ژاپنیها برای حفظ سلامتی خود را مقید به استفاده از “کرسی” میدانند! + تصاویر
به گزارش قائم آنلاین، در سرمای پاییز و زمستان هیچ وسیله گرمازایی بهاندازه بخاری و کرسی لذتبخش نیست؛ بهویژه “کرسی” که بینهایت آرامشبخش و راحت است و با داشتن یکی از آنها در گوشهای از اتاق نشیمن میتوانید علاوه بر استراحت، روی سطح آن غذا میل کرده یا کارهای روزانه خود را انجام دهید. اما گویا
به گزارش قائم آنلاین، در سرمای پاییز و زمستان هیچ وسیله گرمازایی بهاندازه بخاری و کرسی لذتبخش نیست؛ بهویژه “کرسی” که بینهایت آرامشبخش و راحت است و با داشتن یکی از آنها در گوشهای از اتاق نشیمن میتوانید علاوه بر استراحت، روی سطح آن غذا میل کرده یا کارهای روزانه خود را انجام دهید.
اما گویا کرسی فقط به کشور ایران اختصاص ندارد و ژاپنیها نیز از قرن ۱۴ میلادی تاکنون سیستم گرمایشی مشابهی بهنام “کوتاتسو” داشتهاند که دقیقاً کاربری مشابه کرسی دارد.
“کوتاتسو”، یک میز چوبی است که زیر آن یک وسیله گرمایشی قرار داده شده و روی آن نیز یک لحاف بزرگ انداخته میشود؛ با استناد به نوشتههای تاریخی، کوکاتسو تقریباً در تمامی خانههای ژاپنی مورد استفاده بوده است.
ایده کوتاتسو ناشی از سوزاندن ذغال سنگ بود که در قرن ۱۴ میلادی در همه خانوادههای ژاپن یافت میشده است؛ به این وسیله “ایروری” گفته میشد؛ ایروری محل اصلی خانه بود که در آن مردم ژاپنی غذای خود را روی ذغالسنگ میپختند و محیط خانه را گرم میکردند.
با گذشت زمان با اضافه کردن قاب میز چوبی و پتو در قسمت بالا پیشرفت کرده است؛ به این عمل “هوریگوتاتسو” گفته میشد که بهمعنی “سر را سرد و پا را گرم نگهداشتن” است؛ هدف از اضافه کردن یک قاب چوبی و پتو، ایجاد فضای جداگانه و گرم برای نشستن مردم دور از محل آتشسوزی و آشپزی بود.
در قرن ۱۹ و ۲۰ میلادی، منبع گرمایش از ذغالسنگ به بخاری برقی جایگزین شد؛ در این شیوه بهجای استفاده از ذغالسنگ در کف زمین، از بخاری برقی که به زیر میز متصل است، استفاده میشود؛ در همین راستا، طراحان مدرن امروز همین سیستم را با استفاده از هیترهای برقی بهعنوان بخشی از دکوراسیون زمستانی خانهها ارائه میدهند.
بر اساس طرح جدید، صندلیهای پشتیدار اطراف یک میز چوبی که در مرکز قرار دارد، چیده میشوند؛ همچنین افرادی که قصد دراز کشیدن دارند، امکان خواباندن پشتی این صندلیها را خواهند داشت.
برای درک هدف استفاده از کوتاتسو، ابتدا باید فرهنگ و طراحی خانههای ژاپنی را درک کنیم؛ بهخلاف خانههای غربی یا آمریکایی، خانههای ژاپنی بهخوبی عایق بندینشدهاند و بسیار ساده ساخته میشوند.
در اکثر خانههای ژاپنی هیچ سیستم خنککننده و گرمایشی مرکزی وجود ندارد زیرا این هزینهها برای عموم مردم ژاپنی مقرون به صرفه نیستند؛ از این رو، ژاپنیها بهجای نصب سیستم گرمایشی متمرکز از کوتاتسو یا همان کرسی برای گرم کردن خود استفاده میکنند.
امروزه استفاده از کوتاتسو محدود به خانههای ژاپنی نیست؛ با توجه به محبوبیت و راحتی آن و صرفهجویی در انرژی، اکنون در آمریکا و سایر کشورها بهویژه در اروپا به همان اندازه مشهور است و مورد استفاده قرار میگیرد!
مردم ژاپن دلایل بسیاری را برای استفاده از این کرسی دارند؛ بهعقیده آنها کوتاتسو برای سلامتی انسان مفید است؛ کوتاتسو بهترین روش برای گرم کردن آرام بدن است؛ پاها در زیر کرسی آرام آرام گرم میشود و این گرما به دیگر نقاط بدن انتقال پیدا میکند.
بنابراین تمام کاری که باید انجام دهید این است که پاهای خود را به زیر کرسی برده و گرم شوید! این عمل منجر به خونسازی در بدن میشود؛ در این حالت مغز استخوان که کارش خونسازی است شروع به فعالیت کرده و عملیات خونسازی را تقویت میکند.
یکی دیگر از دلایل استفاده از کوتاتسو، پاکسازی بدن است؛ در زیر کرسی، عروق گشادتر شده و خون گرم میشود؛ با گرم شدن خون، خونرسانی در بدن بهتر صورت میگیرد و مواد زائد از سلولها و بافتها خارج میشود.
ژاپنیها علاوه بر شمردن فواید کوتاتسو برای سلامتی بدن، بر فواید اقتصادی و اجتماعی آن نیز تاکید دارند.
استفاده از کوتاتسو ارزانتر از استفاده از بخاریهای گازی و برقی است؛ استفاده از آن باعث صرفهجویی در مصرف برق و گاز میشود همچنین هزینههای اضافی را کاهش میدهد.
در نظر ژاپنیها همچنین کوتاتسو از لحاظ اجتماعی، ارتباطات بیشتری را بین خانوادهها و حتی دوستان ایجاد میکند؛ میان زمستانهای طولانی در ژاپن، کوتاتسو بهطور مرتب نقطه کانونی زندگی مسکونی بهحساب میآید.
ژاپنیها اطراف کوتاتسو جمع میشوند و ضمن گرم کردن نیمی از بدن خود به صرف وعدههای غذایی، تماشای تلویزیون و گفتوگو کنار هم میپردازند.
بیشتر بخوانید
برچسب ها :کوتاتسو،کرسی،صرفهجویی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0