کد خبر : 218452
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 2 جولای 2020 - 7:46
-

نیروهای داوطلب بدون آموزش و با دست خالی به جنگ آتش می‌روند

نیروهای داوطلب بدون آموزش و با دست خالی به جنگ آتش می‌روند

به گزارش قائم آنلاین، موضوع کمبود تجهیزات برای اطفای حریق مسئله‌ای بود که از آغاز آتش‌سوزی‌های جنگلی چه از سوی مسئولان و چه از سوی فعالان محیط زیست و نیروهای داوطلب مطرح می‌شد اما حالا در کنار این، موضوع مدیریت و آموزش‌ نیروهای داوطلب اطفای حریق پر رنگ شده است؛ نیروهایی که با ساده‌ترین امکانات

به گزارش قائم آنلاین، موضوع کمبود تجهیزات برای اطفای حریق مسئله‌ای بود که از آغاز آتش‌سوزی‌های جنگلی چه از سوی مسئولان و چه از سوی فعالان محیط زیست و نیروهای داوطلب مطرح می‌شد اما حالا در کنار این، موضوع مدیریت و آموزش‌ نیروهای داوطلب اطفای حریق پر رنگ شده است؛ نیروهایی که با ساده‌ترین امکانات اطفا (شاخ و برگ درختان) و بدون آموزش‌های حرفه‌ای به میدان آتش می‌روند تا از خانه خود محافظت کنند. امید سجادیان با تاکید بر اینکه اطفای حریق و مدیریت بحران حین آتش‌سوزی علمی است که نیاز به آموزش‌های مختلفی دارد، به ایسنا می‌گوید: بیشتر نیروهای داوطلب مردمی که در عملیات اطفای حریق شرکت می‌کنند، آموزشی در این باره ندیده‌اند و تجهیزات و مدیریت آن‌ها در منطقه نیز ضعیف است. بسیاری از این فعالان محیط زیست بر اساس آموخته‌های تجربی خود، حین اطفای آتش عمل می‌کنند و گاهی اوقات نیز مانند موارد اخیر جان خود را از دست می‌دهند.

او با اشاره به اینکه علاوه بر این وضعیت تجهیزات نیروهای داوطلب خوب نیست، ادامه می‌دهد: برخی از تجهیزات مورد نیاز برای اطفای حریق در جنگل‌ها و مراتع از جمله کفش و لباس مناسب و دمنده آتش از طریق کمک‌های مردمی در اختیار نیروهای داوطلب اطفا قرار گرفته است اما در کنار این نیاز است که این افراد آموزش‌های لازم را نیز ببینند.

پس از اینکه طی روزهای اخیر تعدادی از فعالان محیط زیست حین اطفای آتش جان خود را از دست دادند، سایر نیروها برای شرکت در عملیات اطفا با محدودیت‌هایی مواجه شدند. سرهنگ محبت‌خانی – فرمانده یگان حفاظت سازمان محیط زیست – در نشست خبری خود گفته بود که حفظ جان افرادی که به صورت داوطلبانه برای خاموش کردن آتش به ما کمک می‌کنند بسیار با ارزش است و ما از نیروهای داوطلب می‌خواهیم که در کنار محیط‌بانان در منطقه دچار حریق به فعالیت بپردازند و تحت نظارت نیروهای جنگلبانی یا محیط‌بانی باشند. سجادیان نیز در این‌باره می‌گوید: متاسفانه با اتفاقات اخیر و فوت پنج نفر از نیروهای مردمی، شرکت افراد داوطلب در اطفای آتش سخت‌تر شده است. هم خانواده‌ها نگران جان عزیزان خود هستند و هم نیروهای سازمانی سختگیری بیشتری نسبت به حضور این افراد نسبت به قبل دارند.

او که خود در چندین عملیات اطفای حریق طی روزهای اخیر حضور داشته است به افراد داوطلب توصیه می‌کند که به دلیل کمبود تجهیزات اطفای حریق به نقاط صعب‌العبوری که آتش در آن گسترش یافته نروند و در هر گروه اطفا حتما یک فرد باتجربه و آموزش دیده حضور داشته باشد.

مشکل دیگری که نیروهای داوطلب با آن مواجه‌اند حذف بند حمایت مالی از آن‌ها در صورت آسیب دیدن حین عملیات اطفای حریق، از قانون حمایت از محیط‌بانان است. فرمانده یگان حفاظت سازمان محیط زیست پیش از این در این‌باره تصریح کرده بود: یکی از بندهای قانون حمایت از محیط‌بانان درباره جبران هزینه‌های درمانی و بیمه همیاران طبیعت بود که در آتش‌سوزی‌ها آسیب می‌بینند اما این بند در شورای نگهبان به دلیل مسائل مالی حذف شد. هر چند که در مقابل سازمان جنگل‌ها تعدادی بیمه بی‌نام برای حمایت مالی از این افراد تهیه کرده است اما سجادیان می‌گوید: در حال حاضر حمایت مالی از این نیروهای مردمی وجود ندارد و ما دقیق نمی‌دانیم که سازمان جنگل‌ها چه تعداد بیمه بی‌نام برای ما تهیه کرده است. از این‌رو پیشنهاد ما به انجمن‌های محیط زیستی و نیروهای داوطلب این بود که خود پیگیر بیمه‌های بی‌نام برای نیروهای اطفای حریق باشند  تا اگر اتفاق ناگواری رخ دهد بتوانند تز آن استفاده کنند.

نقاط مختلف جنگل‌های زاگرس در کشور چندین روز است  که در آتش می‌سوزد و بر اساس پیش‌بینی‌ها تا پایان فصل گرم سال شرایط همین گونه خواهد بود. عضو هیات مدیره انجمن نهضت سبز زاگرس در پایان با اشاره به اینکه  متاسفانه امسال آتش‌سوزی‌ها بیشتر از همیشه است و حتی در برخی شهرستان‌های زاگرس طی یک روز چندین مورد آتش‌سوزی داشتیم، اظهار می‌کند: به طور کلی بیش از ۹۰ درصد از آتش‌سوزی‌ها در طبیعت علت انسانی دارد. زغال‌گیری، زمین‌خواری، اختلافات محلی، آتش‌زدن زمین‌های کشاورزی و…. از جمله این عوامل انسانی است. متاسفانه هماهنگی‌های بین بخشی در برخی مواقع برای اطفای آتش ضعیف است و گاهی که بالگرد نیاز است به‌موقع نمی‌رسد. قطعا ما تا آخر تابستان با آتش‌سوزی‌های جنگلی دست و پنجه نرم خواهیم کرد بنابراین نیاز است که آمادگی‌ سازمان‌ها برای اطفا و پیشگیری بیشتر شود.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

19 + بیست =