کد خبر : 233809
تاریخ انتشار : چهارشنبه 14 اکتبر 2020 - 16:47
-

استانهای دارای بیشترین نابینای مادرزادی

استانهای دارای بیشترین نابینای مادرزادی

به گزارش قائم آنلاین، وحید قبادی دانا در مراسمی که به مناسبت روز جهانی نابینایان و روز جهانی عصای سفید برگزار شد بیان کرد: این روز سنبل هویت اجتماعی نابینایان است. طبق کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت و قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت، حق دسترسی به امکانات، مطابق همه شهروندان حق افراد دارای

به گزارش قائم آنلاین، وحید قبادی دانا در مراسمی که به مناسبت روز جهانی نابینایان و روز جهانی عصای سفید برگزار شد بیان کرد: این روز سنبل هویت اجتماعی نابینایان است. طبق کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت و قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت، حق دسترسی به امکانات، مطابق همه شهروندان حق افراد دارای معلولیت و نابینایان است؛ دسترسی به امکانات آموزشی، بهداشتی، سلامت، تردد ایمن و حق مشارکت فعال در عرصه جامعه حق آنهاست و امید است در این روز جهانی بتوانیم در جهت احقاق حقوق آنها در کل دنیا گام های موثر برداریم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۲۸۰ میلیون نفر در جهان دارای آسیب نابینایی هستند، اظهار کرد: یک پنجم این تعداد نابینا هستند. ما نیز در کشورمان به ۲۰۳ هزار نفر دارای معلولیت بینایی در سازمان بهزیستی خدمت رسانی می کنیم که این تعداد حدود ۱۳ درصد کل معلولان تحت پوشش سازمان بهزیستی را تشکیل می دهند. از این تعداد ۱۳۰ هزار نفر مرد و ۷۳ هزار نفر زن هستند. همچنین حدود ۸۸ هزار نفر از آنها را افرادی تشکیل می دهند که معلولیت بینایی شان شدید و بسیار شدید است.

وی همچنین گفت: بیش از ۷۰ انجمن فعال در امر نابینایان در کشور فعالیت می کنند که اغلب آن را نابینایان اداره می کنند.

قبادی دانا با اشاره به اینکه باتوجه به اینکه سازمان بهزیستی یکی از محورهای فعالیتش موضوع پیشگیری بوده است، امر غربالگری تنبلی چشم کودکان سه تا ۶ سال را از سالهای قبل در برنامه خود داشته است، گفت: در سال ۹۸ سه میلیون و ۳۰۰ هزار کودک سه تا ۶ ساله مورد غربالگری تنبلی چشم قرار گرفتند که از این تعداد ۱۹۰ هزار نفر از آنها به متخصصان چشم برای بررسیهای بیشتر ارجاع شدند. ۶۵ هزار نفر از این کودکان عیوب انکساری چشم داشتند، ۱۹ هزار نفر از آنها دچار تنبلی چشم بودند که برای درمان ارجاع شدند.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه یکی از مسائلی که موجب مشکلات مادرزادی بینایی می شود، مشکل ژنتیکی است، افزود: ۳۰۰ ژن شناخته شده است که می توانند بیماریهای ژنتیکی چشم ایجاد کنند. همچنین حدود ۲۵۰ ژن شناخته شده اند که پرده چشم را دچار مشکل می کنند. در واقع از هر ۳۵۰۰ تا ۴۰۰۰ نفر در جامعه یک نفر مبتلا به آر پی است که به عنوان نابینایی ارثی تلقی می شوند.

به گفته وی، بیشترین استانهایی که نابینایی مادرزادی دارند استان آذربایجان غربی و خراسان جنوبی هستند.

وی گفت: باتوجه به اینکه بیش از ۵۰ درصد مشکلات چشمی ناشی از مشکلات ژنتیکی است، مشاوره ژنتیک برای خانواده ها پیش از تولد، پیش از ازدواج میتواند موثر باشد.

قبادی دانا افزود: در حال حاضر ۱۲۵ هزار خانوار از افراد دارای نابینایی، مستمری بگیر بهزیستی هستند و علی رغم اینکه از تیرماه ۹۷ همه افرادی که پشت نوبت بودند مشکلشان حل شد،  اما از تیر ۹۷ تاکنون، ۳۹ هزار خانوار فرد دارای مشکل نابینایی همچنان پشت نوبت برای دریافت مستمری هستند. البته از زمانی که بودجه برای قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت تخصیص یافت، وقتی قانون جامع معلولان از سال ۸۳ مصوب شده و از اسفند ۹۶ در مجلس مصوب شد، اولین سالی که بودجه ای برای آن تخصیص یافت سال ۹۸ بود که ۷۷۶ میلیارد تومان تخصیص یافت، اما این در شرایطی بود که در آن سال ۲۰ هزار میلیارد پول نیاز بود تا مواد قانونی اجرا شود.

رئیس سازمان بهزیستی کشور افزود: در اجرای ماده ۲۷ نیز، ۲۲ هزار و ۲۶۷ خانواری که مشمول ماده ۲۷ هستند، افراد دارای مشکلات نابینایی تشکیل می دهند.

وی با بیان اینکه در بین گروه های مختلف معلولان هر گروه به صفتی شهرت دارند، گفت: نابینایان به فرهیخته بودن و باسواد بودن شهرت دارند، در حال حاضر ۳۱۶۳ نفر از دانشجویانی که تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند و کمک هزینه شهریه را دریافت می کنند از افراد دارای مشکل نابینایی هستند. در حال حاضر بیش از ۸۰۰ نفر از افراد دارای معلولیت نابینایی مدرک فوق لیسانس و دکترا دارند و همچنین ۴۷۰۰ نفر دارای مدرک لیسانس هستند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

3 × دو =