مؤمنی: سران قوا مراقب سیاستهای تورمزای دولت باشند
به گزارش قائم آنلاین، فرشاد مؤمنی گفت: باید به سران قوا نسبت به برخی تصمیمات بهویژه اهتمامهای فاجعهساز در مورد دستکاری جدید قیمتهای کلیدی که اخیراً میشنویم، توصیه کرد که بیشتر توجه داشته باشند چون این موضوع نیروی محرکه تورم و بیکاری است. متأسفانه رویکردهای فرمالیستی و اکونومیستی افراطی که به شکل مبتذل در قالب
به گزارش قائم آنلاین، فرشاد مؤمنی گفت: باید به سران قوا نسبت به برخی تصمیمات بهویژه اهتمامهای فاجعهساز در مورد دستکاری جدید قیمتهای کلیدی که اخیراً میشنویم، توصیه کرد که بیشتر توجه داشته باشند چون این موضوع نیروی محرکه تورم و بیکاری است. متأسفانه رویکردهای فرمالیستی و اکونومیستی افراطی که به شکل مبتذل در قالب بازارگرایی خود را نشان داده اینگونه ذهنیت ایجاد کرده است که با مسائل اقتصادی بهعنوان یک مسئله انتزاعی برخورد و شیوه اداره اقتصاد ملی به شیوه چرتکهای تقلیل داده شود. یعنی کل سیاستهای تورمزا در این خلاصه میشود که چه میزان پول به دست دولت میآید و چگونه باید آن را هزینه کرد البته تأثیرات منفی این سیاستها مانند بیکاری را بهصورت شکسته و بسته بیان میکنند.
وی افزود: جهش جمعیت حاشیهنشین که بهعنوان تأثیر جانبی سیاستهای تورمزاست را مشاهده کنید که چقدر انرژی دستگاههایی مانند قوه قضائیه، نیروی انتظامی و نظام تصمیمگیری صرف آن شده است بهطوری که برآوردهای رسمی میگویند که اندازه جمعیت حاشیهنشین،۲۰ تا ۲۵ درصد کل جمعیت کشته شده است.
وی با تأکید بر نقش اشتغال در اقتصاد کشور گفت: مسئله اشتغال در اقتصاد کشور نقش کانونی دارد و بیشترین امید تحریم کنندگان به تنگناهایی است که موجب اشتغالزدایی و تورمزایی میشود بطوریکه در گزارشهای خود بهویژه بر روی اشتغال تأکید بیشتری دارند. متأسفانه نگرش چرتکهای به وضوح در نگاه مسئولان سازمان برنامه و بودجه یا نهادهای دیگر نسبت اشتغال دیده میشود.
در تئوری اقتصادی میگوییم اشتغال یک متغیر سیستمی است و تقاضا برای شغل یک تقاضای مشتقه است یعنی باید کل سیستم عملکرد مناسبی داشته باشد تا امکان خلق شغل توسعهگرا فراهم شود. اما از بحثهایی که رئیس محترم سازمان برنامه و بودجه مطرح میکنند اینگونه استنباط میشود که گویی اشتغال تابع تزریق ریال است و چون عزیزان سرشان شلوغ است دچار کمحافظگی میشوند و سخنان خود را فراموش میکنند. مثلاً در ۲۳ دی ماه ۱۳۹۷، رئیس سازمان برنامه از موضع تبلیغ جهتگیریهای بودجهای پیشبینی میکند که با ۶۵ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان منابع میتوان یک میلیون و ۷۷ هزار شغل ایجاد کرد بعد همین مسئول در اول آبان ۹۸ میگوید که با مجموع ۹ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان تزریق منابع تقریبا ۹۸۸ هزار فرصت شغلی ایجاد شده است ببینید این دو حرف را یک نفر زده است!
مومنی خاطرنشان کرد: بسیار متأسفم که آقای رئیسجمهور توضیحاتی در مورد منطقهای افزایش قیمت بنزین و طول و عرض آن ارائه کردند که واقعاًً از نظر کارشناسی ناراحتکننده بود البته بنده ایشان را درک میکنم که تخصصی در حوزه اقتصاد ندارند اما مشفقانه توصیه میکنم که ببینید چه کسانی و با چه صلاحیتهایی به ایشان مشاوره میدهند.
برچسب ها :کارشناس،تورم،رئیسجمهور
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0