افکار دانشگاهیان را باید به سمت حل نظام مسائل جامعه سوق داد
به گزارش قائم آنلاین، حجتالاسلام محمدمهدی صالحی معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در نشست بررسی چگونگی تحقق اهداف بیانیه گام دوم، اظهار داشت: در آذر ماه شاهد روز دانشجو و روز وحدت حوزه و دانشگاه بودیم. این مسأله کماکان پر از گفتوگو است و میتوان فرصتها، کارکردها، تهدیدها و نقاط
به گزارش قائم آنلاین، حجتالاسلام محمدمهدی صالحی معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در نشست بررسی چگونگی تحقق اهداف بیانیه گام دوم، اظهار داشت: در آذر ماه شاهد روز دانشجو و روز وحدت حوزه و دانشگاه بودیم. این مسأله کماکان پر از گفتوگو است و میتوان فرصتها، کارکردها، تهدیدها و نقاط آسیب آن را به چند مرحله تقسیم کرد و وارد گفتوگو شد.
وی افزود: همه اذعان دارند که فرصتهای فراوانی پیش روی سرمایههای نخبگی جامعه رقم خورده و جدا از نزدیک شدن به دلها، فکرها و زمینهسازی گفتوگوها که به برکت انقلاب اسلامی و خون شهدای دانشجو (شهید نمادین؛ شهید ابوفتح) رقم خورد، زمینه همافزاییهای فراوانی را فراهم کرد.
معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها تصریح کرد: عقلای جامعه و نخبگان دانشگاهی به این جمعبندی رسیدند که امروز نه همه علم در دانشگاه بوده و نه همه معنویت در حوزه است، بلکه امروز ما با فرصتها و تهدیدهای مشترکی بین هر دوی این نهادها مواجهیم و باید با همافزایی به دنبال تبیین و نظام مسائلی باشیم که امروز بهعنوان تهدید و فرصت میتواند شامل هر دو مجموعه شود.
وی بیان کرد: یکی از نقاط انتقادی مشترکی بین حوزه و دانشگاه، جدا بودن از نظام مسائل حاکم بر جامعه است؛ علیرغم دستاوردهای علمی فراوان و معنویت به معنای واقعی، اما انتقاداتی نسبت به فضای دانشگاه داریم که مطلوب ما نیست و آسیبهای جدی نسبت به آن وجود دارد.
حجتالاسلام صالحی اظهار داشت: مؤلفههای دینداری و دینمداری در دانشگاه نسبت به گذشته قابل مقایسه نیست، حتی با وجود آنکه رویکردهای انتقادی به جمهوری اسلامی وارد میکنند. برخی از انتقادات در فضای جامعه دانشگاه برگرفته از هویت دینی است. بیتفاوت نبودن، مطالبهگری، عدالتطلبی، دانشمحوری و بسیاری از مؤلفههای دیگر که امکان دارد حتی در تقابل یا بهتر بگویم در انتقاد به برخی از ادبیاتهای مذهبی وجود دارد و با آن مواجهیم، میتواند نتیجه رویکرد انقلاب و اثرگذاری در حوزه و دانشگاه باشد.
وی یادآور شد: در مواجهه با برخی از دانشجویان متوجه میشویم که فضای دانشگاه فضای دینمدارانهای نیست، البته انتقادات جدی وارد است، اما فراموش نکنیم وجه مشترک اکثریت آنها با هر گرایش سیاسی برگرفته از روحیاتی است که بهواسطه انقلاب اسلامی در آنها ترویج و توسعه یافته است که میتوان به روحیاتی همچون مطالبهگری و نقد اشاره کرد. دانشجوی امروز بیعدالتی و بیانصافی را بر نمیتابد و هر کسی با تفسیر خودش این جرأت را مییابد که در محیط غیررسمی موضوعات را به چالش بکشاند و نقد کند.
معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها تصریح کرد: روش نقد باید اخلاقمدارانه و عادلانه باشد و این در مؤلفه دینداری است. در بین همه دستاوردها، حوزهها و دانشگاهها از نظام مسائل جامعه قدری فاصله گرفتهاند و آنگونه که باید و شاید ناظر به مسائل جامعه و به دنبال راه حل نیستند. علیرغم همه زحمات، خروجی حوزه و دانشگاه از نظام مسائل فردی و اجتماعی ما آنگونه که مطلوب ما باشد، گره باز نمیکند.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، وی بیان کرد: باید فکر دانشگاهیان را به سمت حل نظام مسائل جامعه سوق داد و فرآیندی را تعریف کرد که این نقطه نظرات به تصمیمگیران اثرگذار جامعه هم منتقل شود.
برچسب ها :رهبری، دانشگاه،انقلاب
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0