کد خبر : 198922
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 19 دسامبر 2019 - 8:15
-

اذعان نمایندگان کنگره آمریکا به ‌تروریسم اقتصادی علیه ایران

اذعان نمایندگان کنگره آمریکا به ‌تروریسم اقتصادی علیه ایران

به گزارش قائم آنلاین،  ۱۷ عضو مجلس نمایندگان آمریکا که در بین آنها اسامی ‌چهره‌های شناخته‌شده‌ای از قبیل «ایلهان عمر»، «رشیده طلیب» «آیانا پریسلی» و «رو خانا» دیده می‌شود، در نامه‌ای به «استیو منوشین» وزیر خزانه‌داری آمریکا خواستار تسهیل تبادلات کالاهای بشردوستانه با ایران شدند و از تأثیرات کارزار فشار حداکثری و تحریم‌ها بر زندگی

به گزارش قائم آنلاین،  ۱۷ عضو مجلس نمایندگان آمریکا که در بین آنها اسامی ‌چهره‌های شناخته‌شده‌ای از قبیل «ایلهان عمر»، «رشیده طلیب» «آیانا پریسلی» و «رو خانا» دیده می‌شود، در نامه‌ای به «استیو منوشین» وزیر خزانه‌داری آمریکا خواستار تسهیل تبادلات کالاهای بشردوستانه با ایران شدند و از تأثیرات کارزار فشار حداکثری و تحریم‌ها بر زندگی روزمره و وضعیت سلامتی مردم ایران به شدت انتقاد کردند.

در بخشی از این نامه خطاب به «منوشین» آمده است: «با نگارش این نامه نگرانی عمیقمان را درباره اثرات تحریم‌ها بر کمبود دارو در ایران به‌ویژه کودکان بیمار سرطانی و دیگر بیماری‌های پیشرفته یا نادر اعلام می‌کنیم. کارزار فشار حداکثری دولت (دونالد ‌ترامپ) که هدف آن ضربه‌زدن به کادر رهبری ایران با تحریم‌های اقتصادی است، دارد تأثیرات دسته‌جمعی و تنبیهی علیه شهروندان عادی ایران برجای می‌گذارد».

نمایندگان کنگره آمریکا در نامه خود تصریح کردند: «در حالی که دولت (آمریکا) اعلام کرده است که تجهیزات انسان‌دوستانه شبیه دارو از تحریم‌ها معاف هستند، ما درباره گزارش‌هایی که خلاف این موضوع را نشان می‌دهند، نگران هستیم. تحریم‌های همه‌جانبه آمریکا با معافیت‌های بشردوستانه در تضاد قرار دارند. ماهیت گسترده این تحریم‌ها به‌ویژه قرار دادن بانک مرکزی (ایران) در بخش مربوط به تحریم‌های ‌تروریستی دارد به حمایت فراحزبی و بلندمدت از این موضوع که از تحت تأثیر قرار نگرفتن تجارت بشردوستانه توسط تحریم‌ها اطمینان حاصل شود، آسیب وارد می‌کند. بانک‌ها و شرکت‌های دارویی خارجی از ‌ترس مجازات شدن یا اعمال تحریم‌های ثانویه علیه آنها توسط وزارت خزانه‌داری آمریکا از مراودات با ایران منصرف می‌شوند.  تحریم‌های آمریکا سبب کمبود دارو و تجهیزات پزشکی (در ایران) شده و معالجات و داروهای حیاتی را از دسترس ایرانی‌ها دور کرده است».

در نامه ۱۷ نماینده کنگره آمریکا به وزیر خزانه‌داری این کشور با‌ اشاره به اینکه «استراتژی جنگ اقتصادی علیه ایران دارد اثرات زیان‌باری روی آسیب‌پذیرترین قشرهای این کشور برجا می‌گذارد» تأکید شده است: «ده‌ها هزار بیمار تَصَلُّب، هموفیلی، اچ‌آی‌وی- ایدز، صرع یا سرطان‌هایی از قبیل سرطان خون که یکی از ‌اشکال سرطان‌های شایع کودکان در ایران است، کسانی هستند که به‌طور خاص تحت تأثیر این استراتژی قرار گرفته‌اند. تحریم‌ها دارند روی این بیماران که داروها و درمانشان به شدت به واردات وابسته است،  تأثیرات مخربی بر جا می‌گذارند»

نمایندگان کنگره آمریکا در ادامه این نامه از منوچین خواستند با توجه به بیانیه اخیر و نگرانی‌های اعلام شده به این سؤالات درباره خط مشی تحریم‌ها و اجرای آن پاسخ دهد:
۱-  آیا وزارت خزانه‌داری دستورالعمل واضحی در مکانیسم انسان‌دوستانه جدید خود درباره تبادلات (انسان‌دوستانه با ایران) ایجاد و توزیع کرده است؟

الف، اگر این کار را کرده است، ما خواهان انتشار علنی این دستور العمل هستیم و اگر این کار انجام نشده است، ما از شما می‌خواهیم فوراً یک دستورالعمل علنی برای پرداختن به پایبندی بیش از حد شرکت‌ها (به قواعد درخواستی خزانه‌داری آمریکا درباره تعامل با ایران) منتشر کند، شرکت‌هایی که از تحریم‌های ثانویه می‌ترسند.

ب، به غیر از این، در نیازمندی‌های بخش تبعیت از تحریم‌های آمریکا، چه منابع دیگری در دفتر کنترل دارایی‌های خارجی (اوفک) برای کمک به بانک‌ها و شرکت‌های آمریکایی و غیرآمریکایی و سازمان‌های غیر‌دولتی و گروه‌های خیریه در دسترس آنها قرار دارد؟

۲-  در وزارت خزانه‌داری چه مکانیسم‌هایی برای نظارت و ارزیابی از کارآمدی برنامه تحریم‌ها و اثرات آنها بر واردات کالاهای بشردوستانه وجود دارد؟

۳-  وزارت خزانه‌داری در هماهنگی با وزارت خارجه چه مراحل و اقدامات خاصی برای مشورت کردن با سازمان‌های غیردولتی، شرکت‌ها و تأمین‌کنندگان بخش بهداشتی ایران به منظور ارزیابی اثرات تحریم‌های آمریکا بر نیازهای بشردوستانه انجام داده است؟

۴-  اوفک از نوامبر ۲۰۱۸ چند مجوز خاص برای انتقال (کالاهای) بشردوستانه و دارو و تجهیزات پزشکی به ایران صادر کرده است؟ زمان تقریبی برای صدور چنین مجوزهایی چقدر است؟

۵-  اوفک از نوامبر ۲۰۱۸ چند مجوز برای پروژه‌ها یا فعالیت‌هایی که مستقیماً برای نفع رساندن به مردم ایران طراحی شده باشد، صادر کرده است و زمان تقریبی صدور چنین مجوزهایی چقدر است؟

۶-  چه نهادهایی در تصمیم‌گیری (دولت آمریکا) برای قرار دادن بانک مرکزی ایران (ذیل بند «پولشویی») و اجباری کردن ملاک‌های جدید به منظور تبادلات تجاری (با ایران) دخیل بودند؟ آیا درباره اینکه چنین تصمیماتی سبب تضعیف معافیت‌هایی که از دیرباز در زمینه بشردوستانه در قبال تحریم‌های ایران وجود داشتند می‌شود و صدور غذا و دارو به مردم ایران را سخت می‌کند، نگرانی‌هایی مطرح شدند؟

نمایندگان کنگره آمریکا همچنین در نامه خود با بیان اینکه «قویاً از دولت (آمریکا) می‌خواهیم یک مرور فراگیر درباره کارزار تحریم‌های خود علیه ایران انجام دهد و حرج و تعدیل‌های ضروری برای انجام مسئولیت‌هایش در قبال قوانین بین‌المللی را شناسایی کرده و انجام دهد» تأکید کردند: «در حالی که کارآمدی تحریم‌ها محل سؤال است، ما همچنین از اوفک می‌خواهیم فهرست تجهیزات پزشکی که تأمین‌کنندگان بین‌المللی برای تجارت با ایران مجاز شناخته شوند را گسترش دهد به‌ویژه در زمینه تجهیزات مورد نیاز برای بیماران سرطانی، بیماری‌های نادر و پیشرفته».

در این نامه همچنین کارزار تحریم‌های دولت آمریکا در ضدیت مستقیم با هدف اعلامی‌اش در زمینه حمایت از حقوق بشر مردم ایران و دموکراسی و آزادی عنوان و تصریح شده است: «معکوس کردن عواقب این تحریم‌ها به منظور اطمینان حاصل کردن از اینکه ایرانی‌ها از حق اولیه حقوق بشری‌شان برای دسترسی به برابری و داروهای با قیمت مناسب، باید برای دولت (آمریکا) یک اولویت باشد».

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

سه × 5 =