کارشناس اقتصادی: بیش از ۱۵۰ هزار میلیاردر کشور پرونده مالیاتی ندارند!
به گزارش قائم آنلاین، سینا احدیان با حضور در برنامه پایش، موضوع «وضعیت پرداخت مالیات در صنعت کشور»، درباره وضعیت صنعت در اقتصاد ایران تصریح کرد: سهم صنعت در تولید ناخالص داخلی، ۱۲ درصد است، اما صنعت به تنهایی ۶۱ درصد مالیات کشور را پرداخت میکند؛ در دنیا این روند برعکس است. وی گفت: وقتی
به گزارش قائم آنلاین، سینا احدیان با حضور در برنامه پایش، موضوع «وضعیت پرداخت مالیات در صنعت کشور»، درباره وضعیت صنعت در اقتصاد ایران تصریح کرد: سهم صنعت در تولید ناخالص داخلی، ۱۲ درصد است، اما صنعت به تنهایی ۶۱ درصد مالیات کشور را پرداخت میکند؛ در دنیا این روند برعکس است.
وی گفت: وقتی وضعیت صنعت ما بدین شکل است، پس توان رقابت با کشورهای پیشرفته را از دست میدهد. در حال حاضر دست دولت بر گلوی صنعت گران است و آنها تحت فشار هستند.
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: در کشورهای پیشرفته مالیات ابزاری برای رشد صنایع مولد است. بدین ترتیب که دولت با کاهش مالیات صنایع مولد به رشد و نمو آنان کمک میکند و به نوعی از مالیات به عنوان مشوق استفاده مینماید.
احدیان با بیان اینکه ۵۲ درصد از ۳۰۰ هزار میلیاردر کشور پرونده مالیاتی ندارند، افزود: ۴۸ درصد مابقی نیز مالیات واقعی خود را پرداخت نمیکنند. باید دلالان و پزشکان و وکلا که درآمدهای راحت و بالا دارند مالیات بدهند، اما بار مالیات کشور روی تولید است.
وی گفت: ستاد اقتصاد مقاومتی با فرماندهی معاون اول رئیسجمهور تشکیل شد اما تاکنون هیچ تاثیری نداشته است. باید از فرار مالیاتی در کشور جلوگیری کرد و بار پرداخت مالیات را از دوش کارآفرینان و صنعتگران برداشت.
عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس نیز پیرامون لزوم افزایش درآمدهای مالیاتی کشور گفت: متاسفانه میزان فرار و تخلفهای مالیاتی در کشور چشمگیر است.
ابوالفضل ابوترابی در گفتگو با خبرگزاری تسنیم ادامه داد: به یاد دارم سال ۱۳۹۴ قانونی تحت عنوان مالیات بر خانههای خالی در مجلس تصویب شد. قرار بود سامانهای برای این موضوع ایجاد شود ولی متاسفانه آقای آخوندی، وزیر راه و شهرسازی وقت اقدامی در این راستا انجام نداد. در صورت راهاندازی سامانه مذکور منابع مالی فراوانی نصیب کشور میشد.
وی ادامه داد: طرح مالیات بر عایدی سرمایه هرچه سریعتر باید در مجلس بررسی و تصویب شود. در حال حاضر مشاهده میشود افرادی با سرمایهگذاری در بازارهای غیر مولد همچون، طلا، سکه و دلار یک شبه پول زیادی به دست میآورند. با سازوکارهای مالیاتی به راحتی میتوان سوداگری در این بخش را خنثی کرد.
این نماینده مجلس با اشاره به فرار مالیاتی در بعضی از مشاغل گفت: دریافت مالیات از بعضی گروههای شغلی پُردرآمد همچون وکلا و پزشکان ازجمله دیگر راههای افزایش منابع مالی برای دولت است.
وی ادامه داد: پدیده حسابهای اجارهای و نیابتی هم درحال حاضر ابزاری برای فرار مالیاتی هستند که امیدواریم بانک مرکزی هرچه سریعتر نسبت به شناسایی و مسدودسازی آنها اقدام کند.
برچسب ها :کارشناس، مالیات،دلالان
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0