شایعترین واکنشهای پوستی به ابزار حفاظتی کرونا و راهکارهای درمانی
به گزارش قائم آنلاین، دکتر سحر دادخواه در گفتوگو ، با اشاره به تحقیقات متعدد این مرکز در حوزههای مختلف پوست از زمان شیوع کرونا ویروس جدید، گفت: از ابتدای شیوع ویروس کووید ۱۹، با توجه به ناقص بودن اطلاعات جهانی در رابطه با این بیماری نوپدید و بروز بیماریهای مزمن پوستی مانند پمفیگوس ولگاریس
به گزارش قائم آنلاین، دکتر سحر دادخواه در گفتوگو ، با اشاره به تحقیقات متعدد این مرکز در حوزههای مختلف پوست از زمان شیوع کرونا ویروس جدید، گفت: از ابتدای شیوع ویروس کووید ۱۹، با توجه به ناقص بودن اطلاعات جهانی در رابطه با این بیماری نوپدید و بروز بیماریهای مزمن پوستی مانند پمفیگوس ولگاریس (بیماری تاولی خودایمنی) و همچنین بروز حساسیتها و واکنشهای پوستی به دنبال پوشیدن انواع لباسهای محافظتی و شستشوی مداوم دستها؛ نیازمند جمعبندی و سازماندهی اطلاعات برای ارایه درمان مناسب و کاهش عوارض بودیم.
وی ادامه داد: در این راستا مقالات مروری متعددی در مورد بیماری مزمن پوستی مانند پمفیگوس وولگاریس، واکنشهای پوستی به ابزارهای محافظتی غیر از دستکش، واکنشهای پوستی مرتبط با دستکش، انواع ضدعفونی کنندههای دست و عوارض آن به همراه گایدلاین های درمانی در ژورنالهای معتبر مرتبط با پوست از سوی اساتید این مرکز تحقیقات منتشر شد.
این عضو هیات علمی دانشگاه با تشریح نحوه انجام این تحقیقات، گفت: این مطالعات، بر اساس مرور تحقیقات دیتابیسهایی همچون پابمد، مدلاین و سایر مقالات مرتبط و هچنین مطالعات پیشین درباره اپیدمیهای سارس، مرس، ابولا و غیره جمع بندی و ارایه شد.
شایعترین واکنش پوستی به ماسک و راهکارهای درمانی
دادخواه با بیان اینکه با استفاده از نتایج مطالعات مرتبط با لباسهای محافظتی غیر از دستکش، گایدلاینهایی تهیه شد، عنوان کرد: نتایج این مطالعات نشان داد که شایعترین واکنش پوستی به ماسک غیر از اثر فشاری، بروز جوشهای صورت یا آکنه است که در این راستا راهکارهایی برای کاهش این واکنشهای پوستی ارایه شد. همچنین نکات و راهکارهایی برای کاهش عوارض و تبعات پوشش ماسک در افراد مستعد کهیر فشاری و درمان آن مطرح شد.
وی با اشاره به تهیه گایدلاینهایی به صورت تخصصی برای پزشکان و کادر درمان و همچنین راهکارهای سادهتر برای عموم مردم، اظهار کرد: به عنوان نمونه استفاده از کرمهای مرطوب کننده قبل از پوشیدن ماسک برای کاهش اصطکاک بین ماسک و پوست، فعالیت در جای خنکتر برای جلوگیری از بروز آکنه ودرمان آکنه، استفاده از یک پارچه یا گاز استریل برای جلوگیری از تماس پلاستیک شیلد و عینک با صورت، برخی از نکاتی است که میتواند بروز این واکنش های پوستی را کاهش دهد.
کاهش حساسیت و واکنشهای پوستی به دستکش
این پزشک متخصص با اشاره به مطالعات صورت گرفته در خصوص حساسیت و واکنشهای پوستی به دستکش، خاطرنشان کرد: در مورد حساسیت به دستکش نیز لاتکس به عنوان حساسیتزا ترین دستکش به دلیل مواد موجود در پودر لاتکس شناخته شده است، در نتیجه در این مورد نیز راهکارهایی جهت کاهش حساسیتها مطرح شد.
دادخواه ادامه داد: به عنوان نمونه ضمن تأکید بر اینکه هیچ چیزی جایگزین شستن مکرر دستها نمیشود؛ توصیه شد افراد قبل از پوشیدن این نوع دستکشها دستها را کاملا خشک کنند، چراکه رطوبت، پوست را مستعد آسیب و اگزما میکند. همچنین برای افرادی که حساسیت ثابت شده به لاتکس دارند توصیه اکید میشود که از دستکشهای نیتریل یا همان دستکشهای آبی رنگ استفاده کنند و اگر مجبور به استفاده از دستکشهای لاتکس بودند، از دستکشهایی استفاده کنند که در آن پودرهای حساسیت زا به کار نرفته باشد. چرب کردن مکرر دستها با مرطوب کننده های مناسب نیز می تواند راهکار مناسبی در کاهش واکنش های پوستی باشد.
این عضو هیات علمی مرکز تحقیقات پوست با اشاره به نتایج تحقیقات صورت گرفته در خصوص انواع واکنشهای پوستی، عنوان کرد: نتایج نشان داد که برخی افراد دارای حساسیتهای درونزاد یا درماتیت اتوپیک، بیش از سایرین مستعد بروز هرگونه حساسیت هستند.
چه کسانی بیش از دیگران مستعد بروز واکنشهای پوستی هستند؟
به گفته وی، کارکنان سلامت و کادر درمان به علت استفاده طولانی مدت از ابزارهای حفاظتی و همچنین به دلیل شستشوی مکرر دستها و تضعیف سد دفاعی پوست، بیش از دیگران مستعد بروز واکنشهای پوستی هستند. همچنین در یک مطالعه نشان داده شده است که افراد دارای کودک زیر چهار سال دارند، بیشتر مستعد ایجاد درماتیت هستند که احتمالا به دلیل شستشوی بیشتر این کودکان و وسایل مربوط به آنها بوده است.
دادخواه با بیان اینکه بیشترین واکنش پوستی مربوط به پوشیدن دستکش اگزماست، گفت: در واقع درماتیت تماسی تحریکی است که به خاطر شستشوی مکرر دستها و تماس با مواد شوینده ایجاد میشود.
وی در ادامه با اشاره به بروز یک درماتیت تماسی آلرژیک یا حساسیتی به دلیل حساسیت به برخی مواد، اظهار کرد: این مواد در حالت معمول برای آدمهای عادی حساسیت زا نیست ولی ممکن است به خاطر استعداد این افراد و یا داشتن آلرژی درون زاد در برخی افراد ایجاد واکنش شدید پوستی کند.
بروز کهیر گرمایی و نحوه درمان آن
وی با اشاره به سایر مطالعات جمعبندی شده، تصریح کرد: همچنین یکسری واکنشها مانند واکنشهای کهیری هم به صورت تماسی و فشاری و هم به صورت حساسیت به یک ماده خارجی بروز میکند و در برخی افراد هم ممکن است یک نوع کهیربه صورت کهیرگرمایی به دلیل افزایش دمای بدن در نتیجه استفاده از وسایل حفاظتی ایجاد شود. در این افراد توصیه به مشورت با یک متخصص پوست و درمان مناسب کهیر می شود.
وی با اشاره به بروز واکنشهای پوستی در برخی افراد به دلیل استفاده از برخی ماسکها به خصوص ماسکهای N95 که باید بروی صورت فشرده شود و همچنین حساسیت به فلز روی ماسک و قسمتهای پلاستیکی آن، گفت: گاهی به دنبال این حساسیتهای پوستی بروی بینی افراد لکههای تیره رنگی ایجاد میشود. در همین راستا یک سری مطالعات گزارش کرده بودند که اگزما، آکنه و تیرگی روی پل بینی که در اثر استفاده از ماسک، عینک و شیلد ایجاد میشود، میتواند به علت اثر فشاری، حساسیت به مواد موجود در این وسایل و اصطکاک ایجاد شده بین پوست و این ابزارها باشد.
دادخواه در پایان با اشاره به انتشار نتایج این تحقیقات در مجلات معتبری مانند مجله آکادمی درماتولوژی اروپا، گفت: مقاله مربوط به البسه محافظتی در سراسر دنیا جزو مقالات مرجع بود و سایر مطالعات نیز جزو مقالات پر استناد بودند. البته نتایج این مطالعات برای استفاده کادر درمان و به حداقل رساندن عوارض مربوط پوشیدن لباسهای حافظتی و استفاده مکرر ازمواد ضدعفونی در اختیار همکاران قرار گرفته است.
برچسب ها :هیات علمی، علوم پزشکی،کرونا
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0