هوش مصنوعی سرطان را تشخیص میدهد
به گزارش قائم آنلاین، به نقل از شینهوا، یک تیم تحقیقاتی بینالمللی به سرپرستی دانشمندان چینی، یک مدل غربالگری سریع و دقیق را برای شناسایی غدد لنفاوی تهیه کردهاند که میتواند به پزشکان در معالجه سرطان کمک کند. روند غربالگری سریع و دقیق برای شناسایی غدد لنفاوی با استفاده از فناوریهای هوش مصنوعی محقق میشود. وضعیت
به گزارش قائم آنلاین، به نقل از شینهوا، یک تیم تحقیقاتی بینالمللی به سرپرستی دانشمندان چینی، یک مدل غربالگری سریع و دقیق را برای شناسایی غدد لنفاوی تهیه کردهاند که میتواند به پزشکان در معالجه سرطان کمک کند.
روند غربالگری سریع و دقیق برای شناسایی غدد لنفاوی با استفاده از فناوریهای هوش مصنوعی محقق میشود.
وضعیت غدد لنفاوی بسیار مهم است که در تشخیصِ مرحله سرطان مؤثر است و سطح و نوعِ درمان را تعیین میکند و از بهترین راهها برای تشخیص زودهنگام و درمان آن است.
گره های لنفاوی اولین خط دفاعی سیستم ایمنی بدن انسان است و مردم را از بیماریها و عفونتهای ویروسی محافظت میکند.
روشهای غربالگری فعلی مانند MRI زمان بر است و نمیتواند تمام غدد لنفاوی موجود در مناطق اسکن را شناسایی کند و همین موضوع دقت تشخیص را کاهش میدهد.
گائو شین محقق برجسته از موسسه مهندسی و فناوری بیو پزشکی سوژو در آکادمی علوم چین گفت: حتی یک رادیولوژیست با تجربه باید ۳ تا ۱۰ دقیقه برای معاینه غدد لنفاوی در یک نمونه وقت بگذارد و هر مورد تقریباً به ۲۰ نمونه نیاز دارد.
گائو افزود: در مورد گرههای لنفاوی کوچک با قطر کمتر از ۵ میلی متر، دقت تشخیص همیشه کمتر از ۷۰ درصد است.
براساس دادههای ام آری ای که از ۲۹۳ بیمار مبتلا به سرطان رکتوم در بیمارستان بیمارستان وابسته دانشگاه Sun Yat-Sen از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۶ انتخاب شده است، محققان مدل غربالگری را با کمک هوش مصنوعی را تهیه کردند. این تجارب تشخیص ، انباشته شده توسط کارشناسان ، به الگوریتم ها تبدیل شده است. AI می تواند غدد لنفاوی را با درصد بالاتری تشخیص دهد و تنها در هر نمونه ۱٫۳۷ ثانیه است. این ۱۰۰ برابر سریعتر از تشخیص انسان است.
محققان مدل هوش مصنوعی را در چهار مرکز پزشکی گوانگژو ، پکن ، سوژو و گوئیژو آزمایش کردند و نتایج آن را با چهار متخصص رادیولوژی چینی ، متخصص در بیماری های دستگاه گوارش مقایسه کردند. نتایج نشان داد که می تواند گره های لنفاوی به قطر ۳ میلی متر را با دقت تشخیص ۸۰ درصد شناسایی کند.
نتایج اخیراً در مجله EBioMedicine تحت عنوان لانست منتشر شده است. محققان دانشکده پزشکی و ویسکانسین دانشکده پزشکی و بهداشت عمومی نیز در این مطالعه شرکت کردند.
به گفته گائو ، از مدل AI نیز می توان برای تشخیص سرطانهای متاستاتیک در اندامهای دیگر بدن یا بافت استفاده کرد.
گائو گفت: “ما معتقدیم که مدل غربالگری با کمک هوش مصنوعی می تواند مقدار زیادی از کار دستی را نجات دهد و کارایی بالینی را بهبود بخشد ، که بیماران بیشتری را به سود خود خواهد برد.
برچسب ها :بینالملل،سرطان،غربالگری
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0