کرد.

وی با اشاره به اینکه من نابینا هستم و بسیاری از بیماران با روش‌های طب اسلامی درمان شدند و آزمایش‌ها هم موجود است، افزود: کسی که به من مراجعه می‌کند و می‌گوید که می‌خواهم درمان شوم و به طب مدرن نمی‌روم و من وظیفه دارم که کمک کنم و پزشکان ما هم خدمت ارائه می‌کنند و در دوره اهل بیت(ع) هم جراحی وجود داشت و پیامبر گرامی اسلام برای هر جنگ ۲۰ جراح برای بستن زخم‌ها همراه داشت ولی قانون به فعالان طب اسلامی و سنتی اجازه کمک به بیمار نداد.

* علوم پزشکی جلوی سواستفاده از طب اسلامی را بگیرد

فعال طب سنتی و اسلامی با بیان اینکه در حوزه طب سنتی ـ اسلامی اول باید به خودمان نقد کنیم و برخی افراد قصد سواستفاده از طب اسلامی دارند و علوم پزشکی باید مدیریت کند و جلوی سواستفاده از طب اسلامی را بگیرند، خاطر نشان کرد: موانع قانونی داریم و ما دوست داریم مدرک بگیریم ولی نمی‌دهند و قانونگذاران قوانینی را تصویب کنند که طب اسلامی و سنتی در جامعه فعالیت کند.

دهبندی با بیان اینکه با پزشکان و دارو مشکل نداریم و تا زمانی که ذهنیت مدرنیته در اذهان باشد نمی‌توان کار کرد و قانون‌گذاری که کاربردهای طب سنتی و اسلامی را ندانند چطور می‌توانند قانون‌گذاری کنند و دانشکده‌های طب مکمل علوم‌پزشکی فواید داروها را نمی‌دانند، افزود: با چند نماینده و مسؤولان رایزنی کردیم و آنها فواید و توانمندی را نمی‌دانند و کسانی که طب سنتی را خوب بلد نیستند چطور قانون‌گذاری کنند.

*تلاش برای همه‌گیر‌شدن طب اسلامی و سنتی

دهبندی با اشاره به اینکه ما نباید وابسته به دانشگاه علوم پزشکی باشیم و طب اسلامی و سنتی را در اماکن عمومی تدریس کنیم تا همه‌گیر شوند و آمادگی داریم در حضور دانشگاه علوم پزشکی توانمندی خود را نشان دهیم، گفت: می‌گویند طب اسلامی سند ندارد یا مربوط به اقلیم عربستان و یا جعلی است و اگر با این نگاه برخورد کنیم بسیاری از کتب و تفسیر را باید کنار گذاشت و باید به نتیجه طب نگاه شود و منشأ طب اسلامی از وحی و با تجربه می‌توان متوجه شد که از ائمه معصوم است و ائمه جمعه و قضات کمک کنند تا از توانمندی آن برای مردم استفاده شود.

*وجود ۱۱ اقلیم از ۱۳ اقلیم جهان در ایران

رامین هودنه که در کانون تخصصی طب سنتی و اسلامی حضور دارد و از کلاس‌های دکتر خیراندیش و حکیم باقری استفاده می‌کند و گواهینامه‌های مختلفی را هم  دریافت کرد و در بخش‌های طب سوزنی، ماساژ و زالو‌درمانی و سایر بخش‌ها فعالیت دارد با اشاره به اینکه طب سنتی دارای قدمت ۷ هزار سال است و طب اسلامی مورد حمایت برخی از مراجع تقلید قرار دارد، گفت: مباحث طب در کتب معتبر شیعه وجود دارد و و بزرگان دینی ما در کنار کتب خود، رساله طبی هم داشتند و اسلام در همه مسائل حرف برای گفتن دارد و درباره موضوع مهم درمان هم مطلب دارد.

وی با بیان اینکه امام خمینی(ره)، حکومت اسلامی پیامبر گرامی را احیا کردند و امیدواریم که طب اسلامی هم احیا شود، گفت: غذاهای پاک و طاهر داریم و هر غذای طاهر، پاک است ولی هر غذای پاک، طاهر نیست و طب اسلامی بر پایه آن دارای محتوای غنی است و حدیث از پیامبر داریم که علم ابدان(بدن) و علم ادیان(فقه و دین) داریم.

* اندر خم کوچه طب سنتی

فعال در طب اسلامی و سنتی با اشاره به اینکه ایران از ۱۳ اقلیم جهان، ۱۱ اقلیم را دارا است، خاطر نشان کرد: کشور‌هایی که بزرگترین کارخانه شیمیایی را دارند در حوزه داروهای ارگانیک فعالیت می‌کند ولی ما اندر خم کوچه طب سنتی هستیم و کشورهای دیگر در احادیث و طب ما مطالعه کردند و استفاده می‌کنند.

*درمان بیماران جواب‌کرده با طب اسلامی

هودنه با اشاره به اینکه بیماران با اختیار به ما مراجعه می‌کنند و برای نوع درمان باید به آنها اختیار داده شود و در سال‌های اخیر بیمارانی که پزشکان جواب کردند با طب اسلامی و سنتی درمان شدند و فیلم آنها هم در اختیار است، اظهار کرد: طب سنتی ـ اسلامی داریم و هنگامی که دین اسلام چیزی را بپذیرید می‌توانیم پسوند اسلامی بدهیم و مخالف درمان مدرن نیستیم ولی جراحی آخرین گزینه باشد و مقام معظم رهبری دغدغه حوزه طب اسلامی را دارند که بیان هم کردند.

*طب سنتی، اسلامی و مدرن ۳ بال کمک به مردم

وی به توانمندی‌های بالای طب سنتی و اسلامی شاره کرد و با بیان اینکه انواع غذا داریم و غذا فقط بر سر سفره نیست و پنداری، لمسی و رفتاری هم هستند و آیات مختلف قرآنی دارای دستورات طبی است، افزود: در حضور دکتر خیراندیش و حکیم باقری هستیم و هم طب سنتی و هم اسلامی را در حال آموزش هستم و بال طب سنتی و اسلامی برای کمک به مردم است و طب مدرن هم بال سوم کمک به مردم باشد و به پزشکی غیر‌وابسته یعنی پزشکی که به دارو و تجهیزات وابسته نباشد هم توجه شود تا جان مردم وابسته به ابزار صرف نباشد.

فعال طب سنتی ـ اسلامی با اشاره به اینکه کنفرانس طب سنتی ایرانی در دانشگاه تهران برای اولین بار برگزار شد و دکتر حمید سلطانی، مؤسس و رئیس دانشگاه آمریکائی لیبرتی در حال تدریس طب شرقی و پرورش شاگرد و مدرک معتبر به دانشجویان هستند و قول دعوت به همکاری را در آینده دادند و جای تأسف است که در داخل کشور موضع می‌گیرند و انواع بیماری‌ها که درمان هم ندارند در حال درمان هستند و راه‌های هزینه اندک در اقتصاد مقاومتی و تشخیص از چهره و دست و زبان داریم.

* توانمندی طب اسلامی احیا شود

هودنه با بیان اینکه خیلی‌ها دیابت یا بیماری‌ ندارند و برخی عوارضی است و فاصله‌گذاری در آزمایش استرس‌زا است، خاطر نشان کرد: پزشکان در حال زحمت و مطالعه هستند و برخی موارد را از ما می‌پرسند که چرا به ما یاد نمی‌دهند و این نکته را علوم پزشکی باید پاسخ دهد و البته وزارت بهداشت زیر نظر بهداشت جهانی است و برخی فعالیت‌ها را نمی‌توان از آنان انتظار داشت و اگر دست به دست هم داده شود بسیاری از سکته‌ها قابل برگشت است ولی نمی گذارند کار کنیم و به خاطر مردم، وجدان و درد دین، توانمندی طب اسلامی احیا کنیم.

وی با اشاره به گرایش عمومی مردم به طب سنتی و اسلامی خواستار نهادینه شدن آن شد و با بیان اینکه برخی از داروهای اسلامی توسط کشور‌های دیگر به صورت شکیل به صورت کپسول با صدها برابر قیمت به بازار می‌آید، افزود: سنت نبوی یعنی ارادتمند پیامبر و خاندان ایشان باشیم و طب سنتی هم سنت پیامبر است و در هر شغلی افراط و تفریط داریم و در بیمارستان‌ها هم مشکلات و مرگ و میر داریم ولی کدام بیمارستان پلمب شد و تنها با اسهال فرد بیمار شاهد پلمب مراکز طب سنتی و اسلامی هستیم.

*سامان‌بخشی وضعیت شناور طب سنتی و اسلامی

انتظاری که فعالان طب سنتی و اسلامی دارند آن است که فعالیت آنان هم با شاخص‌های کارشناسی و کاربردی ارزیابی شود و برای فعالیت آنان مجوز‌های لازم صادر شود و وزارت بهداشت و دانشگاه‌‎های علوم پزشکی که وظیفه مدیریت، رصد و نظارت بر فعالیت‌هایی را که با سلامتی مردم مرتبط است را دارند باید در حوزه طب سنتی و اسلامی به وظیفه خود عمل کنند و با شاخص‌های قانونی و منطقی و در مسیر توجه همه‌جانبه به سلامتی مردم در ارایه مجوز به فعالیت‌های طب سنتی و اسلامی اقدام کنند و وضعیت شناور در این حوزه را سامان بخشند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

9 + هجده =