کد خبر : 187621
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 22 اکتبر 2019 - 11:00
-

علایم ساده تنفسی مانند سرفه و تنگی نفس جدی گرفته شود

علایم ساده تنفسی مانند سرفه و تنگی نفس جدی گرفته شود

به گزارش قائم آنلاین، مسعود احتشام فوق تخصص ریه با اشاره به علائم و نشانه‌های بروز بیماری سارکوئیدوز، گفت: این یک نوع بیماری التهابی است که چندین عضو از بدن را درگیر می‌کند که شایع‌ترین ارگان درگیر در این نوع بیماری سیستم تنفسی به ویژه ریه‌ها می‌باشد. وی ادامه داد: بزرگسالان در سنین حدود ۲۰

به گزارش قائم آنلاین، مسعود احتشام فوق تخصص ریه با اشاره به علائم و نشانه‌های بروز بیماری سارکوئیدوز، گفت: این یک نوع بیماری التهابی است که چندین عضو از بدن را درگیر می‌کند که شایع‌ترین ارگان درگیر در این نوع بیماری سیستم تنفسی به ویژه ریه‌ها می‌باشد.

وی ادامه داد: بزرگسالان در سنین حدود ۲۰ تا ۴۰ سال مستعدتر به ابتلا این بیماری بوده و شیوع این بیماری در خانم‌ها بیشتر است.

احتشام با تاکید بر اینکه این بیماری جنبه ارثی نیز پیدا می‌کند و از لحاظ نژاد هم در سیاه پوستان شیوع بالاتری دارد، افزود: در کل این بیماری هر سن، جنس و نژادی را درگیر می‌کند.

این فوق تخصص ریه با بیان اینکه تظاهرات و علایم این بیماری کاملا می‌تواند غیر اختصاصی باشد و بستگی به محل اولیه درگیری این بیماری دارد، تصریح کرد: از یک سرفه و تنگی نفس ساده گرفته تا درد شدید سینه ها، خلط خونی، کاهش وزن و تب می‌تواند بروز کند و در صورت درگیری ارگان‌هایی غیر از سیستم تنفسی می‌تواند علایم دیگری مانند ضایعات و لکه‌های پوستی برجسته و یا تاری دید چشم و کاهش بینایی و در صورت ابتلای کلیه علایم نارسایی کلیه بروز کند.

احتشام با تاکید بر اینکه نکته جالب علایم این بیماری این است که در حدود ۵۰ درصد موارد این بیماری هیچ علامتی نداشته و به صورت اتفاقی با انجام رادیوگرافی ساده قفسه سینه تشخیص داده می‌شود، گفت: در این نوع رادیوگرافی برجستگی‌های غدد لنفاوی و یا ضایعات ندول پزشک را به این بیماری مشکوک می‌کند.

وی ادامه داد: راه تشخیص این بیماری نمونه برداری از ضایعات از ارگان‌های مبتلا می‌باشد برای مثال به وسیله دستگاه‌های اندوسکوپی ریه می‌توان از ضایعات یا غدد لنفاوی مشکوک اطلاع حاصل کرد و یا اگر ضایعات در جا‌های در دسترس‌تر مانند پوست باشد از آن ضایعات نمونه برداری انجام می‌شود.

این فوق تخصص ریه با بیان اینکه البته تست‌های غیرتهاجمی دیگری مانند آزمایش‌های خونی و تصویر برداری‌های خاصی هم برای تشخیص این بیماری وجود دارد، گفت: بهترین تست تشخیصی همان نمونه برداری (بیوبسی) است.

احتشام با تاکید بر اینکه راه درمان این بیماری بعد از تشخیص مقداری دشوار است، افزود: درمان‌های مختلف ضد التهابی، دارو‌هایی مانند کورتن‌ها و دارو‌های سرکوب گر سیستم ایمنی باید هر چه سریع‌تر شروع شود تا جلوی پیشرفت این بیماری گرفته شده و مقداری این بیماری پسرفت کند تا شاهد از بین رفتن و نارسایی آن اندام‌های درگیر نباشیم.

وی ادامه داد: و از طرفی ممکن است فرد دچار عوارض دارو‌های درمانی شود که اجتناب ناپذیر است.

احتشام با بیان اینکه طول مدت درمان بیماری سارکوئیدوز از ۶ ماه و یکسال گرفته و حتی ممکن است درمان بسیار طولانی‌تر نیاز باشد، افزود: دوز و شدت شروع درمان بستگی دارد به اینکه این بیماری در چه مرحله‌ای بوده و چه ارگان‌هایی را مبتلا کرده است.

فوق تخصص ریه در پایان گفت: توصیه می‌شود علایم ساده تنفسی مانند سرفه و تنگی نفس را اگر بیش از یکماه طول کشید جدی بگیریم تا هر چه سریع‌تر بیماری‌های پیشرونده‌ای مانند سارکوئیدوز تشخیص داده شود و با شروع به موقع درمان جلوی عوارض بیشتر گرفته شود.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

چهار × 2 =