کد خبر : 235797
تاریخ انتشار : دوشنبه 26 اکتبر 2020 - 22:25
-

روغن در تابه گرانی می‌سوزد!

روغن در تابه گرانی می‌سوزد!

به گزارش قائم آنلاین،  طی روزهای اخیر شاهد تنش‌های داغ روغنی در فضای مجازی و رسانه‌ها هستیم؛ تنش‌هایی که حاکی از کمبود، گرانی و توقف خط تولید کارخانه‌های تولیدی این کالا در کشور دارد. از آنجا که استان مازندران به ویژه کارخانجات تولیدی روغن بهشهر در شرق این استان، سهم بسزایی در تولید و تامین

به گزارش قائم آنلاین،  طی روزهای اخیر شاهد تنش‌های داغ روغنی در فضای مجازی و رسانه‌ها هستیم؛ تنش‌هایی که حاکی از کمبود، گرانی و توقف خط تولید کارخانه‌های تولیدی این کالا در کشور دارد.

از آنجا که استان مازندران به ویژه کارخانجات تولیدی روغن بهشهر در شرق این استان، سهم بسزایی در تولید و تامین نیاز این کالا در کشور دارند؛ اخبارهای ضدونقیضی در خصوص فعالیت این کارخانه نیز در فضای مجازی منتشر شد که موجب نگرانی مردم و تنش در بازار شده است.

متاسفانه با انتشار این اخبار در فضای مجازی، رسانه‌ها خبر نایابی روغن را در استان‌های کشور به تیتر نخست خود بدل کرده‌اند و کسبه و فروشگاه‌ها نیز یا از عرضه خودداری می‌کنند و یا روی قیمت فروش خود، کشیده‌اند!

این روزها شاهد تشکیل صف در مقابل برخی از فروشگاه‌ها برای خرید روغن از سوی مردم هستیم؛ واحدهای عرضه خرد یا واقعا در قفسه‌شان روغن ندارند و یا برخی از فروشگاه‌های بزرگ، اقدام به توزیع قطره‌چکانی کرده‌اند؛ در این بلبشو، برخی از واحدهای عرضه خرد نیز اقدام به افزایش سرخود روغن بیش از نرخ متعارف و مصوب کرده‌اند!

روغن خوراکی، یکی از کالا‌های اساسی سبد خانوار‌های ایرانی است که در ماه‌های اخیر با کمبود و گرانی مواجه شده است؛ البته این کمبود‌ها تا چند هفته گذشته، بیشتر در بازار عمده‌فروشان به چشم می‌خورد، اما حالا به وضوح در بازار خرده‌فروشان دیده می‌شود.

به رغم تاکید دولت برای کنترل قیمت کالاهای اساسی از راه‌های مختلف از جمله تامین ارز ۴۲۰۰ تومانی و نیز نظارت‌های میدانی، گزارش‌های میدانی حاکی از این است که از یک سو با تامین نشدن ارز واردات روغن خام، این کالاها با کمبود عرضه و گرانی در بازار مواجه شده است.

وقتی روغن خام استحصال شده از دانه‌های روغنی داخلی، فقط حدود ۱۵ درصد از نیاز کشور را تامین می‌کند، یعنی بیش از ۸۵ درصد صنعت روغن خوراکی، وابسته به واردات روغن خام یا دانه‌های روغنی است، با این حال طبیعی است که در آشفته‌بازار نرخ ارز و کاهش واردات، این کالا با کمبود و افزایش قیمت مواجه شود.

حال برای اطلاع از کم و کیف ماجرا و اینکه موضوع از چه قرار است به سراغ مسئولان مربوطه آن هم در شهرستان بهشهر رفتیم تا ببینیم اصل موضوع چیست.

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان بهشهر در گفت‌وگو با خبرنگار ما در خصوص انتشار خبر توقف تولید کارخانه بهشهر، می‌گوید: این کارخانه تعطیل نشده و در حال فعالیت است.

اسماعیل هادی‌نژاد افزود: چون در حال حاضر در کشور در خصوص روغن خام دچار کمبود هستیم، لذا طبیعتا کارخانجات با کمی مشکل مواجه شده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: این کارخانه در حال حاضر در حال تولید سفارشات استان گلستان است و بازدید از این کارخانه طی ۴۸ ساعت گذشته انجام شد و این کارخانه در حال فعالیت است و تعطیل نیست.

هادی‌نژاد ادامه داد: البته این کارخانه، با روغن خام مواد اولیه خودش، در حال تولید نیست و این موضوع که این کارخانه با حداکثر ظرفیتش مشغول تولید نیست نیز صحیح است.

وی تصریح کرد: این کارخانه در حال حاضر، مواد اولیه یا همان روغن خام ندارد اما بر اساس سهمیه ابلاغی که وزارت صمت به آن‌ها داده است مشغول تولید به صورت کارمزدی است.

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان بهشهر اضافه کرد: مشکل اصلی این کارخانه به نبود و کمبود روغن خام بر می‌گردد و این مربوط به کارخانه روغن بهشهر نیست و در کل کشور ما با مشکل کمبود روغن خام مواجه هستیم.

هادی‌نژاد متذکر شد: بنظر می‌رسد وزارت صمت و سرکت مادر تخصصی دولتی شرکت غله، پیگیر حل این ماجرا است و گفته می‌شود روغن‌ خام در گمرکات کشور به دلیل عدم تخصیص ارز، ترخیص نمی‌شود و با رفع این مشکل و آزادسازی روغن خام از گمرکات، اوضاع بهبود پیدا خواهد کرد.

وی با تایید این موضوع که در سطح شهرها با کمبود و افزایش روغن مواجه هستیم؛ اعلام کرد: متاسفانه وضعیت روغن چه برای مصارف قنادی باشد و چه خوراکی، وضعیت خوبی نداریم و قیمت‌ها نیز در بازار، افزایش پیدا کرده است.

مدیر عامل شرکت صنایع غذایی مینو کاسپین، مدیر یکی از شرکت‌های تولید روغن در استان مازندران نیز به خبرنگار ما در خصوص آخرین وضعیت فعالیت این کارخانه می‌گوید: در خصوص تولید باید بازرگانی دولتی، پاسخگو باشد.

اکبر لطفیان افزود: در حال حاضر علاوه بر مشکلاتی که در سطح مملکت در خصوص تخصیص ارز و سهمیه روغن خام وجود دارد، کار دست صنعت و معدن و شرکت بازرگانی-دولتی است.

مدیر عامل شرکت صنایع غذایی مینو کاسپین شرق، خاطرنشان کرد: اخیرا گروه صنعتی بهشهر نیز بر روی سیستم کدال بورس رفت و ۹ روز تعطیل کرد، به این دلیل که سهمیه روغن به اندازه ظرفیتش به کارخانه نرسید.

لطفیان ادامه داد: این موضوع، حاکم بر تمام شرکت‌های تولید روغن کشور است و مربوط به تنها کارخانجات بهشهر نیست.

وی در پاسخ به این سوال که آیا شرکت تحت مدیریت شما، اکنون توقف تولید دارد یا خیر، گفت: ما توقف تولید داشتیم اما اکنون با یک پنجم ظرفیت، آن هم به صورت کارمزدی مشغول فعالیت هستیم و این عملا یعنی تعطیل.

مدیر عامل شرکت صنایع غذایی مینو کاسپین شرق، در پاسخ به تنش‌های قیمتی موجود در بازار و اینکه آیا قیمت‌ها در کارخانه تغییری داشته است یا خیر، اعلام کرد: کارخانه‌ها اجازه تغییر قیمت ندارند و قیمت‌ها را انجمن صنفی روغن کشور تعیین می‌کند.

در حالیکه واحدهای صنفی خرد و بزرگ، کارخانه‌های تولیدی را به دلیل کاهش عرضه روغن به بازار مقصر اصلی این اوضاع می‌دانند که خود کارخانه‌داران، کمبود مواد اولیه، عدم تخصیص ارز و برخی دیگر از عوامل را متهم ردیف اول اوضاع فعلی بازار روغن می‌دانند.

البته مشکل تنها به روغن خوراکی ختم نمی‌شود و نزدیک به یک ماه است که قنادان از کمبود و گرانی چند برابری روغن صنعتی نیز گلایه‌مندند و حتی برخی‌ از واحدها، دست از تولید کشیده‌اند و می‌گویند با این وضع، پخت شیرینی مقرون به صرفه نیست!

البته برخی‌ها بر این عقیده‌اند که این توزیع قطره‌چکانی روغن به بازار از سوی کارخانه‌داران به دلیل تحت فشار گذاشتن وزارت صمت برای موافقت با افزایش قیمت روغن در کارخانه‌ها است.

به هر منظور در این شرایط سخت اقتصادی، حالا وقت ماهیگیری از آب گل‌آلود نیست! البته باید دید تا چه اندازه این موضوع صحت دارد.

آمارها نشان می‌دهد که سالیانه یک ‌میلیون و ۴۰۰ هزار تن روغن و ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تن کنجاله وارد می‌شود که برای واردات این دو قلم کالا، ۴ میلیارد دلار ارز از کشور خارج می شود در حالی که  اجرای قانون خرید تضمینی تا حد قابل توجهی از خروج ارز از کشور جلوگیری می‌کند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

18 − شش =