کد خبر : 189350
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 31 اکتبر 2019 - 11:30
-

علت ۷۰ درصد مسمومیت کودکان ایرانی مشخص شد

علت ۷۰ درصد مسمومیت کودکان ایرانی مشخص شد

به گزارش قائم آنلاین، گفتگویی اختصاصی با دکتر غزال شریعت پناهی، رئیس اداره سلامت کودکان وزارت بهداشت انجام داده  و در خصوص وضعیت مسمومیت کودکان در ایران نکاتی را به شرح زیر جویا شده است؛ بیشترین آمار مسمومیت کودکان ایرانی ناشی از چیست؟ شریعت پناهی در ابتدا گفت: براساس آخرین گزارش  در سال ۹۷، علت

به گزارش قائم آنلاین، گفتگویی اختصاصی با دکتر غزال شریعت پناهی، رئیس اداره سلامت کودکان وزارت بهداشت انجام داده  و در خصوص وضعیت مسمومیت کودکان در ایران نکاتی را به شرح زیر جویا شده است؛

بیشترین آمار مسمومیت کودکان ایرانی ناشی از چیست؟

شریعت پناهی در ابتدا گفت: براساس آخرین گزارش  در سال ۹۷، علت مرگ و میر کودکان یک تا ۵۹ ماهه در ایران ناهنجاری های مادرزادی و حوادث و سوانح اعلام شده که حوادث و سوانح به ترتیب شامل حوادث ترافیکی، حوادث انسدادی دستگاه تنفسی، غرق شدگی و  و در آخر مسمومیت ها  است.

وی اضافه کرد: سهم مسمومیت ها در مرگ کودکان ۶٫۹ درصد عنوان شده و شاید بتوان گفت نزدیک به ۷۰ درصد مسمومیت ها در کودکان ناشی از مواد داخل در منزل مانند داروها و سموم کشاورزی بوده است.

او  همچنین ذکر کرد: طبق گزارشات و بررسی هایی که دانجام داده ایم، متأسفانه سهم مسمومیت ها در مرگ و میر کودکان نسبت به سال های گذشته تغییر نکرده است با وجود اینکه  برنامه های آموزشی چون انتشار بروشورهای مشخصی در خصوص مسمومیت کودکان برای مادران و مراقبین بهداشتی را هم داشته ایم.

ماده ای که آمار مسمومیت کودکان را بالا برده!

دکتر شریعت پناهی با بیان اینکه یکی از دلایل مسمومیت کودکان در کشور ما مسمومیت با مواد لوله بازکن بوده، گفت: با توجه به مکاتبات زیادی که در این خصوص انجام دادیم، خوشبختانه درب های امنی برای این مواد تهیه شد و همین باعث شد مسمومیت بچه ها از این طریق کمتر شود.

رئیس اداره سلامت کودکان وزارت بهداشت در ادامه خاطرنشان کرد: آن چیزی که این روزها باعث بالا رفتن آمار مسمومیت در کودکان ما شده، مسمومیت بچه ها با “متادون” است که توسط فرد معتاد برای ترک اعتیاد در خانه مصرف می شود. متأسفانه در برخی استان ها شیوع این نوع مسمومیت ها بیشتر هم هست.

استان هایی که بیشترین آمار مسمومیت کودکان را دارند

وی همچنین اظهار داشت: دانشگاه های علوم پزشکی مناطقی از کشور چون خراسان جنوبی و کرمان بالاترین آمار مسمومیت کودکان را ارائه داده اند که برنامه ویژه ای برای آن ها در نظر  گرفته ایم.

غزال شریعت پناهی در این خصوص گفت: مثلا در دانشگاه بیرجند برنامه ای را به طور خاص برای کار کردن در مورد حوادث و سوانح طراحی کردیم و توانستیم حوادثی که بیشترین آمار آسیب به بچه ها را داشت بدست آوردیم.

او ادامه داد: مسمومیت ها یکی از موارد حوادث بود که در مدارس بیرجند روی آن کار شد و با آموزش هایی که دادیم، نتایج خوبی هم حاصل شد. لذا در نظر داریم در مناطقی که آمار مسمومیت هایشان بالاست این برنامه را اجرا کنیم.

ماده ای خانگی و اورژانسی برای رفع مسمومیت کودکان

شریعت پناهی در پاسخ به این سؤال خبرنگار بهداشت نیوز که اولین اقدام اورژانسی خانواده در صورت مسمومیت کودک چیست، هم گفت:  قبلا استفاده از شربت هایی که باعث استفراغ کودک شود پیشنهاد می شد اما الان پروتکل های مسمومیت کودکان تغییر کرده است.

وی افزود: در پروتکل جدید آمده که “زغال فعال” باید در تمام خانه ها وجود داشته باشد که به محض اینکه کودک دچار مسمومیت شد پودر آن را به کودک بدهند تا مواد را دفع کند.

رئیس اداره سلامت کودکان وزارت بهداشت در اینباره تصریح کرد: چون نحوه استفاده از زغال سیاه خاص است و نیاز به آموزش دارد بهترین راه این است که خانواده ها به محض اینکه متوجه شدند کودکشان دچار مسمومیت شده بدون هیچ مداخله ای به مرکز بهداشتی و درمانی  مراجعه کنند.

علائم متنوع و هشدار دهنده مسمومیت

دکتر غزال شریعت پناهی در خصوص علائم مسمومیت در کودکان هم گفت: علائمی که نشان می دهد کودک دچار مسمومیت شده خیلی متنوع است مثلا متادون برای بچه ها علائمی مثل ایست تنفسی و خواب آلودگی دارد، یا برخی مواد استفراغ و برخی تعریق ایجاد می کنند. در کتابچه های آموزشی ما عوامل مختلف مسمومیت به تفکیک توضیح داده است.

او اضافه کرد: در مجموع اگر بچه ای به طور ناگهانی دچار تهوع و استفراغ، دل درد، کاهش سطح هشیاری و تشنج شود می تواند هشدار دهنده و نشانه ی مسمومیت باشد.

از درب های مخصوص قفل کودک استفاده کنید!

وی توصیه ای جدی هم برای خانواده ها داشت: خانواده ها باید خیلی مراقب بچه های نوپا باشند زیرا آن ها خیلی راحت می توانند به مواد داخل کابینت ها و مواد مسمومیت زا دسترسی پیدا کنند. مثلا داروها را باید در قسمتی از کابینت گذاشت که در دسترس کودک نباشد.

رئیس اداره سلامت کودکان وزارت بهداشت در آخر به بهداشت نیوز گفت: حتما از مواد شوینده و بطری هایی استفاده کنیم که درب های مخصوص قفل کودک داشته باشد. هر چند کودک این درب ها را نیز با دستکاری زیاد می تواند باز کند اما به دلیل زمان بر بودن، فرصت خوبی است برای ما که آن را از دسترس او خارج کنیم.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

ده − ده =