کد خبر : 190148
تاریخ انتشار : دوشنبه 4 نوامبر 2019 - 13:50
-

۸۵۰۰ تن طلای سبز در اردکان تولید شد

۸۵۰۰ تن طلای سبز در اردکان تولید شد

به گزارش قائم آنلاین، «علیرضا احمدی» در گفت‌وگو ، با اشاره به روزهای پایانی برداشت پسته در شهرستان اردکان، خاطرنشان کرد: پسته یکی از مهمترین محصولات کشاورزی شهرستان اردکان است که با توجه به اهمیت اقتصادی و نیز سازگاری با آب و خاک و شرایط جوی این شهرستان، به عنوان شغل اصلی اکثر کشاورزان منطقه

به گزارش قائم آنلاین، «علیرضا احمدی» در گفت‌وگو ، با اشاره به روزهای پایانی برداشت پسته در شهرستان اردکان، خاطرنشان کرد: پسته یکی از مهمترین محصولات کشاورزی شهرستان اردکان است که با توجه به اهمیت اقتصادی و نیز سازگاری با آب و خاک و شرایط جوی این شهرستان، به عنوان شغل اصلی اکثر کشاورزان منطقه به شمار می‌رود.

وی با یادآوری این که از ۱۰ هزار هکتار سطح زیرکشت فعال شهرستان اردکان، ۷۵۰۰ هکتار آن زیر کشت پسته است، خاطرنشان کرد: فصل برداشت پسته در اردکان از اواسط تیرماه آغاز شده و تا اواسط آبان ماه برداشت از باغات شهرستان ادامه پیدا می‌کند.

احمدی با بیان این که کار برداشت پسته در اردکان به روش کاملاً سنتی و به صورت دستی انجام می‌شود، تصریح کرد: تاکنون برداشت محصول پسته در اردکان مکانیزه نشده و به همین دلیل نیز فصل برداشت در اردکان، زمان پرکار و وقت‌گیری برای باغداران پسته به شمار می‌رود.

وی تأکید کرد: با توجه به این که هر کارگر در روز متوسط توانایی برداشت حداکثر ۷۰ کیلو پسته را دارد، در شهرستان حداقل به ۳۶۴ هزار نفر روز کارگر نیاز است که معادل کارکرد سه هزار نفر در طی این مدت چهار ماهه‌ی برداشت است.

مدیر جهاد کشاورزی اردکان گفت: قریب به ۶۸۰۰ هکتار از سطوح زیر کشت پسته در اردکان را باغات بارور تشکیل داده‌اند و ۷۰۰ هکتار آن‌ را باغات غیر بارور شامل می‌شود که درختانشان هنوز به محصول‌دهی نرسیده‌اند.

این مسئول در ادامه تأکید کرد: انتظار می‌رود با بارور شدن باغات جدید و حذف بعضی مزروعات پرآبخواه و نیز جایگزینی آنها با کشت درختان پسته، سطح کشت این محصول در شهرستان اردکان در پایان برنامه ششم توسعه به ۸۵۰۰ هکتار برسد.

احمدی با بیان این که در سال‌های قبل بیش از ۲۴ ترمینال با ظرفیت فرآوری ۳۵ هزار تن پسته در شهرستان ایجاد شده که در آنها پوست‌کنی پسته و خشک کردن آن به صورت بهداشتی انجام می‌شود، اظهار کرد: با توجه به این که پسته مهمترین محصول صادراتی کشاورزی کشور و شهرستان است و وجهه کشور در صادرات در گروی صادرات محصولات بهداشتی است، از باغداران انتظار می‌رود که محصول خود را جهت آماده‌سازی، تنها به ترمینال‌های استاندارد و بهداشتی شهرستان بسپارند و از نی طریق از وجهه کشور در صادرات پسته محافظت کنند.

وی در این باره یادآور شد: واحدهای پسته‌ پوست کنی آبی، غیرمجاز و غیربهداشتی هستند و برای ادامه فعالیت باید خط فرآوری خود را اصلاح کنند.

مدیر جهاد کشاورزی اردکان همچنین خاطرنشان کرد: در حال حاضر با ساخت چند کارخانه فرآوری پسته در شهرستان، ظرفیت فرآوری پسته در اردکان به ۵۳۰۰ تن رسیده است که در این واحد‌ها معمولاً از پسته‌های در بسته، مغز و خلال پسته تولید شده و به واحدهای تولید گز و سوهان و همچنین برای صادرات، ارسال می‌شود.

احمدی با بیان این که انتظار این است که در پایان برنامه ششم یعنی سال ۱۴۰۰، ظرفیت فرآوری در شهرستان به ۷۵۰۰ تن برسد، تاکید کرد:‌ ارزش محصول پسته شهرستان بالغ بر ۷۰۰ میلیارد تومان برآورد می‌شود.

وی با اشاره به اینکه هرساله بخشی از محصول پسته به دلیل مخاطرات جوی همچنین گرمازدگی و سرمازدگی و طوفان از دست می‌رود، متذکر شد: اگر کشاورزان از زمان و محل وقوع این مخاطرات خبر داشته باشند می‌توان با اقدامات پیشگیرانه، خسارت ناشی از این مخاطرات را به حداقل رساند.

وی گفت: در سال گذشته سامانه‌هایی در محل مزرعه‌های حجت آباد و مهدی آباد شهرستان نصب شده که پیش از وقوع این مخاطرات، زمان وقوع آن را از طریق ارسال پیامک برای کشاورزان به اطلاع آنها می‌رساند.

مدیر جهاد کشاورزی اردکان ابراز امیدواری کرد که با گسترش استفاده از این سامانه و اقدامات پیشگیرانه، خسارت ناشی از این مخاطرات در باغات پسته اردکان به حداقل ممکن کاهش پیدا کند.

احمدی در پایان نیز با بیان این که از ارقام پسته غالب شهرستان می‌توان رقم‌های تیرماهی، بادامی، حاجی عبدالهی، حسن عباسی، احمدآقایی، اکبری، فندقی، پرنده‌ای و کله قوچی را نام برد، اظهار کرد: باغات شهرستان اردکان به علت قدمت سابقه کشت پسته به عنوان بانک ژنتیکی ارقام سازگار این محصول شناخته شده و می‌توان از آن به عنوان پایه‌های مقاوم به شوری، گرما، سرما و گومز بهره‌برداری کرد چرا که این ارقام می‌تواند باعث ایجاد مقاومت در برابر مخاطرات جوی از جمله گرمازدگی و سرمازدگی و همچنین مقاومت در برابر آفات شود.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

چهار × سه =