کد خبر : 187761
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 22 اکتبر 2019 - 17:50
-

تظاهرات سودانی‌ها برای انحلال حزب عمر البشیر

تظاهرات سودانی‌ها برای انحلال حزب عمر البشیر

به گزارش قائم آنلاین، به نقل از خبرگزاری آناتولی ترکیه، جمعی از زنان و مردان سودانی در شهرهای خارطوم، ام‌درمان، مدنی، الابیض، پورت سودان و زالنجی در اقلیم تنش زده دارفور تجمع کرده و حمایت خود را از دولت انتقالی اعلام کردند. این راهپیمایی‌ها همزمان با سالگرد قیام سودانی‌ها در ۲۱ اکتبر ۱۹۶۴ که به

به گزارش قائم آنلاین، به نقل از خبرگزاری آناتولی ترکیه، جمعی از زنان و مردان سودانی در شهرهای خارطوم، ام‌درمان، مدنی، الابیض، پورت سودان و زالنجی در اقلیم تنش زده دارفور تجمع کرده و حمایت خود را از دولت انتقالی اعلام کردند.

این راهپیمایی‌ها همزمان با سالگرد قیام سودانی‌ها در ۲۱ اکتبر ۱۹۶۴ که به سرنگونی دولت ابراهیم عبود منتهی شد، برگزار شدند.

خبرگزاری فرانسه گزارش داد، تعدادی از شرکت‌کنندگان در راهپیمایی‌های خارطوم با در دست داشتن پلاکاردهایی خواستار انحلال کنگره ملی شدند.

متوکل بابکر، یکی از تظاهرکنندگان حاضر در میدان “الحریه” شهر خارطوم نیز در گفتگو با این خبرگزاری بر لزوم عمل به خواسته‌هایشان تاکید کرد و گفت: برای حمایت از دولت‌مان در این تظاهرات شرکت کردیم و از آن می‌خواهیم به فعالیت‌های در راستای انحلال کنگره ملی و اجرای عدالت برای شهدا ادامه دهد.

ائتلاف آزادی و تغییر که هدایت اعتراضات علیه دولت بشیر را بر عهده دارد، این تجمع را ترتیب داده بود.

همچنین تظاهرکنندگان اجرای عدالت را برای کسانی که در طول ماه‌های اعتراضات کشته شده بودند، خواستار شدند.

گروه‌های اسلام‌گرا نیز برای تظاهرات در خارطوم فراخوان داده بودند اما تجمع‌های بزرگی از آنها دیده نشد.

حزب کنگره ملی اسلامی سودان از سال ۱۹۸۹ به مدت سه دهه بر سودان حاکم بود.

اعتراضات علیه عمر البشیر در دسامبر ۲۰۱۸ آغاز شده و به سرعت گسترش یافت و در ۱۱ آوریل گذشته به برکناری دولت بشیر منجر شد.

عمر البشیر نیز به زندان خارطوم رفت و به اتهام فساد تحت محاکمه قرار گرفت.

حکومت فعلی در سودانی مجموعه‌ای از چهره‌های نظامی و غیر نظامی در شورای حاکمیتی انتقالی است که مدت سه سال فعالیت دارد و پس از آن با برگزاری انتخاباتی در سودان قدرت به غیرنظامیان منتقل می‌شود و این خواسته اصلی معترضان سودانی بود.

عبدالله حمدوک، نخست وزیر سودان در سخنرانی به مناسبت پنجاه و پنجمین سالگرد انقلاب اکتبر (انقلاب مردمی که به حکومت نظامی سال ۱۹۶۵ پایان داد)‌ گفت: عدالت مساله‌ اصولی برای تمامی قربانیان در طول ۳۰ سال گذشته است. ما کمیته حقیقت‌یاب مستقلی را برای بررسی ماجرای تحصن در خارطوم و دیگر استان‌ها تشکیل دادیم.

حمدوک افزود: موانع بسیاری برای فعالیت‌های دولت انتقالی وجود دارند که برخی از آنها عامدانه ایجاد شده‌اند اما کابینه با جدیت برای حل مشکلات خدماتی در حوزه‌های آموزشی، بهداشتی، حمل و نقل و نیز قیمت‌ها تلاش می‌کند.

او تاکید کرد: اولویت‌های دولت من تحقق فوری خواسته‌های مردم در مورد ثبات اقتصادی و برقراری صلح به عنوان شروطی برای پایداری دموکراسی هستند.

نخست وزیر سودان گفت: روند تغییر یک روند مستمر است و انقلاب همچنان ادامه داشته و به تلاش‌های بزرگی برای تحقق کامل اهدافش نیاز دارد، دولت و مردم باید مراقب این اهداف باشند و ما باید این اطمینان را به مردم بدهیم تا زمانی که انقلاب به پیروزی آشکاری نرسد، آرام نخواهیم گرفت.

وی افزود: در همین مدت کوتاه فعالیت دولت گام‌هایی برای اثبات غیرنظامی بودن آن و عمل به شعارهای انقلاب یعنی صلح، آزادی و عدالت برداشته شدند. صلح مساله‌ای محوری است زیرا ما صلح را با انتقال دموکراسی و پیشرفت اقتصادی مرتبط می‌دانیم.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

هفده − 14 =