ضرورت ایجاد گایدلاین برای حفظ باروری به دلایل اجتماعی
به گزارش قائم آنلاین، رضا سامانی عمانی امروز در سمپوزیوم حفظ باروری به دلایل غیر پزشکی که در پژوهشگاه رویان برگزار شد، با اشاره به اینکه زمان روشنی برای یائسگی و توقف آزاد شدن تخمک وجود ندارد، گفت: ساعت بیولوژیکی وجود دارد که از آن به بعد تخمدان مقاوم میشود و از طرفی سن ازدواج
به گزارش قائم آنلاین، رضا سامانی عمانی امروز در سمپوزیوم حفظ باروری به دلایل غیر پزشکی که در پژوهشگاه رویان برگزار شد، با اشاره به اینکه زمان روشنی برای یائسگی و توقف آزاد شدن تخمک وجود ندارد، گفت: ساعت بیولوژیکی وجود دارد که از آن به بعد تخمدان مقاوم میشود و از طرفی سن ازدواج و فرزندآوری نیز بالا رفته است.
وی ضمن مطرح کردن این پرسش که آیا میتوانیم یک زن را وارد پروسهای کنیم که ممکن است مسائل فیزیولوژیک و روانشناختی برای او پیش آورد، توضیح داد: در مورد فریز تخمک به دلایل اجتماعی ضروری است که رضایت آگاهانه در بیمار ایجاد شود، بطوریکه بیمار بر اساس آگاهی که به او داده شده، تصمیم بگیرد که این پروسه را انجام دهد یا خیر.
عضو هیات علمی پژوهشگاه رویان خاطرنشان کرد: از سوی دیگر این پرسش مطرح است که آیا رضایت آگاهانه بیمار رافع مسئولیت پزشکی است یا خیر؟ در این راستا باید یک گایدلاین وجود داشته باشد و اینطور نیست که همه موارد خواهان حفظ باروری به دلایل اجتماعی مورد تایید عرف پزشکی باشد.
سامانی عمانی افزود: از سوی دیگر این موضوع مطرح است که فرآیند حفظ باروری به دلایل اجتماعی یک کار غیر طبیعی است. در صورتیکه در عرصه پزشکی بسیاری از کارها در زمره کارهای طبیعی قرار نمیگیرد، اما ثابت شده که این کارها کمک کننده هستند.
وی یادآور شد: از لحاظ اخلاقی این بحث نیز مطرح است که در مورد حفظ باروری به دلایل اجتماعی به مردم اطلاعرسانی بکنیم یا خیر؛ از سویی ممکن است اطلاعرسانی در این حوزه به ترند جامعه تبدیل شود و سن ازدواج از این هم بالاتر رود. از طرف دیگر ممکن است در صورت عدم اطلاعرسانی کیسهایی برای حفظ باروری و فریز تخمک مراجعه کنند که در آستانه ۴۰ سالگی و دارای پریود نامنظم هستند و به لحاظ پزشکی بدترین سناریو برای حفظ تخمک به شمار میآیند. بنابراین ما ملزم به اطلاع رسانی هستیم تا عده زیادی از مراجعان بهترین سناریو و به عبارتی دارای حدود ۳۰ سال سن و وضعیت هورمونی خوبی باشند.
وی در پایان ضمن تاکید بر جلوگیری از ارائه راهنمایی غلط به بیماران، گفت: همچنین بیماران باید مطلع باشند که نرخ حاملگی بر اثر لقاح مصنوعی ۳۵ درصد است و به عبارتی اصطلاح حفظ باروری خود یک راهنمای غلط است. چرا که در مواردی نمیتوان توانایی باروری را حفظ کرد.
برچسب ها :هیات علمی، پژوهشگاه،فیزیولوژیک
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0