حمایت ترامپ از حمله به کنسولگری ایران در کربلاء
به گزارش قائم آنلاین، چند هفته پس از شروع اعتراضات در عراق و در حالی که بسیاری از ناظران بر نقشآفرینی گسترده آمریکا و عربستان در این قضیه تاکید داشتند، ترامپ با بازنشر چند توئیت ضدایرانی رسانههای سعودی که به اغتشاشات در اطراف کنسولگری ایران در کربلا مربوط بود، عملا جهتگیری آمریکایی تحولات اخیر در
به گزارش قائم آنلاین، چند هفته پس از شروع اعتراضات در عراق و در حالی که بسیاری از ناظران بر نقشآفرینی گسترده آمریکا و عربستان در این قضیه تاکید داشتند، ترامپ با بازنشر چند توئیت ضدایرانی رسانههای سعودی که به اغتشاشات در اطراف کنسولگری ایران در کربلا مربوط بود، عملا جهتگیری آمریکایی تحولات اخیر در عراق را تایید کرد.
در ادامه تظاهرات و ناآرامیهای چند هفته اخیر در عراق، یکشنبه شب گذشته تعدادی از اغتشاشگران، ضمن سنگپرانی به ساختمان کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در کربلا، اقدام به پایین کشیدن پرچم ایران کردند. این افراد همچنین در محوطه بیرونی کنسولگری نیز ضمن برافروختن آتش، شعارهای ضدایرانی سردادند.
هر چند این اغتشاش کمتعداد خیلی زود فروکش کرد و سرکنسول ایران در کربلا نیز چند ساعت پس از آن تاکید کرد اوضاع آرام شده و شرایط تحت کنترل است اما صبح دیروز رئیسجمهور آمریکا ۲ مطلب منتشر شده در اینباره توسط رسانههای وابسته به سعودیها را بازنشر داد.ترامپ در توئیتهای خود، مطالب منتشر شده در وبگاه «عرب نیوز» عربستان سعودی و «ایران اینترنشنال عربی» را که پیشتر خبرهایی درباره وابستگی این رسانه به ولیعهد سعودی منتشر شده بود، بازنشر داد. استقبال توئیتری رئیسجمهور آمریکا از حمله اغتشاشگران به کنسولگری ایران در کربلا در حالی است که از ابتدای ناآرامیها در عراق، موضوع نقشآفرینی آمریکا و عربستان سعودی در آن توسط بسیاری از ناظران و کارشناسان مورد تاکید قرار گرفته بود.
در این رابطه صحنهگردانی تشکلهای بهاصطلاح مردمنهاد که با حمایتهای مالی گسترده سفارت آمریکا در این کشور تاسیس شده بودند، موضوعی بود که بارها در رسانهها به آن اشاره شد. طبق این گزارشها، واشنگتن پس از خروج نظامیانش از عراق در سال ۲۰۱۱ تاکنون، با محوریت سفارت آمریکا در بغداد، بیش از ۵۰۰۰ سازمان غیردولتی بهاصطلاح «مردم نهاد» (NGO) را به بهانههای مختلف و در موضوعات گوناگون ایجاد و از آنها حمایت کرده است. این نهادها بخش عمده هدایت تظاهرات اخیر در عراق را بر عهده داشتهاند. از سوی دیگر بازیگردانی سعودیها نیز در جریان این ناراآمیها مشهود بود. بسیاری از فضاسازیهای توئیتری و فیسبوکی پیرامون تظاهرات در عراق توسط کاربران سعودی و از داخل این کشور آغاز و پیگیری شده است.
به بیان دیگر هر چند رأس حزب بعث توسط آمریکا حذف شد اما ساختار تشکیلاتی حزب در لایههای امنیتی ایجاد شده توسط آمریکا حفظ شد. اولین حضور جدی و همهجانبه حزب بعث در تحولات عراق بعد از صدام در جریان حمله داعش به این کشور بروز و ظهور پیدا کرد. داعش که به گفته ترامپ ساخته و پرداخته آمریکاست، برای پیشبرد طرحش در کنار خود حزب بعثی را میدید که سازمان سیا بعد از سقوط صدام نقش پدرخواندگی آن را ایفا میکرد.
«عزت الدوری» از مقامات ارشد حزب بعث فرماندهی کادر نظامی این حزب را در جریان جنگ داعش علیه عراق بر عهده داشت که البته سرنوشتی بهتر از کشته شدن پیدا نکرد. در جریان اعتراضات اخیر بخشی از مردم عراق، بدنه آشوبگر این اعتراضات ریشه در همان تشکیلات حزب بعث دارد با این تفاوت که در زمان صدام حزب بعث با پول نفت عراق پشتیبانی میشد و حالا با پول نفت عربستان و امارات.
در موضوعات منطقهای و مرتبط با جبهه مقاومت نیز دولت عبدالمهدی و شخص او همراهی حداکثری داشتند، با این حال بازگشایی گذرگاه مرزی «قائم- بوکمال» بین سوریه و عراق را باید بهعنوان یک عامل مهم در این میان فهم کرد. هفته گذشته روزنامه لبنانی الاخبار، این اقدام عبدالمهدی را سیلی بسیار محکمی به واشنگتن توصیف کرده و پیرامون آن نوشته بود: «مسؤولان آمریکایی نیز بر این باورند که این اقدام، مشارکت در طرح ایران برای اتصال «تهران- بغداد- دمشق- بیروت» به دریای مدیترانه است». نقش عبدالمهدی در کاهش تنشهای منطقهای به نفع ایران و همچنین همراهی با ایران در زمان تشدید تحریمهای آمریکا از دیگر اقدامات دولت وی در همسویی با جمهوری اسلامی بوده است.
اغتشاشات دیماه ۹۶ البته با حضور گسترده مردمی و نقشآفرینی بموقع گروههای سیاسی و جریانات مرجع فروکش کرد اما در عراق و پس از نزدیکی جریان صدر به گروههای کمونیست در این کشور ناآرامیها افزایش و توسعه یافت. هرچند در این میان نقش تاثیرگذار و بیبدیل رهبری به عنوان فصلالخطاب انکار ناشدنی است، چنانکه این جایگاه کارکرد مهم خود را در فتنههای ۷۸ و ۸۸ نیز نشان داد؛ جایگاه رفیعی که در این روزهای عراق، خلأ آن در کشور همسایه بشدت حس میشود.
از دیگر سو، وزارت خارجه عراق به حوادث شامگاه یکشنبه در کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در کربلا واکنش نشان داد. پایگاه خبری «بغداد الیوم» ضمن انتشار بیانیه وزارت خارجه عراق، به نقل از این نهاد گزارش داد که بغداد تعهد خود را نسبت به هیأتهای دیپلماتیک اعلام میکند. در این بیانیه همچنین تأکید شد که «چنین اقداماتی در روابط دوستانه و حسن همجواری بین ۲ کشور همسایه هیچ تأثیری نخواهد گذاشت».
برچسب ها :ترامپ،کربلا، اغتشاش
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0