بررسی دلایل و نحوه درمان چشم راکونی
به گزارش قائم آنلاین، سیاهی دور چشم و یا شاید به تعبیری داشتن چشم راکونی در بسیاری از افراد مشاهده میشود که میتواند دلایل متعددی داشته باشد و امروز خبرگزاری آنا به بررسی این مشکل و راهکارهایی برای رفع آن میپردازد. چشم کَبود یا علامت باتل به چه معناست؟ چشم کَبود (black eye) به کبودشدگی
به گزارش قائم آنلاین، سیاهی دور چشم و یا شاید به تعبیری داشتن چشم راکونی در بسیاری از افراد مشاهده میشود که میتواند دلایل متعددی داشته باشد و امروز خبرگزاری آنا به بررسی این مشکل و راهکارهایی برای رفع آن میپردازد.
چشم کَبود یا علامت باتل به چه معناست؟
چشم کَبود (black eye) به کبودشدگی پوست اطراف چشم اطلاق میشود که معمولاً بر اثر وارد شدن آسیب به صورت ایجاد شده است و نه آسیب به چشم!
جالب است بدانید؛ نام این آسیب دیدگی از رنگ کبود نواحی آسیب دیده گرفته شده است و بدلیل معمول کبودی چشم، خون مردگی زیر پوست و اطراف چشم است.
در مواردی از قبیل آسیبدیدگیهای شدیدتر، و حتی شکستگی جمجمه، بخصوص اگر اطراف هر دو چشم کبود شده باشد (چشمبادنجانی)، یا اگر سر بیمار پیش از این با آسیبدیدگی مواجه شده باشد، گاهی اوقات، عدم مراجعه به پزشک به وخیمتر شدن کبودی چشم منجر میشود.
“علامت جنگ” یا “علامت باتل” (Battle’s sign) یا اکیموز ماستوئید، در اصطلاحشناسی پزشکی، نشانی از شکست حفرهٔ خلفی جمجمه است که میتواند ناشی از آسیب مغزی تروماتیک باشد.
علامت جنگ شامل کبودی بالای فرایند ماستوئید، در اثر نشت خون در مسیر شریان گوشی خلفی است.
این علامت، پس از ویلیام هنری بتل نامگذاری شده است.
علامت جنگ حداقل یک روز پس از تروماتیک اولیهٔ شکستگی جمجمه، همانند چشمهای راکون ایجاد میشود و معمولاً پس از آسیب به سر و آسیب دیدگی فرایند ماستوئید، همراه با کبودی دیده میشود.
این علامت ممکن است با گسترش هماتوم ناشی از شکستگی فک پایین، که آسیبی با شدت کمتر است، اشتباه گرفته شود.
چشم راکونی چیست؟
بیشتر ما افرادی را که دور چشم سیاه و کبود دارند را از نزدیک دیدهایمغ باید بدانید که این عارضه به نام چشم راکونی یا raccoon eyes معروف است و به دلایل گوناگونی پدید میآید.
سیاهی اطراف چشمها سبب ایجاد چهرهای پیر و خسته در افراد میشود.
از طرفی به دلیل نازک بودن پوست زیر چشم، این ناحیه یکی از ظریفترین قسمتهای بدن است و مقدار زیادی عروق خونی در ناحیه حساس و آسیب پذیر چشمها وجود دارند که اگر این عروق خونی مسدود شوند به ظاهر شدن حلقههای سیاه اطراف چشم کمک میکنند.
لایههایی از چربی و عضلات، اطراف چشم را در بر گرفته اند. کار عضلات، نگهداری چربیهای اطراف پلکهای بالا و پائین، در جای اصلی خود است. هنگامی که پیرمی شویم، پوست و عضلات حالت کشسانی و الاستیسیته خود را از دست میدهد. این امر باعث شل شدن و افتادگی پوست اطراف چشمها میگردد.
علائم چشم راکونی
تورم پلکها
کبودی که به مدت چند روز پس از تروما ظاهر میشود
قرمزی چشم یا خونریزی سوزنی
تغییرات حواس مانند کاهش شنوایی، تاری دید و یا کاهش حس بویایی
ضعف عضلانی
فشار خون بالا و ضربان قلب
الگوی کبودی مشابه کبودی زیرچشم که در پشت گوش ظاهر میشود
در مورد نوروبلاستوما، چشمهای راکون ممکن است با سایر علائم مانند: مردمکهای ثابت و متسع، چشمهای قرمز، درد استخوان همراه باشد.
علل بروز چشم راکونی
حوادث تروماتیک یا شکستگی معمولا چشمهای راکون را ایجاد میکنند و سایر شرایط نیز ممکن است به علائم کمک کنند، اما آنها کمتر رایج هستند.
شکستگی جمجمه
شکستگی جمجمه شایعترین علت چشمهای راکون است؛ که شامل شکستگی استخوانهایی است که اساس جمجمه را تشکیل میدهند، از جمله استخوانهای تمپورال (گیجگاهی)، استخوانهای اکسیپیتال (پس سری)، استخوان اسفنوئید، یا استخوان اتمویید.
این شکاف یا شکستگیها به احتمال زیاد به علت حوادث تروماتیک مانند تصادف، افتادن از ارتفاع و آسیبهای ورزشی است، شکست در این مناطق الزاما با اشعه ایکس آشکار نمیشود و ممکن است نادیده گرفته شود.
کرانیوتومی
بعضی از روشها مانند جراحی، میتوانند چشمهای راکونی را ایجاد کند. کرانیوتومی یک عمل جراحی است که جراحان بخشی از جمجمه را که درتماس با مغز است برمی دارند، سپس قطعهی جمجمه را در جای خود قرار میدهند، اما اگر باعث ایجاد خونریزی شود، احتمال چشمهای راکونی در فرد افزایش مییابد.
شکستگی صورت
چشمهای راکون میتواند در اثر شکستگی استخوانهای نازک اطراف چشم باشد. شکستگی بینی، شکستگی استخوان گونه، و شکستگی استخوان کاسهی چشم علل دیگر ممکن است.
آمیلوئیدوز
آمیلوئیدوز زمانی اتفاق میافتد که یک پروتئین غیر طبیعی به نام آمیلوئید در اندامهای بدن تولید شود.
اگر آمیلوئید وارد مویرگها شود دیواره شان ضعیف میشوند، پس از این اتفاق، فرد ممکن است پس از یک عمل ساده مانند سرفه، عطسه کردن یا مالیدن چشم خود، دچار چشمهای راکونی شود.
برخی از سرطانها
برخی از سرطانها، همانند نوروبلاستوما، ممکن است باعث ایجاد چشمهای راکون نیز شوند. نوروبلاستوما سرطانی است در ارتباط با سلولهای عصبی و مرتبط با سیستم عصبی سمپاتیک است که بیشتر در نوزادان و کودکان ایجاد میشود.
رینوپلاستی
رینوپلاستی جراحی پلاستیک بینی است. این روش برای بهبود عملکرد بینی و تغییر شکل آن با جنبهی زیبایی انجام میشود.
دیگر علل رایج برای چشمهای راکون عبارتند از:
آلرژی
Rhabdomyosarcoma
لوسمی
کم خونی آپلاستیک
orbital myositis
سکته مغزی
ترومبوسیتوپنی
سینوزیت
انواعی از جراحیهای زیبایی
بیماری light-chain deposition (LCDD)
عوارض جانبی چشم راکونی
چشمهای راکون ممکن است منجر به عوارض ناخواسته شود. از جمله:
مننژیت
جمع شدن خون در چشم
فلج صورت یا عدم توانایی کنترل عضلات صورت
آنوریسم
خونریزی مغزی
نشت مایع مغزی نخاعی
ناهنجاریهای استخوان جمجمه یا صورت
نحوه تشخیص چشم راکونی
سی تی اسکن میتواند علت چشمهای راکون را تشخیص دهد و پزشکان باتوجه به علل آن اقدام میکنند بعنوان مثال ممکن است معاینه فیزیکی انجام دهند، از جمله آزمایش حرکات چشم، آزمایش عصب و لمس کردن اطراف آن.
تست تصویربرداری مهمترین بخش تشخیص است، پزشکان را قادر میکند علت را با روش غیر تهاجمی شناسایی کنند و پزشکان اغلب از اسکن کامپیوتری توموگرافی (CT) برای دریافت تصویر دقیق از جمجمه استفاده میکنند.
راهکارهای درمانی برای چشم راکونی
چشم راکونی اغلب نیاز به درمان ندارد و پزشکان در رابطه با درمان علت این وضعیت تمرکز میکنند.
در مورد شکستگیهای جمجمه اولیه یا کرانئوتومی، درمان ممکن است شامل جراحی باشد. این به خصوص در صورتی است که مننژها پاره شده باشند.
شکستگی صورت نیز ممکن است با عمل جراحی، ورقههای محافظ و سایر دستگاهها برای تعمیر آسیب و جلوگیری از آسیب بیشتر باشد.
افراد مبتلا به سرطان و رشد مثل نوروبلاستوما ممکن است از درمان مناسب برخوردار شوند. هم چنین آمیلوئیدوز شامل کاهش میزان آمیلویید در جریان خون است.
پزشکان همچنین عوارض دیگر چشمهای راکون، مانند مننژیت و آنوریسم را درمان میکنند. جراحی زیبایی نیز برای افرادی که علائم، تغییر شکل صورت و استخوانها است، انجام میشود.
برچسب ها :نوروبلاستوما ،جراحی،جمجمه
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0