آبانبار میرزا مهدیساری یک قدمتافراموشی+ تصاویر
به گزارش قائم آنلاین، اهمیت میراث فرهنگی بر هیچ کسی پوشیده نیست در واقع هویت ما محسوب میشود و انسان را به تاریخ برمیگرداند ولی شاهد این هستیم که بسیاری از میراث تاریخی حتی از داشتن بنری بر سر درب آن محروم هستند تا مردم بدانند که این اماکن میراث تاریخی هستند. یکی از مکانهای
به گزارش قائم آنلاین، اهمیت میراث فرهنگی بر هیچ کسی پوشیده نیست در واقع هویت ما محسوب میشود و انسان را به تاریخ برمیگرداند ولی شاهد این هستیم که بسیاری از میراث تاریخی حتی از داشتن بنری بر سر درب آن محروم هستند تا مردم بدانند که این اماکن میراث تاریخی هستند.
یکی از مکانهای تاریخی در مرکز مازندران که از چنین مشکلی رنج میبرد آبانبار میرزا مهدی ساری است که بسیار پیش آمده که مردم از کنار آن رد شدند و ندانند که این مکان بهعنوان یکی از میراث تاریخی محسوب میشود.
این مکان تاریخی واقع در خیابان ۱۸ دی ساری به شماره ۱۰۰۵ در تاریخ ۱۳۵۳/۸/۱ ثبت شده که قدمت این آب انبار بر اساس اطلاعات موجود در پرونده ثبتی، مربوط به دورهٔ افشاریه ـ زندیه است درحالیکه بسیاری از مردم ساری شاید از وجود چنین بنایی بیاطلاع باشند.
در حال حاضر شاهد وجود زبالههای زیادی در محوطه سرداب این بنا هستیم اما موضوع بسیار مهم این است که این بنای تاریخی حتی از داشتن بنر محروم است تا مردم بدانند بخشی از تاریخشان را میتوانند در این بنا مشاهده کنند.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران در اینباره در گفتوگو با فارس، اظهار کرد: مالکیت این بنا در اختیار اداره کل اوقاف و امور خیریه است.
مهدی ایزدی افزود: با توجه به اینکه مالکیت این بنا در اختیار اداره کل اوقاف قرار دارد هرگونه تصمیمگیری در ارتباط با مرمت و ساماندهی آن باید با هماهنگی اداره اوقاف باشد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه مازندران در ارتباط با وضعیت آب انبار میرزا در گفتوگو با فارس، اظهار کرد: درست است مالکیت این بنا در اختیار اوقاف قرار دارد ولی کلیدش در اختیار میراث فرهنگی است.
حجتالاسلام حیدری افزود: هرگونه ساخت و ساز، مرمت و سایر اقام در اماکن و میراث فرهنگی و تاریخی باید با هماهنگی اداره کل میراث فرهنگی باشد.
وی اضافه کرد: باتوجه به اینکه اداره کل میراث فرهنگی اعتباراتی برای ساماندهی اماکن تاریخی لحاظ میکند هرگونه ساخت و ساز و یا اقدامات مرمتی در این بناها هیچگونه مانعی ندارد و آمادگی کامل در این زمینه نداریم.
مدیرکل اوقاف مازندران درباره وجود زباله در سرداب این بنای تاریخی، تصریح کرد: این مسئله واقعیت ندارد چرا که درب این بنا بسته است و باز نیست که امکان رهاسازی زباله وجود داشته باشد.
حیدری خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه میراث تاریخی فرهنگ آبا و اجداد و تاریخ ما را نشان میدهد نهایت تعامل و همکاری را در این زمینه داریم تا میراث تاریخی ما همانند گذشته مانا بماند.
به گزارش فارس، در چنین شرایطی که اداره کل میراث فرهنگی بحث مالکیت آب انبار را مطرح میکند اداره اوقاف از تعامل و همکاری در زمینه ساخت و ساز و مرمت سخن به میان میآورد اما موضوع مهم بحث آب انبار میرزا مهدی ساری است که همچنان از محرومیت رنج میبرد و در سکوت به فراموشی سپرده است.
برچسب ها :مازندران، آبانبار،میراث
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0