کد خبر : 222966
تاریخ انتشار : جمعه 31 جولای 2020 - 22:52
-

از زخم‌پوش‌های آنتی‌باکتریال تا سامانه‌های نانویی برای تشخیص سرطان

از زخم‌پوش‌های آنتی‌باکتریال تا سامانه‌های نانویی برای تشخیص سرطان

به گزارش قائم آنلاین، دکتر محمدرضا نژادمقدم در گفت‌وگو ، با بیان این که گروه پژوهشی نانوتکنولوژی یکی از گروه های پژوهشی پژوهشکده نانو بیوتکنولوژی پژوهشگاه ابن سینا است، گفت: هدف از تشکیل این گروه، توسعه دانش و فناوری نانو در زمینه‌های مختلف علوم پزشکی از جمله تشخیص و درمان بیماری‌های مزمن و صعب‌العلاج است.

به گزارش قائم آنلاین، دکتر محمدرضا نژادمقدم در گفت‌وگو ، با بیان این که گروه پژوهشی نانوتکنولوژی یکی از گروه های پژوهشی پژوهشکده نانو بیوتکنولوژی پژوهشگاه ابن سینا است، گفت: هدف از تشکیل این گروه، توسعه دانش و فناوری نانو در زمینه‌های مختلف علوم پزشکی از جمله تشخیص و درمان بیماری‌های مزمن و صعب‌العلاج است. پژوهشگران این گروه در حوزه نانوفناوری و زیست‌فناوری در تولید زخم‌پوش‌ها فعالیت کرده‌اند. همچنین، سامانه‌های نانویی برای تشخیص و درمان سرطان و نانوذرات مولکول‌های کوچک، از دیگر زمینه‌هایی است که محققان این گروه بر روی آن کار کرده‌اند.

وی با اشاره به راه‌اندازی گروه پژوهشی نانوتکنولوژی پژوهشگاه ابن‌سینا  در  سال ۱۳۹۰ گفت: پژوهشگران گروه پژوهشی نانوتکنولوژی، در حوزه نانوفناوری و زیست‌فناوری توانسته‌اند نمونه آزمایشگاهی زخم‌پوش‌ را با روش‌های نوین و استفاده از پلیمرهای طبیعی و نانو مواد که به آن‌ها خاصیت آنتی‌باکتریال داده شده است، بسازند. یکی دیگر از اقدامات این گروه در گذشته،  بررسی و بهینه سازی روش کورماتوگرافی تمایل یونی بااستفاده از ذرات مغناطیسی بوده است.

مدیر گروه پژوهشی نانوتکنولوژی درباره یکی دیگر از طرح‌های پژوهشی این گروه گفت: در حال حاضر یکی دیگر از اقداماتی که در این گروه انجام می‌شود این است که آنتی بادی را با مولکول های سوپر سایتوکسیک (مواد شیمی درمانی خیلی قوی) ترکیب می‌کنند تا اثر ضدسرطانی قوی‌ و عوارض سلولی کمتری داشته باشد،  در این حوزه نیز گروه نانوتکنولوژی موفق عمل کرده است.

به گفته‌ی عضو هیئت علمی پژوهشگاه ابن‌سینا حوزه فعالیت های گروه پژوهشی نانو به دو دسته تقسیم می‌شود: پژوهش‌های فناورانه تجاری سازی و پژوهش های بنیادی.

وی افزود:  در حوزه پژوهش فناورانه و تجاری‌سازی فعالیت‌ها به سه دسته‌ی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت تقسیم می‌شوند.  در کوتاه مدت قصد داریم ان‌شاءالله تا ۶ ماه آینده فیلم زخم پوش با بستر کایتوزانی را که خواص آنتی باکتریال دارد،  تحویل پژوهشگاه دهیم. در میان مدت،  طی یک همکاری با گروه تخصصی زخم جهاد دانشگاهی قرار است برای آن‌ها  پانسمان آلژیناتی ساخته و به آن‌ها تحویل داده شود.

نژادمقدم بیان کرد: گروه نانوتکنولوژی قصد دارد با توجه به تجربه‌ای که در ساخت نانو ذرات دارد، در حوزه تامین اقلام مرجع  و استاندارد گواهی شده برای مراکز آزمایشگاهی و صنایع اقدام کند. همه‌ی صنایع تولیدی نیاز دارند کیفیت دستگاه‌های تولیدکننده و محصولاتشان تایید شود. برای این که کیفیت محصول تعیین شود، مجموعه‌ای از مواد مرجع و گواهی شده وجود دارد که تمامی آن‌ها از خارج از کشور وارد می‌شوند. من فکر می‌کنم با توجه به نیازی که وجود دارد باید وارد این حوزه شد. در زمینه پژوهش‌های بنیادی هم در طرح‌های تحقیقاتی مرتبط با سه محور بیان شده، سرمایه‌گذاری می‌شود.

مدیر گروه پژوهشی نانوتکنولوژی درباره یکی دیگر از فعالیت‌های این گروه گفت: گروه نانوتکنولوژی در حوزه ساخت زخم‌پوش‌ها  نیاز به یک سری آزمون‌های آنتی‌باکتریال و سمیت سلولی داشتند در همین راستا ما توانستیم روش‌های آزمون آنتی‌باکتریال و بررسی سمیت سلولی مرتبط با این محصولات را در پژوهشگاه راه‌اندازی کنیم و الان هم آماده ارائه خدمت در این حوزه هستیم.

وی در بخش پایانی گفت‌وگو درباره رمز پایداری جهاد دانشگاهی در چهل سال گذشته گفت: جهاد دانشگاهی از دهه‌ی دوم به بعد اولویت و هدفگذاری خود را علاوه بر کارهای فرهنگی بر روی پژوهش و فناوری گذاشت. همین تاکید بر این که اولویت اصلی باید پژوهش باشد و نه موازی‌کاری با آموزش دانشگاهی باعث شد که اعضای هیئت علمی و امکاناتی که برای واحدها فراهم می‌شود برای انجام پژوهش‌های کاربردی  مناسب باشد و این تفاوت جهاد دانشگاهی با دانشگاه است. هر چند ممکن است فضای فیزیکی که در اختیار استادان قرار می‌گیرد کمتر از دانشگاه باشد اما امکانات مناسبی برای تحقیقات کاربردی در جهاد دانشگاهی وجود دارد.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نوزده + 19 =