کد خبر : 199774
تاریخ انتشار : دوشنبه 23 دسامبر 2019 - 8:15
-

لس‌آنجلس تایمز: ایران موفق شد آمریکا را در حمایت از آشوبگران ناکام بگذارد

لس‌آنجلس تایمز: ایران موفق شد آمریکا را در حمایت از آشوبگران ناکام بگذارد

به گزارش قائم آنلاین، روزنامه لس‌آنجلس تایمز در این باره خبر داد: هنگامی که مقامات ایرانی در آبان‌ماه گذشته به مدت یک هفته برای خاموش کردن ناآرامی، اینترنت سراسری را در این کشور قطع کردند، «نیما فاطمی» کارآفرین فناوری مستقر در آمریکا، وارد عمل شد. فاطمی و دیگر کارشناسان امنیتی آمریکایی از سال ۲۰۰۹ همزمان

به گزارش قائم آنلاین، روزنامه لس‌آنجلس تایمز در این باره خبر داد: هنگامی که مقامات ایرانی در آبان‌ماه گذشته به مدت یک هفته برای خاموش کردن ناآرامی، اینترنت سراسری را در این کشور قطع کردند، «نیما فاطمی» کارآفرین فناوری مستقر در آمریکا، وارد عمل شد.

فاطمی و دیگر کارشناسان امنیتی آمریکایی از سال ۲۰۰۹ همزمان با جنبش (فتنه) سبز که برای نخستین‌بار مقامات ایرانی دسترسی به شبکه‌های اجتماعی چون «توئیتر» و «فیس‌بوک» را در این کشور برای مهار اعتراضات محدود کردند، روی دور زدن محدودیت‌های سانسور اینترنت در داخل ایران کار می‌کنند.

اما این‌بار به رغم کار شبانه‌روزی آنها طی یک هفته به همراه تیمی ۲۰ نفره از کارشناسان فناوری و امنیتی، آنها برای نخستین‌بار قادر به دور زدن قطعی اینترنت سراسری در ایران نشدند.

وی در این باره به لس‌آنجلس تایمز گفت: «ما بیش از حد کار کردیم. من افراد زیادی را می‌شناسم که (در جریان اغتشاشات) نخوابیدند و مدام در حال کار بودند.»

اقدام ایران در قطع اینترنت، مانع جدی برای ارتباط بین معترضان[آشوبگران] و دیگران در خارج از کشور ایجاد کرد.

«شبکه ملی اطلاعات» ایران که بیش از یک دهه روی آن کار شده یک نسخه مدیریت شده اینترنت جهانی است که به مقامات ایرانی این قدرت را می‌دهد تا در صورت تمایل، ترافیک بین‌المللی اینترنت را از داخل ایران جدا کنند.

همه ایرانیان از طریق شرکت ارتباطات زیرساخت ایران – که تحت نظر وزارت ارتباطات فعالیت می‌کند و خدمات اینترنتی را از طریق ارائه‌دهنده‌هایی به افراد می‌فروشد، به اینترنت جهانی متصل می‌شوند.
برای کاهش وابستگی به شبکه جهانی اینترنت، دولت ایران مجبور بود شبکه‌های داخلی خود را توسعه داده و میلیون ها ایرانی را ترغیب به استفاده از این سیستم عامل‌ها کند.

متخصصان می‌گویند ۲ سال پیش (در جریان اغتشاش دی‌ماه ۹۶) وقتی که بسیاری از شرکت‌های بزرگ ایرانی هنوز از خدمات اینترنت جهانی استفاده می‌کردند، دولت ایران نتوانست دسترسی به اینترنت جهانی را به‌طور گسترده قطع کند چون در این صورت آسیب‌های اقتصادی عمده‌ای متوجه اقتصاد این کشور می‌شد. اما در جریان ناآرامی‌های آبان‌ماه گذشته اوضاع فرق می‌کرد چون وابستگی بسیاری از شرکت‌های بزرگ ایرانی به اینترنت جهانی در حداقل خود بود.

امیر رشیدی محقق  امنیت اینترنتی در نیویورک درباره دلیل عدم قطع اینترنت سراسری در سال ۹۶ گفت: «کل کشور به هم می‌ریخت زیرا اکثر مردم و صنایع هنوز از زیرساخت‌ها و خدمات اینترنت جهانی استفاده می‌کردند.» اما این‌بار به فاصله اندکی پس از آغاز ناآرامی‌ها، اینترنت سراسری به‌طور گسترده قطع شد.

یک روز بعد از آغاز ناآرامی‌ها، اتصال به اینترنت جهانی تقریبا متوقف شد و تنها عده معدودی در صنایع حساس مانند بانکداری و بیمارستان به اینترنت جهانی دسترسی داشتد.

بنا به اعلام تحلیلگران، دولت ایران توانست ۹۵ درصد از اتصالات بین‌المللی اینترنت را برای نزدیک به یک هفته در سراسر این کشور مسدود کند.

«نیما فاطمی» در این باره به لس‌آنجلس تایمز گفت: «ما نتوانستیم راهی برای وصل ارتباط انبوه به اینترنت پیدا کنیم. تمام تکنیک‌های مورد استفاده ما فقط برای تعداد کمی از افراد در ایران امکان دسترسی به اینترنت را می‌داد.»

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

بیست − 13 =