کد خبر : 220019
تاریخ انتشار : یکشنبه 12 جولای 2020 - 10:11
-

کدخدایی: موضع دشمن نسبت به قرارداد ایران و چین نشان داد جمهوری اسلامی راه خود را درست رفته است

کدخدایی: موضع دشمن نسبت به قرارداد ایران و چین نشان داد جمهوری اسلامی راه خود را درست رفته است

به گزارش قائم آنلاین، نشست خبری دیروز سخنگوی شورای نگهبان به صورت آنلاین و حضوری برگزار شد. طبق برنامه‌ریزی روابط عمومی شورای نگهبان در راستای رعایت فاصله گذاری اجتماعی در شرایط ویژه کرونا، برخی خبرنگاران در محل این نشست حضور پیدا کردند و عده‌‌ دیگری به صورت برخط پرسش‌های خود را مطرح کردند. عباسعلی کدخدایی

به گزارش قائم آنلاین، نشست خبری دیروز سخنگوی شورای نگهبان به صورت آنلاین و حضوری برگزار شد. طبق برنامه‌ریزی روابط عمومی شورای نگهبان در راستای رعایت فاصله گذاری اجتماعی در شرایط ویژه کرونا، برخی خبرنگاران در محل این نشست حضور پیدا کردند و عده‌‌ دیگری به صورت برخط پرسش‌های خود را مطرح کردند.

عباسعلی کدخدایی در این نشست در ارائه گزارشی از عملکرد ۴۰ ساله شورای نگهبان به مناسبت در پیش بودن ۲۶ تیر ماه سالروز تأسیس شورای نگهبان، ابراز داشت: در طول ۴۰ سال گذشته، چیزی حدود ۳۳۴۶ مصوبه دریافت کردیم و ۴۸۰۰ بار از سوی شورای نگهبان اظهارنظر شده است، به این دلیل که در برخی مواقع درباره یک مصوبه ۳ الی ۴ بار اعلام نظر می‌کنیم. تعداد ۲۲۱۴ لایحه و ۱۱۳۲ طرح بوده که تقریبا یک دهم یا کمتر از آن مورد مغایرت شرع و قانون اساسی قرار گرفته است، یعنی ۲۹۸۳ مصوبه مورد تأیید شورای نگهبان واقع شده است. ۳۶۳ مصوبه هم مغایرتش با شرع و قانون اساسی اعلام شده است
.
سخنگوی شورای نگهبان افزود: اساسنامه‌هایی که هیئت وزیران ارسال کردند که بر اساس قانون اساسی از سال ۶۹ به بعد می‌شود، ۵۰۲ اساسنامه بوده که ۴۵۸ اساسنامه مورد تأیید قرار گرفته و فقط به ۳۸ اساسنامه ایرادات شورای نگهبان واقع شده که اصلاح شده است. نامه‌های دیوان عدالت اداری که برای فقهای معظم ارسال می‌شود، ۱۰۸۱ نامه بوده که ۷۰۳ نامه خلاف موازین شرع شناخته نشده و ۱۸۱ نامه خلاف موازین شرع شناخته شده و بقیه در حال بررسی است.

وی همچنین خاطرنشان کرد: شورای نگهبان از جهت تفسیر قانون اساسی، وظیفه‌ای که بر اساس اصل ۹۸ قانون اساسی دارد، از ۱۷۷ اصل، ۷۱ اصل را تفسیر کرده است. نسبت به ۱۶۳ اصل درخواست تفسیر شده است. همچنین شورای نگهبان ایراداتی را به مصوبات از جهت اصول مربوط به حقوق ملت و مردم (اصول ۱۹، ۲۰، ۲۱، ۲۲، ۲۴، ۲۵ تا ۴۰ قانون اساسی) و در دفاع از مردم داشته است.

کدخدایی اظهار داشت: ۱۲ انتخابات ریاست‌جمهوری سراسری داشتیم. در مجلس ۱۱ انتخابات سراسری و برای خبرگان هم ۵ انتخابات سراسری. در مجلس و خبرگان انتخابات میان دوره‌ای متعددی داشتیم که جزو این آمار نیست.

پیشنهاد خوب
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به این سؤال که بهتر نیست شورای نگهبان مدارک تحصیلی داوطلبان انتخابات را از وزارت علوم استعلام بگیرد، گفت: اگر قانون اصلاح شود، کار راحت‌تر می‌شود. تکلیف ما نیست که به صورت سیستماتیک، مدارک تحصیلی را از وزارت علوم یا دانشگاه آزاد و حوزه علمیه استعلام کنیم اما دوستان در وزارت کشور معمولا این کار را انجام می‌دهند. اگر تردیدی کنیم، گزارشی برسد، بررسی خواهیم کرد. پیشنهاد شما خوب است که امیدواریم در قانون انتخابات در مجلس رعایت شود. نمایندگانی که وارد مجلس شوند و اعتبارنامه آنها تأیید شود، شورای دیگر ورودی نخواهد کرد. اگر مطلبی نسبت به عملکرد آینده آنها باشد، از طریق هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان انجام خواهد شد.

وی در پاسخ به سؤال دیگری درباره هجمه‌ها به شورای نگهبان بعد از رد شدن اعتبارنامه غلامرضا تاجگردون، اظهار داشت: شورای نگهبان یک مرحله رسیدگی است و طبق قانون بررسی انجام می‌شود. رسیدگی به اعتبارنامه مرحله دیگری است که این دو ارتباطی به هم ندارند. حدود ۲۰ مورد قبلا اتفاق افتاده که مواردی در شورا تأیید شده اما مجلس به اعتبارنامه آنها رأی لازم را نداده است و اتفاق خاصی نیست که صورت گرفته است.

همان شورای نگهبان ۸۸
کدخدایی افزود: درباره هجمه‌ها، فکر می‌کنم مانند بقیه هجمه‌ها به شورای نگهبان است که برخی از سر کینه‌توزی و برخی از سر نادانی است. امیدواریم دوستان نادان به خودشان بیایند که توجه کنند که هجمه‌هایشان به شورای نگهبان چه آسیبی می‌رساند. شورای نگهبان همان شورای نگهبان ۸۸ است و قطعا از آراء خود دفاع می‌کند. ممکن است در واقع‌اشتباهی هم صورت گرفته باشد اما ترتیبی که در قانون برای رسیدگی‌ها هست، این است که بر اساس اسناد و مدارک رأی‌گیری می‌کنند و هر کدام که رأی بیاورند، به عنوان تأیید صلاحیت اعلام می‌شود.
سخنگوی شورای نگهبان ادامه داد: من به برخی از نمایندگان در جلسه هیئت مرکزی رأی منفی دادم و مخالف بودم اما ساختار رأی‌گیری و قانون می‌گوید رأی هیئت مرکزی و شورای نگهبان. به آن رأی هم احترام می‌گذاریم. همه آرایی که در شورای نگهبان صادر شده، مورد احترام و اعتبار حتی خود من هست که ممکن است مخالف باشم.

وی تصریح کرد: دوستان یک مقداری باید ملاحظات دیگری داشته باشند و از شایعات پرهیز کنند. اخباری که به دستشان می‌رسد، اول به قول قرآن «فتبینوا» بشود، بررسی کنند و ببینند چه کسی خبر را به آنها می‌دهد و بعد اعلام نظر کنند. اختیار آنها هست، در اعتبارنامه‌ها، هر نظری دادند، برای ما محترم است. لازم نیست فرافکنی کنند و به شورای نگهبان هجمه کنند.
کدخدایی درباره اصلاح قانون انتخابات نیز گفت: با عنایت به اینکه مجلس دستوری نداشت، این پیشنهاد انجام شد. خوشبختانه هم از سوی رئیس‌محترم مجلس و هم از سوی نمایندگان محترم، مورد موافقت قرار گرفت و الآن کمیسیون شوراها برای تهیه پیش‌نویس اولیه مسئول شده است. دوستان ما هم در شورای نگهبان دارند کمک می‌کنند و امیدواریم که ان‌شاءالله در این مجلس قانون انتخابات اصلاح شود.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سؤال خبرنگار کیهان در همین زمینه نیز گفت: امیدواریم مجلس یازدهم عنایت بیشتری به قانون جامع انتخابات داشته باشد.

وی در پاسخ به سؤالی درباره سند همکاری ایران و چین، اظهار داشت: همه موافقت‌نامه‌ها و قراردادهای بین‌المللی طبق قانون اساسی باید به مجلس بیاید و شورای نگهبان عدم مغایرتش با قانون اساسی و شرع مقدس را اعلام کند. چنین کاری هم صورت خواهد گرفت. برخی این روزها اخبار ضد و نقیضی منتشر کردند. دولت محترم هم به موقع اطلاع‌رسانی صحیحی داشت که هر وقت قراردادی منعقد شد، قطعا آن را به مجلس ارائه می‌کنند. تا الآن ظاهرا قراردادی منعقد نشده است.

کدخدایی ادامه داد: اصل کار، کار بسیار خوبی بود که دولت محترم انجام داد. باید از این کار حمایت کنیم. دیدیم که دشمنان هم چه موضع‌گیری‌های تند و شدید و غلیظی نسبت به این کار داشتند که نشان می‌دهد جمهوری اسلامی ایران راه خود را درست رفته است. طبیعتا هر موافقت نامه و قراردادی که منطبق با منافع و مصالح ملی باشد و با قانون اساسی و شرع مقدس مغایرت نداشته باشد، مورد نظر شورای نگهبان هم هست و ما هم حمایت خواهیم کرد.
سخنگوی شورای نگهبان در بخش دیگری از پاسخ به سؤالات گفت: اگر اظهارنظر و فعالیت افراد، مصداق تبلیغ برای انتخابات باشد، باید هم وزارت کشور و هم ما تذکر لازم را ارائه کنیم اما گفت‌و‌گوها که انجام می‌شود و مباحث سیاسی در رسانه‌ها، عرفاً هنوز به عنوان تبلیغ تلقی نشده است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

3 × 5 =