کد خبر : 186866
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 8 اکتبر 2019 - 8:30
-

“نژادپرستی علمی” کار محققان ایرانی را سخت کرده

“نژادپرستی علمی” کار محققان ایرانی را سخت کرده

به گزارش قائم آنلاین، شاهین آخوندزاده در گفت‌وگو ، به سیاست‌های تحریمی و دشواری‌های چاپ مقالات در ژورنال‌های خارجی پرداخت و در پاسخ به اینکه در راستای مقابله با این موضوع چه راهکاری اندیشیده شده، تشریح کرد: به عنوان محقق و مدیر امور پژوهشی علوم پزشکی سعی کردیم در مجامع بین‌المللی فریاد بزنیم که در

به گزارش قائم آنلاین، شاهین آخوندزاده در گفت‌وگو ، به سیاست‌های تحریمی و دشواری‌های چاپ مقالات در ژورنال‌های خارجی پرداخت و در پاسخ به اینکه در راستای مقابله با این موضوع چه راهکاری اندیشیده شده، تشریح کرد: به عنوان محقق و مدیر امور پژوهشی علوم پزشکی سعی کردیم در مجامع بین‌المللی فریاد بزنیم که در این رابطه ایران مورد ظلم واقع شده است.

وی با اشاره به مقاله‌ای که اخیراً در ژورنال‌های معتبر علمی نیچر (Nature) و لَنسِت (Lancet) به چاپ رسانده و مصاحبه‌ای که اخیراً در رابطه با همین موضوع با مجله The scientist داشته است، گفت: در این مقاله و مصاحبه اذعان کردم که تحریم علمی و نژادپرستی علمی علیه ایران صورت می‌گیرد و ژورنال‌های معتبر یا به طور مستقیم می‌گویند مقالات ما را به خاطر ایرانی بودن نویسندگان آن‌ها چاپ نمی‌کنند؛ یا اینکه به دنبال بهانه برای چاپ نکردن آن‌ها هستند.

این محقق یک درصد برتر دنیا ادامه داد: این مسائل کار را برای محققان ایرانی سخت کرده به طوری که اگر قبلاً از بین ۱۰۰ مقاله‌ای که به ژورنال‌های خارجی می‌فرستادیم، ۵ الی ۱۰ مقاله به خاطر مسائل سیاسی  و ملیت ما رد می‌شد، اکنون تعداد مقالات رد شده ما به ۲۵ رسیده است.

آخوندزاده تصریح کرد: در چنین شرایطی دو حالت وجود دارد؛ یک اینکه بگوییم دنیا مقالات ما را چاپ نمی‌کند و باید به چاپ مقالات در مجلات داخلی اکتفا کنیم؛ که این رویه اشتباه است.

وی با بیان اینکه نژادپرستی علمی کار ما را سخت‌تر کرده اما این مسیر هنوز بسته نشده و چاپ نکردن مقالات در مجلات خارجی به معنای ایزوله کردن خود در دنیاست، اظهار کرد: باید سعی کنیم استانداردهای مجلات داخلی را بالا ببریم تا این‌ها در پایگاه‌های بین‌المللی همچون آی اس آی یا اسکوپوس نمایه شوند؛ که خوشبختانه این بحث در وزارت بهداشت به خوبی پیش می‌رود.

مجلات وزارت بهداشت دو برابر و نیم مجلات وزارت علوم نمایه می‌شوند

قائم مقام معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در پایان خاطرنشان کرد: با وجود اینکه یک سوم وزارت علوم مجلات علمی-پژوهشی داریم (۴۰۰ مجله در برابر هزار و۴۰۰ مجله)، اما نسبت به مجلات نمایه شده ما در آی اس آی، مدلاین و اسکوپوس دو برابر و نیم آن‌هاست. بنابراین در این مسیر حرکت می‌کنیم که استانداردهای مجلات داخلی را بالا ببریم؛ در عین حال به شدت مخالف توقف چاپ مقالات ایرانی در ژورنال‌های خارجی هستیم.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

3 × 4 =