کاهش ۵۰ درصدی تولید گندم در مازندران
به گزارش قائم آنلاین، گندم یکی از محصولات استراتژیک یک کشور محسوب میشود و نقش مهمی در سبد غذایی خانوادهها دارد. شهرستان جویبار نیز به عنوان قطب کشاورزی در شمال کشور توانسته در این چندسال اخیر در کشت این محصول مهم و باارزش نقش مهمی ایفا کند. علی شعبانی مدیر جهادکشاورزی شهرستان جویبار در این
به گزارش قائم آنلاین، گندم یکی از محصولات استراتژیک یک کشور محسوب میشود و نقش مهمی در سبد غذایی خانوادهها دارد. شهرستان جویبار نیز به عنوان قطب کشاورزی در شمال کشور توانسته در این چندسال اخیر در کشت این محصول مهم و باارزش نقش مهمی ایفا کند.
علی شعبانی مدیر جهادکشاورزی شهرستان جویبار در این باره به افزایش سطح زیر کشت گندم این شهرستان اشاره و عنوان کرد: امسال ۲۰۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان جویبار به زیرکشت گندم رفته که نسبت به سال گذشته ۲۰۰ هکتار افزایش سطح داشته است.
وی افزود:متوسط برداشت گندم در هر هکتار در اراضی کشاورزی جویبار حدود ۳ تن بود که نسبت به سال گذشته رو به افزایش است.
مدیرجهادکشاورزی جویبار انتخاب رقمهایی با عملکرد بالا مانند احسان، مروارید و گنبد، برگزاری کلاسهای آموزشی و ترویجی، مبارزه با علفهای هرز، داشتن تحقیق کننده معین فعال در شهرستان، بازدید مستمر کارشناسان از مزارع گندم و ارائه توصیههای فنی در باره چگونگی مصرف کودها و ریز مغزیها از جمله گلوتن در گندم های استحصال شده را از عوامل عملکرد بالای گندم شهرستان جویبار برشمرد.
اما وضعیت تولید گندم در استان مازندران مثل شهرستان جویبار چندان امیدوارکننده نیست به طوری که عباس پورنصرالله مدیر محصولات زراعی جهاد کشاورزی مازندران در این باره گفته بود میزان برداشت گندم در سال زراعی قبل ۲.۹ تن در هکتار بوده است و امسال باید میزان برداشت به طور متوسط به ۲.۴ تن در هکتار برسد.
*توزیع ماهانه ۹۲۰ تن آرد در نانواییهای جویبار
همانطور که در بالانیز گفته شد گندم در امنیت غذایی مردم و سبد غذایی آنان نقش بسیار با اهمیتی دارد که یکی از مصارف آن آرد و تبدیل آن به نان است که جز لاینفک زندگی مردم محسوب میشود. شهرستان جویبار با دارا بودن ۱۵۴ نانوایی دولتی و آزادپز نقش برجستهای در این زنجیره غذایی دارند.
بهرام عبداللهپور رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان جویبار با بیان اینکه ۱۵۴ نانوایی در این شهرستان مشغول به پخت نان هستند گفت: از این تعداد ۸۹ نانوایی دولتی و مابقی آزادپز هستند.
وی به میزان توزیع آرد در این نانواییها اشاره و عنوان کرد: ماهانه ۱۲ هزار کیسه بین نانواییهای دولتی و ۱۱ هزار کیسه بین نانواییهای آزاد پز توزیع میشود.
رئیس اداره صنعت جویبار با بیان اینکه آردهای نانواییهای دولتی از ۴ کارخانه تولید و تأمین میشود اظهار کرد: کارخانه آرد دستتاس، مؤمنی، نودهک و نمونه جویبار آردهای دولتی موردنیاز را تأمین و آزادپزها نیز آرد خود را از استان گلستان خریداری میکنند.
عبداللهپور به نظارت مستمر بارزسان این اداره اشاره کرد و گفت: در ۶ماهه نخست امسال ۳۳۸ مورد بازرسی انجام و ۳۰ پرونده تخلف در صنف خبازیها تشکیل شد و ۲۴ میلیون تومان نیز نانوایان متخلف جریمه شدند.
*ظرفیت تولید روزانه ۳۰۰ تن آرد در جویبار
غلام عسگر بهزاد طی گفتوگویی با بیان اینکه از ۱۰ سال گذشته که این کارخانه را خریداری کردم شش سال به عنوان واحد نمونه انتخاب شدهایم گفت: شش سال از سوی سازمان حمایت مصرف کننده کارخانه آرد نمونه جویبار به عنوان واحد نمونه در سطح استان و کشور و واحد برتر ملی انتخاب شدهایم.
وی با اشاره به ظرفیت تولید آرد این کارخانه اشاره و عنوان کرد: این کارخانه ظرفیت تولید روزانه ۳۰۰ تن و سالانه ۱۰۰ هزار تن آرد را دارد که متأسفانه با شرایط اقتصادی کشور فقط با ۴۰ درصد ظرفیت در حال کار هستیم.
مدیرعامل کارخانه آرد نمونه جویبار با بیان اینکه میزان تولید گندم در مازندران بیش از ۵۰ درصد کاهش یافت تصریح کرد: در سالهای گذشته ۱۲۰ هزار تن گندم در مازندران برداشت میشد ولی امسال برداشت به ۴۰ هزار تن رسید.
بهزاد دلیل کاهش تولید گندم را قیمت بالای کلزا نسبت به گندم و میل و رغبت کشاورزان به کشت کلزا به جای گندم اعلام کرد.
وی با اشاره به شعار مقام معظم رهبری در مورد حمایت از تولید ملی گفت: هنوز مشکلات بروکراسی و گرفتن مجوزها فرصت را به تولیدکنندگان برای رونق و شکوفایی نداده و انتظار داریم حمایتها برای تحقق منویات مقام معظم رهبری بیشتر شود.
گفتنی است ۹۰ تن از آرد مورد نیاز نانواییهای شهرستان جویبار از این کارخانه تأمین میشود.
برچسب ها :گندم، استراتژیک، کشاورزی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0