دوره مدرک به سر رسید، صنعت آدم ماهر میخواهد!
به گزارش قائم آنلاین، پیوند فعالیتهای آموزشی و پژوهشی با بخش صنعت برای تربیت و پرورش نیروهای ماهر و خلاق و آشنا با فرهنگ کار از دیرباز مورد توجه بوده است. ارتباط دانشگاهیان و صنایع به این دلیل از اهمیت بالایی برخوردار است که میتواند در نرخ اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی اثرگذار باشد و نرخ
به گزارش قائم آنلاین، پیوند فعالیتهای آموزشی و پژوهشی با بخش صنعت برای تربیت و پرورش نیروهای ماهر و خلاق و آشنا با فرهنگ کار از دیرباز مورد توجه بوده است. ارتباط دانشگاهیان و صنایع به این دلیل از اهمیت بالایی برخوردار است که میتواند در نرخ اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی اثرگذار باشد و نرخ بیکاری را تاحد زیادی کاهش دهد.
از نگاه برخی کارآفرینان و کارشناسان در حالی که دانشگاهها صنعت را مطابق با دانش روز دنیا نمیدانند و خود را به عنوان مسئول آموزش معرفی میکنند، بخش صنعت نیز از توانمندسازی دانشجویان توسط دانشگاهها برای مشاغل موجود در صنعت مطمئن نیست و سیستم آموزش دانشگاهها را متناسب با نیاز خود نمیداند.
بخش صنعت دنبال ایده افراد ماهر است نه مدرک آنها
به زعم کارشناسان یکی از علل بالا بودن تعداد بیکاران در کشور این است که دانش آموختگان به دلیل دوری دانشگاه و صنعت از هم، مهارت و تجربه کاری لازم را ندارند چون بخش صنعت به دنبال افراد دارای مدرک نیست و درصدد جذب نیروهای متخصص و ماهر است که بتوانند ایدههای خود را به محصول یا خدمت تبدیل کنند.
رضا باجولوند ـ معاون پژوهش، برنامهریزی و سنجش مهارت سازمان آموزش فنی و حرفهای با تاکید بر ضرورت فرهنگسازی در حوزه صنعت، به ایسنا، میگوید: در همه دنیا ارتباط صنعت با آموزشهای آن دو طرفه است.آموزش عالی و آموزش فنی و حرفهای با صنعت در ارتباط است و مشارکت صنایع، پایه اصلی مهارت آموزی به شمار میرود.
او میگوید: افرادی که دارای مهارت هستند اشتغالپذیری بیشتری نسبت به افراد فاقد مهارت دارند ولی آنچه مهم است آموزشهای مهارتی باید مبتنی بر تقاضای بازار کار باشد که برای تحقق این امر لازم است پیوند بین صنعت و مراکز دانشگاهی و مراکز آموزش فنی و حرفهای به وجود آید همچنان که در کشورهای دیگر با ورود یک تکنولوژی به چرخه صنعت، ابتدا آموزش کاربران در دستور کار قرار میگیرد و این امر اهمیت آموزش به مهارت آموختگان را نشان میدهد.
دلیل شرکتها برای عدم جذب نیرو از دانشگاه
اخیرا یک سامانه معرفی فرصتهای شغلی در ارزیابی خود اعلام کرده که در بازار کار ایران نیاز شرکتها برای تعامل با دانشگاهها در چهار حوزه طبقه بندی می شود به این نحو که ۴۳ درصد شرکتها به دنبال جذب نیروی تازه فارغ التحصیل، ۲۲ درصد به دنبال جذب کارآموز، ۱۵ درصد به دنبال تعریف پروژههای تحقیقاتی و تخصصی و ۱۲ درصد به دنبال برگزاری رویداد و تورهای شرکتی برای دانشجویان هستند.
نکته جالبی که این سامانه در بررسی خود به آن دست یافته این است که از بین شرکتهایی که تاکنون اقدام به جذب نیرو از دانشگاه نکردهاند ۴۸ درصد علت را عدم آشنایی با فرایند جذب نیرو از طریق دانشگاه دانسته و ادعا کردهاند که فرایند جذب نیرو از طریق دانشگاه تعریف شده نیست،۳۰ درصد اعلام کردهاند نیازی به جذب دانشجو و تازه فارغ التحصیل نداشتهاند و ۲۰ درصد هم به جذب نیرو از طریق دانشگاه امیدی نداشتهاند.
در حال حاضر در کشورهای توسعه یافته نیمی از فرایند آموزش دانشگاهها در بخش صنعت اتفاق میافتد که همین امر باعث میشود دانشجویان در هنگام تحصیل، زمان مفید خود را به فراگیری حرفهای در عرصه صنعت سپری کنند و ماحصل آن تربیت نیروهایی کارآزموده و با مهارت است که به راحتی جذب بازار کار میشوند.
پیوند صنعت و دانشگاه موجب اشتغالزایی دانش آموختگان
از نگاه کارشناسان، دانشگاه و صنعت مکمل یکدیگر درحوزه اشتغال به شمار میروند و تعامل و پیوند میان صنایع و دانشگاهها به اشتغالزایی فارغ التحصیلان منجر میشود.
در سالهای گذشته طرحهای مختلفی در راستای برقراری پیوند میان صنعت و دانشگاه و مهارت آموزی دانش آموختگان به اجرا درآمده است که طرح کارورزی،کارآموزی فارغ التحصیلان دانشگاهی و آشنایی با محیط واقعی کار از جمله آنها است.اجرای طرح کارورزی، بهترین فرصت برای کارورزان است تا دوره آموزشی شغل مورد نظر خود را ببینند و کارفرمایان هم نیروی کار موردنیاز خود را از این طریق جذب کنند.بعد از اتمام دوره کارورزی، درصورتی که کارورز واحد پذیرنده تمایل به ادامه فعالیت داشته باشد، دولت به جای کارفرمای بنگاه اقتصادی به مدت دو سال سهم بیمه فرد را پرداخت میکند.
اجرای طرح کارورزی، بهترین فرصت برای کارورزان است تا دوره آموزشی شغل مورد نظر خود را ببینند و کارفرمایان هم نیروی کار موردنیاز خود را از این طریق جذب کنند.
طرح کارورزی یکی از برنامههای دولت در راستای تولید و اشتغال و زیرمجموعه طرح کاج (کارآفرینی و اشتغال برای جوانان) است که درصدد برقراری پیوند بین محیط علمی و عملی یا به تعبیری دیگر بین دانش دانشگاهی و تجربه عملی در محیط کار است.کارشناسان از طرح کارورزی دانشآموختگان دانشگاهی به عنوان طرحی موثر در توسعه اشتغال همراه با مهارت آموزی نام میبرند که زمینه آشنایی افراد با محیط کار و جذب آنها در بنگاههای اقتصادی را فراهم میکند.
وزارت کار اخیرا از اجرای طرح “یارانه دستمزد” به عنوان یکی از برنامهها و سیاستهای خود در حوزه اشتغال خبر داد.به موجب این طرح به کارآفرینان و کارفرمایانی که از فارغ التحصیلان دانشگاهی در واحدهای خود استفاده کنند ۳۰ درصد یارانه دستمزد تعلق میگیرد تا هزینههای اشتغال آنها کاهش یابد.
یارانه دستمزد، وجهی است که توسط دولت به موجب این شیوهنامه به صورت ماهانه بابت بخشی از دستمزد نیروی کار شغل اولی زیر ۳۵ سال به کارفرما پرداخت و منابع این طرح از محل منابع پیشبینی شده اشتغال در قانون بودجه سنواتی، کمکهای مردمی و منابع ناشی از اجرای هدفمندی یارانهها تامین میشود.
به گزارش ایسنا، بر اساس آمارها ۴۵ درصد مراجعه کنندگان به مراکز آموزش فنی و حرفهای را فارغ التحصیلان دانشگاهی تشکیل میدهند که از میان آنها ۶۰ درصد جذب بازار کار میشوند.
برچسب ها :پژوهش،سنجش،صنعت
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0