ظریفیان: آمریکا از پروتکلهای جهانی استفاده ابزاری میکند
به گزارش قائم آنلاین، در پی سخنان امروز (یک شنبه) رهبری مبنی بر اینکه کدام عاقلی کمک آمریکا را که متهم به تولید ویروس است قبول میکند، غلامرضا ظریفیان در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به رفتارهای دوگانه آمریکا و ادعای ارسال کمکهای پزشکی به ایران از یک سو و تحریمهای دارویی ایران از سوی
به گزارش قائم آنلاین، در پی سخنان امروز (یک شنبه) رهبری مبنی بر اینکه کدام عاقلی کمک آمریکا را که متهم به تولید ویروس است قبول میکند، غلامرضا ظریفیان در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به رفتارهای دوگانه آمریکا و ادعای ارسال کمکهای پزشکی به ایران از یک سو و تحریمهای دارویی ایران از سوی دیگر اظهار کرد: روابط ایران با آمریکا بسیار خاص بوده و بعد از انقلاب کمتر فراز داشته و بیشتر نشیب داشته است. باید در همین زمینه هم گفتوگوها و حتی تفاهمنامههای دو کشور را معنا کرد. یک فضای خصمانه میان دو کشور وجود دارد. هر چند در زمانهایی امکان این وجود داشت که این فضای خصمانه منطقیتر شود، ولی به هر حال مقدمات آن فراهم نشد. برجام هم که یک فرصت بسیار خوبی برای راستی آزمایی بود اما مشاهده کردیم آمریکا چگونه برجام را زیر سوال برد و با نقض آن بیاعتمادی را تشدید کرد.
وی ادامه داد: نظام بینالملل برای شرایط خاص مثل سیل و زلزله یا بیماری پروتکلهای منطقی و انسانی تعریف کرده است، اما وقتی این پروتکلها تحت شعاع مسائل سیاسی قرار میگیرد، شرایط فرق میکند و برخی کشورها از جمله آمریکا سعی میکنند از این پروتکلها استفاده ابزاری کنند. ما همیشه در بلایای طبیعی که در آمریکا رخ میدهد با مردم این کشور ابراز همدردی کردهایم و هر کجا هم که لازم شده است کمکهای بشردوستانه خود را داشتهایم اما آمریکا در این زمینه برخوردهای دوگانه دارد. سختترین تحریمها را که شامل تحریمهای دارویی هم میشود علیه ایران اعمال کرده ولی باز هم اعلام میکند حاضر است در زمینه مقابله با کرونا به ایران کمک کند. آنها سیاست چماق و هویج را اجرا میکنند. میگویند میخواهیم کمک کنیم اما تحریمها را هم ادامه میدهند.
این فعال سیاسی با اشاره به اینکه تا زمانی که فضای خصمانه علیه ایران وجود دارد نمیشود به ادعاهای آمریکاییها اعتماد کرد، تصریح کرد: جامعه ما به شدت از تحریمها رنج میبرد و این تحریمها بهداشت و معیشت مردم را به خطر انداخته است و شاید صدها نفر در ایران به خاطر این تحریمها و نرسیدن دارو آسیب جدی دیده باشند اما آمریکا به بهانه فشار به حکومت، از مردم ایران انتقام میگیرد.
ظریفیان ادامه داد: بیماری کرونا نشان داد که ما نمیتوانیم در حل مسائلی که جهانی شدهاند صرفا به توانایی داخلی خود اتکا کنیم. البته هر ملتی باید مقاومت و تابآوری خود را افزایش دهد، اما مدتی است که نظام جهانی با کرونای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و زیست محیطی مواجه است. جهان کوچک شده است و هر نقطهای که آسیب میبینند بلافاصله به سایر نقاط جهان نیز این آسیب سرایت میکند. امروز مثلا در مورد کرونا مشاهده کردیم که این بیماری در چین رخ داد اما اکنون ۱۷۰ کشور درگیر آن هستند.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه باید امروزه سهم درستی از جهان امروز، مناسبات و دیپلماسی داشته باشیم، اظهار کرد:امروزه باید با تقویت تابآوری فرهنگی، اقتصادی، روانشناسی و اعتقادی خود با دنیا تعامل کنیم. بدون فهم درست از مناسبات جهانی نمیتوانیم مسائل خود را حل کنیم. ما باید برای خود در نظام جهانی نقش یک بازیگر را تعریف کرده و صرفا منفعل نباشیم. امروزه دیگر قدرت سخت نقش اصلی را در نظام جهانی ایفا نمیکند بلکه قدرت نرم هم نقش مهمی دارد. قدرت نرم نیاز به ارتباط جدی با انسانهای متنوع و متکثر دارد و باید با ادبیاتهای مختلف با انسانهای مختلف در دنیا صحبت کنیم.
وی در پایان گفت: ما باید خود را آماده حضور در نظام جهانی کنیم. آمادگی هم به معنای صرفا تقابل نیست بلکه باید فهم درستی از نظام جهانی داشته باشیم. ما باید توان داخلی خود را تقویت کنیم و برای حل مشکلات خود نقش سازندهای در نظام بینالملل داشته باشیم زیرا چارهای جز برقراری ارتباطات جهانی نداریم. با این حال اگر با تخاصم هم مواجه شدیم باید با تکیه بر توان خود با این تخاصم مقابله به مثل کنیم.
برچسب ها :تحریم، پروتکل،بینالملل
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0