۱۲ خوردنی که هرگز نباید در مایکروویو قرار بگیرند
به گزارش قائم آنلاین، گذاشتن هر گونه غذایی، ظروف و یا لیوان در مایکروویو میتواند منجر به آزاد شدن مواد شیمیایی مضری شود که برای سلامتی شما خطرناک باشد و حتی بیمارتان کند. منفجر شدن ظرف یا غذا در مایکروویو ممکن است منجر به آتشسوزی شود. به منظور پیشگیری از بروز چنین مشکلات خطرناکی، نگاهی
به گزارش قائم آنلاین، گذاشتن هر گونه غذایی، ظروف و یا لیوان در مایکروویو میتواند منجر به آزاد شدن مواد شیمیایی مضری شود که برای سلامتی شما خطرناک باشد و حتی بیمارتان کند. منفجر شدن ظرف یا غذا در مایکروویو ممکن است منجر به آتشسوزی شود. به منظور پیشگیری از بروز چنین مشکلات خطرناکی، نگاهی به نکات و موارد بیان شده در مطلب زیر بیندازید.
۱. تخم مرغ
به هیچ وجه نباید تخم مرغ پخته شده و یا سرد را درون مایکروو بگذارید تا گرم شود، زیرا تخم مرغ پس از چند ثانیه خواهد ترکید. امواج مایکروویو میتواند سبب تبخیر مایع درون تخم مرغ شود و از آنجایی که این بخار ایجاد شده راهی برای خروج ندارد، از این رو با ترکاندن پوسته تخم مرغ به بیرون هدایت میشود. تمیز کردن تخم مرغ منفجر شده به راحتی تمام نمیشود و ممکن است انرژی زیادی از شما بگیرد. در نتیجه بهتر است از پخت تخم مرغ در مایکروویو خودداری کنید.
۲. پخت گوشت در مایکروویو
یخ زدایی از گوشتهای فریزری در مایکروویو کمی مشکل ایجاد میکند. در چنین شرایطی قسمتهای نازکتر گوشت شروع به پخته شدن میکنند، در حالی که هنوز قسمتهای ضخیمتر یخ زده باقی مانده است. در صورتی که مایکروویو شما قابلیت چرخش غذا حین پخت را نداشته باشد، این امر سبب توزیع نا برابر گرما میشود و در نتیجه به رشد باکتریها کمک میکند. بنا به ادعای کارشناسان بخش علوم غذایی دانشگاه پنسیلوانیا، روش مطمئن و امن برای یخ زدایی گوشت، قرار دادن بسته فریزری و یخ زده در یخچال است که میتوانید آماده سازی آن را از شب قبل انجام دهید.
۳. شیر مادر
در صورتی که شیر یخ زده مادر را در مایکروویو بگذارید، گرما نیز به طور یکسان توزیع نخواهد شد و ممکن است برخی از قسمتهای شیر برای دهان کوچک و حساس کودک بسیار داغ باشد. همچنین پژوهشهای دیگر حاکی از آن هستند که روش گرم کردن غذا در رابطه با شیر مادر در مایکروویو پاسخگو نخواهد بود، زیرا تعدادی از پروتئینهای افزایش ایمنی بدن را که در شیر وجود دارد، از بین میرود. به ویژه اگر درجه حرارت بالا باشد، این آسیبها میتواند بیشتر نیز باشد. در نتیجه از روش دیگری بهره ببرید. مقداری آب را روی اجاق گاز گرم کنید و شیشه حاوی شیر مادر را درون آن قرار دهید تا به دمای اتاق برسد.
۴. ظروف، فویل آلومینیومی و فلزی
فلز (هر چقدر هم که کوچک باشد مانند دستگیرههای برخی از ظروف) نباید در مایکروویو گذاشته شود. هنگامی که ظروف فلزی را در مایکروویو قرار میدهید، ممکن است منجر به آتش سوزی شود. اگر قصد دارید غذایی که در ظرف آلومینیومی یک بار مصرف یا بسته بندیهای رستورانی دارای قسمتهای فلزی قرار دارد را مصرف کنید، آن را به یک ظرف قابل اطمینان انتقال دهید و سپس غذا را گرم کنید. در این صورت از خطر آتش سوزی جلوگیری خواهید کرد.
۵. ظروف پلاستیکی یکبار مصرف
همانطور که میدانید ظروف پلاستیکی نباید به منظور گرم کردن غذا در مایکروویو استفاده شوند. اکثر ظروف پلاستیکی دارای مواد شیمیایی شبیه به استروژن میباشند (با نام BPA) و با گرم شدن پلاستیک، این ماده مضر به غذای شما منتقل میشود. نتایج بدست آمده از یک پژوهش انجام شده، ۴۵۰ محصول پلاستیکی مانند شیشه شیر کودک، نایلونهای زیپ دار و ظرف غذا مورد آزمایش قرار گرفتند. نتایج حاکی از آن بودند که ۹۵ درصد از این موارد بعد از قرار گرفتن در مایکروویو، شستشو در ماشین ظرف شویی یا قرار گرفتن در آب، ترکیبات شیمیایی از خود آزاد کردند که مانند استروژن عمل میکنند. همچنین محصولاتی که برچسب بدون “BPA (بیسفنول آ) ” نیز داشته اند هم مواد شیمیایی شبه استروژن از خود آزاد کرده اند. به منظور اینکه خیالتان راحت شود، محتوا درون ظروف پلاستیکی را به ظرف ایمن منتقل کنید و سپس برای گرم کردن غذا در مایکروویو دست به کار شوید.
۶. ظروف فومی (Styrofoam)
یکی از انواع پلاستیک یعنی همان فوم هم بعد از گرم شدن، مواد شیمیایی خطرناک را در درون غذا آزاد میکند. مواد غذایی مورد نظر را از ظروف فومی به ظروف شیشهای انتقال دهید و سپس در مایکروویو بگذارید.
۷. ظروف خاص
در صورتی که در آشپزخانه خود ظروف چینی تزئینی، آبکاری یا کار شده دارید، باید برای گرم کردن غذا در مایکروویو در استفاده از آنها صرف نظر کنید. همچنین، در صورتی که تکههای فانتزی یا طلا کاری شده درون ظرف کوچک باشد، میتوانند درون محفظه مایکروویو سبب ایجاد حوادثی شوند. برای افرادی که زیاد از مایکروویو استفاده میکنند، توصیه میشود تنها از ظروف شیشهای ساده رنگی استفاده نمایند.
۸. لیوانهای مسافرتی
لیوان و ماگهای استیل از گرم شدن قهوه یا چای درون خود مانع میشوند و در عوض ممکن است به مایکروویو آسیب برسانند. در صورتی که ماگ مسافرتی شما از جنس پلاستیک است، نوشتههای تهِ لیوان را مطالعه کنید تا دریابید آیا قابل استفاده در مایکروویو هستند یا خیر. در صورتی که جواب مثبت بود، شاید بهتر است باز هم تجدید نظر کنید.
۹. روشن کردن دستگاه بدون وجود هیچ گونه ماده غذایی در مایکروویو
در صورتی که هیچ ماده غذایی یا مایع درون مایکروویو قرار نداده اید و آن را روشن کنید، در چنین حالتی جسمی وجود ندارد که امواج را دریافت کند و از همین رو لامپ مگنترون که قطعه اصلی محصول محسوب میشود و برای تنظیم عملکرد مایکروویو میباشد، امواج را جذب میکند. در نهایت به مایکروویو آسیب میزند و حتی میتواند سبب آتش سوزی شود. به یاد داشته باشید که هرگز به طور اتفاقی دکمه “استارت” روی دستگاه مایکروویو را بدون آن که غذا یا مایعی درون آن قرار گیرد، فشار ندهید.
۱۰. یک لیوان آب
هنگامی که آب داخل لیوان سرامیکی یا شیشهای به مدت طولانی در مایکروویو حرارت میبیند، میتواند از تشکیل حباب جلوگیری کند و دمای آن بعد از گرم شدن به سرعت کاهش پیدا کند. عموما آب گرم شده درون مایکروویو زمانی که بیش از حد حرارت دریافت میکند و داغ میشود، در هنگام جا به جایی، حرارت به طور ناگهانی آزاد میشود و آب جوش به انفجار میرسد. به منظور پیشگیری از این حادثه، آب را برای مدت کوتاه در مایکروویو گرم کنید. در صورتی که آب به درجه حرارت مورد نظرتان نرسید، تعداد دفعات را بیشتر کنید، اما همچنان زمان را کوتاه نگه دارید.
۱۱. ماگهای قدیمی
تعدادی از ماگهای قدیمی ساخته شده قبل از دهه ۱۹۶۰ میلادی با موادی پوشش دهی و لعاب دار شده اند که اشعه را باز پس میزنند. این لعاب میتواند حاوی سرب یا فلزات سنگین مضر دیگر باشد. در صورتی که لیوان و ماگهای قدیمی از نظر ظاهری بسیار زیبا هستند، اما به جای آنکه از آنها برای نوشیدن مایعات استفاده کنید، این ماگها را به عنوان اشیا تزئینی درون قفسههای آشپزخانه نگهداری کنید.
۱۲. مراقب برچسب “قابل استفاده در مایکروویو” (Microwave Safe) باشد
زمانی که روی یک ظرف برچسب و یا نوشته شده باشد که قابل استفاده در مایکروویو است، این بدین معناست که میتوانید آن را بدون آسیب دیدن یا آسیب زدن به دستگاه برای گرم کردن غذا در مایکروویو استفاده کنید. در واقع تمامی کارخانهها و تولید کنندگان، محصولات سرامیکی خود را مورد آزمایش قرار نمیدهند تا از سالم بودن آن بعد از حرارت دیدن اطمینان حاصل نمایند. به احتمال قوی به همین دلیل برخی مواقع با دست زدن به ماگ سرامیکی بسیار داغ، دستتان میسوزد. در صورتی که ظرف تازهای خریداری نموده اید و به نوشته روی آن اعتماد ندارید، غذا را روی اجاق گاز گرم کنید یا برای گرم کردن غذا در مایکروویو از ظرفی که قبلا استفاده کرده اید و مشکلی پیش نیامده، استفاده کنید.
برچسب ها :مایکروویو،آتشسوزی،لیوان
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0