کد خبر : 182894
تاریخ انتشار : چهارشنبه 18 سپتامبر 2019 - 13:00
-

ماموریت هیات سازمان ملل در افغانستان تا سپتامبر ۲۰۲۰ تمدید شد

ماموریت هیات سازمان ملل در افغانستان تا سپتامبر ۲۰۲۰ تمدید شد

به گزارش قائم آنلاین، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، چین و روسیه با آمریکا و دیگر اعضای شورای امنیت در خصوص تاکید پکن بر این که این قطعنامه باید شامل ابتکار عمل یک کمربند و یک جاده نیز باشد اختلاف داشتند. اما با وجود این اختلافات این قطعنامه روز سه شنبه تصویب شد. این قطعنامه

به گزارش قائم آنلاین، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، چین و روسیه با آمریکا و دیگر اعضای شورای امنیت در خصوص تاکید پکن بر این که این قطعنامه باید شامل ابتکار عمل یک کمربند و یک جاده نیز باشد اختلاف داشتند. اما با وجود این اختلافات این قطعنامه روز سه شنبه تصویب شد.

این قطعنامه حکم حضور هیئت سیاسی سازمان ملل موسوم به هیئت کمک رسان سازمان ملل در افغانستان (UNAMN) را برای یک سال تمدید می‌کند و از این هیئت می‌خواهد تا در زمینه‌های برق رسانی، اتصال، همکاری منطقه‌ای ، امنیت، مبارزه با مواد مخدر و بازسازی به افغانستان کمک کند، همکاری‌ها در زمینه ارتباطات و اتصال را تقویت بخشد و از تلاش‌های مشترک برای تقویت گفتگوها و همکاری‌ها استقبال کند و اهداف مشترک توسعه اقتصادی در سراسر این منطقه را پیش ببرد.

در همین حال این قطعنامه بر اهمیت حمایت از ظرفیت سازی توسط دولت کابل در حوزه امنیت تاکید دارد تا ثبات منطقه حفظ شود و تروریسم شکست بخورد.

کلی کرفت، سفیر آمریکا در سازمان ملل پس از این رای گیری گفت: هیئت سازمان ملل در افغانستان می‌توانست از حکم حقیقی جامع تر و قوی‌تر برخوردار باشد اگر چین به جای راه‌ها برای کمک به مردم و دولت افغانستان به اولویت‌های سیاست ملی تاکید نمی‌کرد.

اما ژانگ جون، سفیر چین در سازمان ملل ضمن دفاع از موضع پکن گفت: الان زمان مناسبی برای تصویب یک قطعنامه جامع نیست و این مسئله که این حکم هیئت UNAMN هیچ کاری با توسعه اقتصادی افغانستان و ارتباطات منطقه‌ایش ندارد در حقیقت تحریف این حکم محسوب می‌شود.

وی افزود: چین به عنوان همسایه همجوار افغانستان بیش از هر کشور دیگری می‌خواهد شاهد صلح و ثبات در این کشور باشد چرا که داشتن یک صلح پایدار بیشترین تاثیر را بر توسعه اقتصادی خواهد داشت.

دیپلمات‌ها می‌گویند چین می‌خواست این قطعنامه شامل درخواستی برای خروج نیروهای خارجی از افغانستان باشد که در این قطعنامه رد شد. این قطعنامه بر اهمیت اساسی روند سیاسی جامع به رهبری افغانستان برای دستیابی به یک راه حل صلح آمیز برای این درگیری‌ها تاکید دارد واز پیشرفت به سوی یک راه‌حل سیاسی استقبال می‌کند.

شورای امنیت در تمدید حکم این هیئت سازمان ملل تا ۱۷ سپتامبر سال ۲۰۲۰ میلادی به این هیئت اجازه داد تا از روند سیاسی افغانستان حمایت کند، انتخابات ریاست جمهوری افغانستان در تاریخ ۲۸ سپتامبر سال جاری میلادی را سازمان دهی کند، از تلاش‌های دولت برای اصلاحات حمایت کند و بر اهمیت برابری جنسی و قدرت بخشیدن به زنان و دختران و همچنین حفاظت از کودکان تاکید کنند و ارتقا و حفاظت از حقوق بشر را تقویت ببخشد.

این قطعنامه همچنین به هیئت UNAMN اجازه می‌دهد تا از همکاری منطقه‌ای با هدف حمایت از صلح و ثبات حمایت کند و همچنین به افغانستان در اجرای نقشش در مرکز آسیا برای ارتقای همکاری و ارتباطات منطقه‌ای کمک کند.

در این حکم آمده است که هیئت UNAMN باید همکاری‌ها در زمینه اتصالات و ارتباطات بر مبنای شفافیت حمایت کند و از تلاش‌های مشترک برای پیشبرد گفت و گوها و همکاری ها استقبال کند.

کریستوف هوسگن، سفیر آلمان در سازمان ملل که این پیش نویس را با همکاری اندونزی تهیه کرده و یکی از بازیگران کلیدی در این مذاکرات سازش محسوب می‌شود این حکم را یک متن جدید خوب و اساسی توصیف کرد که مردم افغانستان را در اولویت قرار می‌دهد.

وی گفت: ما خوشحالیم که توانستیم پس از گفت و گوهای طولانی و شدید به یک راه حلی دست یابیم.

هوسگن افزود: تحولات اقتصادی برای افغانستان بسیار مهم است و این قطعنامه بر الحاق منطقه‌ای اتصال و همکاری تاکید دارد اما ما به هیچ ابتکار عمل ویژه‌ای اشاره نکرده‌ایم.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

پنج − یک =