مدرسان و موضوعات نشستهای تخصصی «۳۷-۲۰» معرفی شدند
به گزارش قائم آنلاین، به نقل از ستاد خبری سی وهفتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران، اولین نشست تخصصی این رویداد با اجرای رامتین شهبازی و حضور سعید پوراسماعیلی مدیر نشستهای «۳۷-۲۰» شب گذشته (چهارشنبه ۷ آبان) در صفحه اینستاگرام انجمن سینمای جوانان ایران برگزار شد و طی این برنامه اسماعیلی به معرفی استادان و
به گزارش قائم آنلاین، به نقل از ستاد خبری سی وهفتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران، اولین نشست تخصصی این رویداد با اجرای رامتین شهبازی و حضور سعید پوراسماعیلی مدیر نشستهای «۳۷-۲۰» شب گذشته (چهارشنبه ۷ آبان) در صفحه اینستاگرام انجمن سینمای جوانان ایران برگزار شد و طی این برنامه اسماعیلی به معرفی استادان و موضوعات مورد بحث در نشستهای شبهای آینده پرداخت.
معاون فرهنگی و آموزش انجمن سینمای جوانان ایران در ابتدای این نشست گفت: جشنواره فیلم کوتاه تهران با نشستها آغاز میشود. متاسفانه به دلیل شرایط موجود، محدودیتها و بسته شدن سالنهای سینما، فعلا نمایش فیلمها به تعویق افتاده است تا زمانی که سالنهای سینما باز شوند و بشود فیلمها را در آنجا دید با این وجود در بخش کارگاههای آموزشی به دلیل امکان فضای مجازی امسال قرار بر این شده است که این کارگاهها در بستر نت انجام و جشنواره با نشستها افتتاح شود. امسال ۲۰ نشست خواهیم داشت که تا ۱۷ آبان هر شب در ساعتهای ۲۰ و ۲۲ برگزار خواهند شد.
وی ادامه داد: تمام نشستها هم به صورت آی جی تی وی در صفحه اینستاگرام انجمن سینمای جوانان ایران ذخیره میشود ضمن اینکه این ویدیوها در صفحه آپاراتِ انجمن سینمای جوانان هم قابل دیدن است.
از برنامه ریزی پخش فیلم کوتاه تا زمان و الهام در سینما
پوراسماعیلی در ادامه درباره استادان این دوره از نشستها بیان کرد: بر خلاف سالهای قبل که برای حضور در نشستها باید نام نویسی و هزینه پرداخت میشد و حتما افراد باید حضوری در جلسات شرکت میکردند امسال این اتقاق در پیج انجمن در صفحه اینستاگرام بدون نام نویسی و به صورت رایگان رخ میدهد. قرارِ هر شب این جلسات این است که یک ساعت گفتگوی مدرس پیرامون موضوع و ۳۰ دقیقه فرصت برای پرسش و پاسخ باشد. در نتیجه لایو یک ساعت و نیم است.
مدیر نشستهای تخصصی جشنواره درباره مدرسان نشستها تصریح کرد: ۸ آبان ماه نشست اول جرالد وبر از اتریش با موضوع «راههای ورود و موفقیت در جشنواره سیکس پک» برگزار میشود به هرحال موضوعی که بعد از تولید فیلم فیلم کوتاه، دغدغه بچهها میشود این است که چگونه بازاریابی و نمایش فیلم ها را انجام بدهند؟ خودشان این مسئولیت را برعهده بگیرند یا نه؟ البته برخی مواقع فیلمسازان ترجیح میدهند خودشان این کار را بکنند به همین دلیل همواره در همه نشستها بخشهایی به این موضوع اختصاص پیدا میکند تا فیلمسازان از حضور، موفقیتها و شکل پذیرش فیلم در جشنوارهها آگاهی پیدا کنند و بدانند این موضوع شامل چه قاعده هایی است. روز جمعه ۹ آبان نشست اول با حضور هاتسویو کاتو از ژاپن با موضوع مروی بر اکران فیلمهای ایرانی ایدف برگزار میشود که در جشنواره ایدف ۲۰۱۹ اتفاق افتاده است نشست دوم با آنه گشوتز با موضوع «معرفی استراتژی های جشنواره درسدن» برگزار میشود.
وی ادامه داد: شنبه ۱۰ آبان ماه نشست اول مختص به شارلوت کورچت از سوییس است و «برنامهریزی پخش فیلم کوتاه» موضوع نشست اوست. نشست دوم روز شنبه با حضور تینگ ونگ از چین و موضوع «رسانههای جدید در فیلم کوتاه و سینما» برگزار میشود که به نظرم موضوع بسیار جذابی است. به هر حال رسانههای جدید این امکان را فراهم کردهاند که فیلمسازی ساده شود و خلاقیتهای جدیدی را وارد عرصه تولید کردهاند. ۱۱ آبان با حضور لیا بلترامی از ایتالیا موضوع «اهمیت جشنوارههای بینالمللی برای فیلم کوتاه» مورد بررسی قرار میگیرد، همچنین مهمت بهادیر از ترکیه در نشست بعدی همین روز به موضوع «زمان و الهام در سینما» میپردازد. موضوعات همه به فیلم کوتاه مرتبط هستند. روز دوشنبه ۱۲ آبان در نشست اول وتون نورکولاری از کوزو درباره «انتخاب فیلم برای فستیوال ها» صحبت میکند و نشست دوم توسط ۲ فیلمساز برگزار میشود از همین رو پترا هولزر و اتن اوزگون قرار است با هم لایوی با موضوع «تجربه گرایی در سینما با تمرکز بر فیلم کوتاه، ویدیو آرت و مستند» داشته باشند.
آموزش مجازی در انجمن سینمای جوانان ایران کلید خورده است
پوراسماعیلی گفتد: در بخش ملی سعی کردیم موضوعات هر ۲ نشست هر شب ذیل یک موضوع باشد به همین ترتیب عنوان نشست سه شنبه ۱۳ آبان عنوان «پیشنهادهای جدید در سینما» است و «ایدههای جدید و فیلمنامه های جدید» و «ایدههای جدید برای فیلمهای جدید» مورد بررسی قرار میگیرد چون در این سالها گویی تنها موضوعات خاصی داشتهایم از همین رو قرار است درباره این موضوع صحبت شود که ایدههای جدید چگونه میتوانند به فیلم تبدیل شوند. کاظم ملایی اولین نشست را برگزار میکند و نشست دوم با بهنام بهزادی است. به نظرم این روز از نشست، از روزها و موضوعات خوب و کاربردی برای همه است. عنوان نشستهای ۱۴ آبان «سایبر دراما» است که دو موضوع «سینمای تعاملی؛ رسانههای جدید» و و «روایت تعاملی در رسانههای جدید» با حضور تییام یابنده در نشست اول و وحید گلستان در نشست دوم مورد بررسی قرار میگیرد. عنوان روز ۱۵ آبان «کالبد شکافی فیلم کوتاه» است که شادمهر راستین در نشست اول به بررسی سه فیلمنامه کوتاه میپردازد و کیوان علی محمدی در نشست دوم سه فیلم کوتاه موفق را بررسی میکند. عنوان نشستهای ۱۶ آبان «ساختار فیلم کوتاه» است که موضوع نشست اول «شخصیت در فیلم کوتاه» و موضوع نشست دوم «راوی در فیلم کوتاه» را دربر میگیرد. نشست اول را سعید رحمانی و نشست دوم را رامتین شهبازی برگزار میکنند.
وی افزود: روز دهم؛ روز پایانی در ۱۷ آبان ماه با عنوان «انتقال تجربه» برگزار میشود که نشست اول با موضوع «اولین حضور کاراکترها در فیلم کوتاه» توسط دکتر احمد الستی و نشست دوم توسط داریوش خنجی با موضوع «زیبایی شناسی یک تصویر سینمایی» برگزار میشود. حضور آقای خنجی در این کارگاهها با تلاش آقای کلاری صورت گرفت که جا دارد از آقای کلاری تشکر کنم؛ ایشان بی دریغ و بدون تامل به ما کمک کردند. امسال قصد داشتیم آقای کلاری با آقای خنجی در یک نشست صحبت کنند اما آقای کلاری به دلیل انجام پروژه ای در نیویورک نمیتواند در اینجا حضور پیدا کند. به نظرم ترکیب این دو میتوانست بسیار جذاب باشد. کلاری جزو استادهایی است که هیچ فوت کوزه گری را برای خودش نگه نمیدارد و هرچه دارد را عرضه میکند. ولی اگر امکانی بود سعی میکنیم آقای کلاری به صورت لایو در این جلسه حضور داشته باشد.
پوراسماعیلی با بیان اینکه به هر حال آموزش مجازی در سینمای جوان کلید خورده است و نشستهای «۳۷-۲۰» هم در ادامه آن خواهد بود، مطرح کرد: امیدوارم بعد از جشنواره بتوانیم با استادان ایرانی و خارجی نشستهایی داشته باشیم. موضوع آموزش مجازی در انجمن سینمای جوانان ایران در جایی برای من چالش بود؛ از نظر اینکه به صورت آفلاین یا به صورت آنلاین برگزار کنیم. اصرار زیاد من این است که همین شکل بهتر است و بیشترین اثرگذاری آموزشی را دارد.
مدیر نشستهای تخصصی جشنواره درباره نحوه نمایش فیلمها گفت: به نظرم امسال یک از تیمهای خبری خوب در جشنواره حضور دارد و تقریبا درباره هر موضوعی که سوال داشته باشید میتوانید پاسخش را در خبرها و در پیج اینستاگرام پیدا کنید به طور کلی هم شکل نمایش فیلمها به صورت حضوری است منتها با تعداد محدود و رعایت پروتکلهای بهداشتی اگر هم شرایط اجازه داد سالن بیشتری به این موضوع اختصاص پیدا میکند تا تجمع پیش نیاید. البته همه اینها منوط به تصمیم تصمیم گیران است.
وی ادامه داد: پیش از این روال به این گونه بود نمایش فیلمها همزمان با جشنواره در سایر استانها برای دوستان شهرستانی صورت میگرفت امسال با این شرایط سخت نمیدانم بعید می دانم این امکان شکل بگیرد که افراد بتوانند فیلمها را در سالنهای شهرستانها ببینند.
عرضه عمومی نسخه الکترونیکی ۸ عنوان کتاب تخصصی
پوراسماعیلی درباره انتشار کتابهای جدید گفت: اگر فیلمها در سالنها به نمایش دربیاید بخشی از کتابها در آنجا رونمایی میشود ولی نکتهای که وجود دارد این است که پی دی اف کتابهای قبلی در اختیار دوستان قرار میگیرد امسال ۸ عنوان کتاب در جشنواره آزاد می شود و این جای تشکر از دکتر انتظامی رییس سازمان سینمایی دارد به این صورت که هزینه ای برای چاپ کتاب ها داده نمی شود، بودجه آن به انتشارات نمی رسد و به ترجمه کتاب ها می رسد و این ترجمه ها به صورت آزاد در سایت انجمن قرار می گیرد اگر انتشاراتی مایل باشد می تواند با هزینه خود کتابها را چاپ کند.
وی در بخش دیگری از صحبتهایش درباره نمایش فیلمهای ایرانی در پلتفرمها بیان کرد: فیلمهای ایرانی در پلتفرمها به نمایش درنمیآیند چون مهمترین مشکل این است که میشود اسکرین رکورد کرد و امکان قاچاق وجود دارد. ما گفتگوهای زیادی را با صاحبان پلتفرمها کردیم اما هیچکدام قادر به صیانت از فیلمها نیستند اما اگر کسی امکانی دارد که میتواند مانع این کار شود، از آن استقبال میکنیم.
او درباره زمان عرضه فیلم های نشست «۳۴-۲۰» بیان کرد: این فیلم به زودی حاضر می شود. فیلم های نشست های «۳۴-۲۰» را عرضه عمومی کردیم حتی همه نشستهای آن منتشر و به صورت کتاب درآمد اما این امکان درباره نشستهای «۲۰-۳۵» و «۳۶-۲۰» اتفاق نیفتاد که دلایلی زیادی از جمله هزینهها داشت. البته تمام تلاشمان را کرده ایم هر دو سری نشستها امسال عرضه شود.
پوراسماعیلی درباره بخش فیلمنامه در جشنواره بیان کرد: در جشنوارههای منطقهای همواره بخش مسابقه فیلمنامه و عکس وجود دارد ولی در جشنواره فیلم کوتاه تهران به دلایل متعدد این بخش وجود ندارد. به نظرم در حاشیه جشنواره این امر شدنی است. به هر حال باید شورای سیاستگذاری به این نتیجه برسد اما شخصا بسیار موافق حضور این بخش در جشنواره هستم.
وی درباره نتیجه همایش مطالعات فیلم کوتاه توضیح داد: داوریها و نتایج مشخص شده و در اختتامیه جشنواره فیلم کوتاه تهران برگزیدگان معرفی و سه نفر برتر اعلام و جوایزشان اهدا میشود.
پوراسماعیلی گفت: ما ۲۰ نشست داریم که طی ۱۰ روز در ساعت های ۲۰ و ۲۲ برگزار می شود؛ ۵ روز اول نشست مدرسان بین المللی و ۵ روز دوم نشست های مدرسان ایرانی پخش میشود.
سی و هفتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران به دبیری سیدصادق موسوی تا ۱۷ آبان ادامه دارد.
برچسب ها :جشنواره ،بینالملل،مدرس
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0