هزینه تحصیل همه دانشآموزان در جیب مدارس غیرانتفاعی
به گزارش قائم آنلاین، روزنامه شهروند نوشت: «مهر امسال ۱۴ میلیون دانشآموز راهی مدارس ایران شدهاند. جالب است بدانید حداقل هزینه تحصیل تمام دانشآموزان ایرانی به اندازه شهریه مدرسه بچههایی است که به مدارس غیر دولتی میروند. در این بین چیزی حدود ۲۷هزار دانشآموز در مدارس شبهکپری و کانکسی درس میخوانند و مطابق با اعلام
به گزارش قائم آنلاین، روزنامه شهروند نوشت: «مهر امسال ۱۴ میلیون دانشآموز راهی مدارس ایران شدهاند. جالب است بدانید حداقل هزینه تحصیل تمام دانشآموزان ایرانی به اندازه شهریه مدرسه بچههایی است که به مدارس غیر دولتی میروند. در این بین چیزی حدود ۲۷هزار دانشآموز در مدارس شبهکپری و کانکسی درس میخوانند و مطابق با اعلام آموزشوپرورش بیشترین ترکتحصیل بچهها در استانهایی اتفاق میافتد که فقیرترند. این در حالی است که تنها با جلوگیری از بخش کوچکی از ریختوپاشهایی که در اقتصاد ایران انجام میشود، میتوان مانع ترک تحصیل دانشآموزان فقیر شد.
۱۱.۵درصد از دانشآموزان در مدارس غیر انتفاعی
۸۸.۵ درصد از دانشآموزان در مدارس دولتی و ۱۱.۵درصد در مدارس غیر انتفاعی تحصیل میکنند، به عبارت دیگر چیزی حدود یک میلیون و ۶۱۰هزار دانشآموز در مدارس غیر انتفاعی درس میخوانند.
شهریه مدارس غیر انتفاعی چند؟
سازمان مدارس غیر دولتی درباره شهریههای سال ۹۸ اعلام کرده است که شهریه مدارس غیر انتفاعی تهران در سال ۹۸ حداقل ۹ و حداکثر ۱۵میلیون تومان است. البته حداقل شهریه مدارس غیر انتفاعی در سایر استانها به ۳ میلیون تومان هم میرسد.
گردش مالی ۹هزار میلیارد تومانی مدارس غیر انتفاعی
اگر میانگین شهریه مدارس غیر انتفاعی را ۶ میلیون تومان در نظر بگیریم، یک میلیون و ۶۱۰هزار دانشآموز مدارس غیر دولتی چیزی حدود ۹هزار و ۶۶۰میلیارد تومان شهریه به این مدارس میپردازند.
دانشآموزان مدارس غیر دولتی، والدین دولتی دارند!
نتایج بررسیها نشان میدهد والدین ۷۶درصد بچههایی که به مدرسه غیر انتفاعی میروند، کارمند دولت هستند و تنها ۴درصد بچههای این مدارس والدین مدیر و استاد دانشگاه یا والدینی با مشاغل آزاد دارند.
هزینه مدرسه رفتن یک دانشآموز چقدر میشود؟
حدود ۱۴میلیون دانشآموز در ایران به مدرسه میروند. حداقل هزینه یک دانشآموز امسال حدود ۷۰۰هزار تومان است که با این حساب مدرسه بازاری با گردش اقتصادی به بزرگی حدود ۱۰هزارمیلیارد تومان دارد. در حال حاضر حداقل هزینه یک کولهپشتی ایرانی چیزی حدود ۱۲۰هزارتومان، یک جامدادی با محتویاتش ۱۷هزار تومان و روپوش مدرسه ۱۳۰هزار تومان تمام میشود. اگر یک دانشآموز در طول سال تحصیلی حداقل پنج دفتر با قیمت ۲۵هزار تومان مصرف کند، تا اینجای کار هزینه تحصیل یک دانشآموز دست کم ۲۹۲ هزار تومان تمام میشود. اگر هزینههای جانبی دانشآموز مانند کرایه رفت و برگشت و پول توجیبی را در ۹ ماه تحصیلی هم حداقل ۳۰۰ تا ۴۰۰هزار تومان در نظر بگیریم، هزینه تحصیل یک دانشآموز دستکم حدود ۷۰۰هزار تومان تمام میشود.
۲۷هزار دانشآموز در مدارس کپری و شبهکپری
هزار و ۷۰۰ کلاس درس در ایران در کانکسها برگزار میشود و ۹۸۷ کلاس درس به صورت خشت و گلی است. اگر تعداد شاگردان هر کلاس را به صورت میانگین ۱۰ نفر در نظر بگیریم، چیزی حدود ۲۷هزار دانشآموز در مدارس کپری و شبهکپری درس میخوانند. ۳۴۰هزار دانشآموز زیرپوشش کمیته امداد هستند.
ترک تحصیلیها بیشتر از کدام مناطقاند؟
بنا به اعلام وزارت آموزشوپرورش بیشترین ترک تحصیل و بازمانده از تحصیل در استانهای کردستان، کرمان، سمنان، آذربایجان غربی، کرمانشاه و سیستانوبلوچستان اتفاق میافتد.
شیوع ترک تحصیل دانشآموزان در استانهای فقیر
مدیران آموزشوپرورش اعتقاد دارند بیشترین ترک تحصیلها به دلیل فقر اقتصادی اتفاق میافتد و جالب است که بیشترین ترک تحصیل در کمدرآمدترین استانها اتفاق میافتد.
کمدرآمدترین استانهای ایران و ترک تحصیل دانشآموزان
بر اساس گزارش مرکز آمار ایران مردم آذربایجان غربی از تمام مردم ایران کمدرآمدترند. مردم این استان در سال ۹۷ به طور میانگین حدود ۲میلیون و ۲۰۵هزار تومان درآمد داشتهاند. سیستانوبلوچستانیها با درآمد ۲میلیون و ۳۷۰هزار تومان، کرمانیها با ۲میلیون و ۵۰۵هزار تومان، سمنانیها با ۲میلیون و ۵۷۰هزار تومان، خراسان جنوبی با ۲میلیون و ۶۰۸هزار تومان و کردستانیها با ۲میلیون و ۷۱۱هزار تومان در ماه در ردههای بعدی قرار دارند.
به نفع دانشآموزان محروم کیسه پلاستیکی نخریم!
سرانه مصرف کیسه پلاستیکی برای هر شهروند تهرانی سه کیسه در روز اعلام شده است. با احتساب جمعیت ۸میلیون و ۸۰۰هزار نفر، در شهر تهران روزانه ۲۶میلیون و ۴۰۰هزار کیسه پلاستیکی مصرف میشود. اگر قیمت هر کیسه پلاستیکی ۵۰ تومان باشد، در یک شبانهروز تهران چیزی حدود یکمیلیارد و ۳۰۰میلیون تومان کیسه پلاستیکی مصرف میشود. با جایگزینی کیسههای پارچهای، تهرانیها در یک روز میتوانند هزینه تحصیل حدود هزار و ۸۰۰ دانشآموز بیبضاعت را تامین کنند و با ۶ ماه چشمپوشی از مصرف کیسه پلاستیکی هزینه تحصیل تمام دانشآموزان زیر پوشش کمیته امداد را بدهند.
یک ماه ضایعات غذا معادل هزینه تحصیل همه دانشآموزان
ایرانیها معادل ۱۰ کشور اروپایی و چیزی به ارزش ۱۵میلیارد دلار در سال ضایعات غذا دارند. این آمار را سازمان جهانی خواروبار کشاورزی «فائو» اعلام کرده است. اگر قیمت ۱۱هزار تومان را برای دلار در نظر بگیریم، تنها با حذف یک ماه دورریز غذایمان میتوانیم حداقل هزینه تحصیل تمام دانشآموزان ایرانی را بدهیم.
هزینه تحصیل بچههای مدارس کپری معادل یارانه پنج فیلم زیانده
سازمان سینمایی ایران یارانههای زیادی برای ساخت فیلمهای سینمایی هزینه کرده که تعداد زیادی از آنها زیانده بوده است. بهعنوان مثال این سازمان چیزی حدود ۸میلیارد تومان یارانه را تنها برای دو فیلم در نظر گرفته. فیلم رنج و سرمستی جهانگیر الماسی حدود ۱.۵میلیارد تومان گرفت و فیلم شکستخورده گیشه در سال ۹۶ لقب گرفت. فیلم ناتمام لاله چیزی حدود ۶.۵میلیارد تومان بودجه برد. تنها با بودجه این دو فیلم میشد هزینه تحصیل حدود ۱۱.۵هزار دانشآموز را پرداخت کرد و در واقع با یارانه ساخت چهار یا پنج فیلم میتوان هزینه تحصیل تمام ۲۷هزار دانشآموزان محروم را پرداخت.»
برچسب ها :شهریه، دانشآموز، مدارس
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0