کد خبر : 226805
تاریخ انتشار : چهارشنبه 26 آگوست 2020 - 16:52
-

وزارت ارتباطات در اجرای سیاست‌های بالادستی کم‌کاری می‌کند

وزارت ارتباطات در اجرای سیاست‌های بالادستی کم‌کاری می‌کند

به گزارش قائم آنلاین، حسین اعتصامی در گفت‌وگو ، با اشاره به اهمیت فضای مجازی، اظهار کرد: جنگ‌های سایبری دائمی در فضای مجازی با هدف حمله به زیرساخت‌های کشور مقابل را داریم که ویژگی این فضا این است که حمله‌کننده گمنام می‌ماند و عامل حمله شناسایی نمی‌شود و نظرات درباره شناسایی عامل حمله در چارچوب

به گزارش قائم آنلاین، حسین اعتصامی در گفت‌وگو ، با اشاره به اهمیت فضای مجازی، اظهار کرد: جنگ‌های سایبری دائمی در فضای مجازی با هدف حمله به زیرساخت‌های کشور مقابل را داریم که ویژگی این فضا این است که حمله‌کننده گمنام می‌ماند و عامل حمله شناسایی نمی‌شود و نظرات درباره شناسایی عامل حمله در چارچوب حدس و گمان است که در مقابله با این موضوعات باید زیرساخت‌های مهم را در بستر امن به بخش شبکه اطلاعات ببریم.

وی یکی از موضوعات مرتبط با شبکه اینترنتی کشور را تحریم‌های اینترنتی دانست و گفت: به‌دلیل اینکه بستر اینترنت برای ما نیست به همین دلیل امکان تحریم آن وجود دارد که می‌توان به تحریم دامنه بین‌المللی خبرگزاری فارس اشاره کرد و همچنین گوگل ۱۹۸ سرویس ارائه می‌کند که ۳۱ سرویس‌ خوب خود را برای ایرانی‌ها تحریم کرد که برای نمونه در بستر اندروید نرم‌افزار کنترل والدین ارائه کرده بود که با نصب این نرم‌افزار در گوشی والدین قابلیت چک کردن فرزندان وجود داشت و ما باید در مقابل این قبیل حملات، خدمات پایدار اینترنتی ارائه کنیم.

این کارشناس فضای مجازی خاطرنشان کرد: ساختار غلط فعلی باعث شده سرعت اینترنت ما بسیار پایین، هزینه گران و کیفیت مناسب نباشد و شبکه ملی اطلاعات قرار است در این بخش به ما کمک کند که اگر می‌خواهیم در داخل کشور ارتباط داشته باشیم از اینترنت بین‌الملل استفاده نکنیم که هم سرعت افزایش یابد و هم کیفیت استفاده اینترنتی بالاتر برود.

اعتصامی تصریح کرد: از طرفی برخی ذهنیت‌ها وجود دارد که شبکه اطلاعات می‌خواهد ما را تبدیل به کره شمالی کند و ارتباط ما را با شبکه بین‌المللی قطع کند که همچین کاری انجام نخواهد شد.

وی با بیان اینکه در کشور شورای عالی فضای مجازی داریم که کارش سیاست‌گذاری است، مجری وزارت ارتباطات و کنترل کردن مصوبات فضای مجازی برعهده مرکز ملی فضای مجازی است، افزود: در شورای عالی فضای مجازی کشور سندی وجود دارد به نام شبکه ملی اطلاعات که ساز و کارش در سایت این شورا قابل مشاهده است و وزارت ارتباطات مسئول اجرای آن و مرکز ملی فضای مجازی باید بر آن نظارت کند ولی دولت‌ها این مرکز را ضعیف نگه می‌دارند تا نظارت چندانی بر وزارت ارتباطات نداشته باشد.

اعتصامی گفت: آبان ماه سال گذشته وزیر ارتباطات گفت ۸۰ درصد شبکه ملی اطلاعات ما تجهیز شده اما بعد حوادث آبان ماه دیدیم چنین چیزی نبوده و نمایندگان مجلس می‌گویند که کمتر از ۳۰ درصد تکمیل شد.

وی درباره چرایی این تناقضات بیان کرد: چون مجری تابع شورای عالی سیاست‌گذاری فضای مجازی نیست و کار خودش را می‌کند، در این بحث  مطالبه باید توسط مجلس صورت بگیرد و همچنین اگر نظارتی از سوی مرکز ملی فضای مجازی از وزارت ارتباط صورت نگرفت می‌توان آن را بازخواست کرد.

این کارشناس فضای مجازی، اظهار کرد: وزیر ارتباطات نقل قولی از مقام معظم رهبری رهبری دارند که گفتند فناوری‌های جدید هرجا وارد شدند با خودشان یک سبک زندگی خاصی هم آوردند و به این شکل رها شدن و ضابطه‌مند نکردن حتما سبک زندگی ما را تحت تاثیر خواهد گذاشت.

اعتصامی افزود: با توجه به اینکه نسبت به فناوری‌های جدید نگاه‌های خاصی وجود دارد برخی از کشورها همچون چین برای موفقیت به سمت تولیدات داخلی رفتند و در مقابل واتس‌آپ آمریکایی، وی چت را تولید کردند که خدمات خوبی می‌دهد و نرم‌افزارهای بیگانه را فیلتر کردند.

وی اضافه کرد: برخی کشورها شبکه‌های اجتماعی را قانون‌مند کردند هم‌چون؛ قانون اتحادیه اروپا، بدین صورت که اگر شرکتی بخواهد در این کشورها فعالیت کند باید همه سرورها را به داخل منتقل کند و تابع قوانین اروپا باشد و ضابطه‌مند عمل کند‌.

اعتصامی درباره نحوه برخورد ما با شبکه‌های اجتماعی خارجی، گفت: تنها کاری که می‌توانیم بکنیم این است که در کنار نمونه‌های خارجی مانند تلگرام و اینستاگرام، نمونه‌های داخلی مانند سروش و ایتا و… را تقویت کنیم از طرف دیگر خارجی‌ها را هم قانون‌مند کنیم ولی ما در هر دو مورد نصفه نیمه پیش رفتیم.

کارشناس فضای مجازی خاطرنشان کرد: برای ارسال پیام‌ها در نرم‌افزارهای خارجی، پیام پس از رمزگذاری به شبکه بین‌الملل آمریکا رفته، تایید شده و برمی‌گردد و ارسال می‌شود که هزینه بالایی دارد، اگر در شهرهای بزرگ کشور ابرهای اینترنتی راه اندازی کنیم تا از اینترنت بین الملل استفاده نشود هزینه کمتر و سرعت بیشتری خواهیم داشت.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

5 × 2 =