کد خبر : 182669
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 17 سپتامبر 2019 - 14:05
-

۲۸۷۴ هکتار مرتع در استان مرکزی طعمه حریق شد

۲۸۷۴ هکتار مرتع در استان مرکزی طعمه حریق شد

به گزارش قائم آنلاین، عبدالحسین محمدی در گفت‌وگو ، با اشاره به حریق ۲ هزار و ۸۷۴ هکتار از مراتع استان مرکزی از ابتدای سال جاری تاکنون، بیان کرد: در نیمه نخست سال گذشته تنها حدود ۲۰۰ هکتار از مراتع استان دچار حریق شد در حالی که در ۶ ماهه نخست سال جاری رشد حدود

به گزارش قائم آنلاین، عبدالحسین محمدی در گفت‌وگو ، با اشاره به حریق ۲ هزار و ۸۷۴ هکتار از مراتع استان مرکزی از ابتدای سال جاری تاکنون، بیان کرد: در نیمه نخست سال گذشته تنها حدود ۲۰۰ هکتار از مراتع استان دچار حریق شد در حالی که در ۶ ماهه نخست سال جاری رشد حدود ۱۴ درصدی حریق مراتع به ثبت رسیده است.

وی بیشترین حریق مراتع با حدود هزار هکتار را مربوط به شهرستان اراک و سپس شهرستان ساوه عنوان کرد و افزود: در سال جاری به دلیل پوشش گیاهی انبوه و همچنین کاهش ورود دام به مراتع، سطح علوفه به شدت بالا رفت و کوچکترین اتفاق، بزرگترین حریق را رقم زد.

محمدی با بیان اینکه در سال گذشته عمده حریق ها حدود ۲ تا ۳ هکتار بود، اما در سال جاری به دلیل حجم پوشش گیاهی به ۷۰ تا ۸۰ هکتار در یک فقره حریق رسیدیم که اطفای آنها با توجه به کمبود تجهیزات بسیار دشوار بود، افزود: به لحاظ تعداد موارد حریق در سال جاری نسبت به سال گذشته تفاوتی حاصل نشده است، به طوری که در نیمه نخست سال ۹۷ و ۹۸ هر کدام ۱۰۲ فقره حریق مراتع رخ داده است، اما حجم حریق در سال جاری بسیار بالا بوده است.

وی تصریح کرد: عمده عوامل آتش‌سوزی مراتع در استان مرکزی عوامل انسانی و عموما در روزهای پایانی هفته بوده است که آتش روشن شده توسط گردشگران به خوبی اطفا نشده یا گاهی عمدا حریق ایجاد شد که در این خصوص ۴ نفر در اراک و تعدادی هم در دیگر شهرستان‌ها دستگیر و به مراجع قضایی معرفی شده اند.

مدیرکل منابع‌طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی با اشاره به خسارت ایجاد شده در مراتع بواسطه آتش‌سوزی‌ها بیان کرد: حریق در هر هکتار یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان خسارت بر جای می گذارد و با توجه به آتش‌سوزی ۲ هزار و ۸۷۴ هکتار مراتع در سال جاری خسارت سه میلیارد و ۷۳۶ میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی به استان وارد شده است.

وی در خصوص ادوات و تجهیزات اطفای حریق در استان اظهار کرد: استان مرکزی در حوزه تجهیزات اطفای حریق با مشکل مواجه است و به صورت ویژه با کمبود دستگاه دمنده روبرست. در حال حاضر ۲۲ دستگاه دمنده در استان وجود دارد که با توجه به حجم حریق این کمبودها اثربخشی کمک‌های مردمی را در اطفای حریق تحت پوشش قرار داده است چراکه حریق‌های شدید ۷۰ تا ۸۰ هکتاری را نمی‌توان با بیل و بیلچه خاموش کرد و این کمبودها جلوگیری از پیش‌روی آتش را کند می‌کند.

محمدی با اشاره به اینکه تامین این تجهیزات باید از منابع استانی و منابع موجود در حوزه حفاظت انجام گیرد، گفت: منابع و اعتبارات حوزه حفاظت استان مرکزی در سال جاری یک میلیارد تومان است و قطعا با این شرایط، کمبودها باقی خواهد بود.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

چهارده − 3 =