کد خبر : 237359
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 3 نوامبر 2020 - 10:45
-

بورس های جهانی صعودی شدند

بورس های جهانی صعودی شدند

به گزارش قائم آنلاین، به نقل از بلومبرگ، آمارهای بیکاری از بزرگ ترین اقتصادهای جهان کماکان نگران کننده است: تا پایان ماه سپتامبر متوسط نرخ بیکاری در بزرگ‌ترین اقتصاد اروپا به ۴.۵ درصد رسید که در مقایسه با ماه قبل ۰.۱ درصد افزایش یافته است تا بدین ترتیب بالاترین نرخ بیکاری آلمان از دسامبر ۲۰۱۵ تاکنون به ثبت

به گزارش قائم آنلاین، به نقل از بلومبرگ، آمارهای بیکاری از بزرگ ترین اقتصادهای جهان کماکان نگران کننده است: تا پایان ماه سپتامبر متوسط نرخ بیکاری در بزرگ‌ترین اقتصاد اروپا به ۴.۵ درصد رسید که در مقایسه با ماه قبل ۰.۱ درصد افزایش یافته است تا بدین ترتیب بالاترین نرخ بیکاری آلمان از دسامبر ۲۰۱۵ تاکنون به ثبت برسد.

طی این مدت شمار افراد بیکار آلمانی با ۰.۵ درصد افزایش نسبت به ماه قبل یک دو میلیون و هزار نفر رسیده و جمعیت شاغلان نیز در آلمان در ماه سپتامبر با ۰.۱ درصد کاهش نسبت به ماه قبل به ۴۲ میلیون و ۱۴  هزار نفر رسیده است. در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، شمار بیکاران آلمانی ۱.۴ درصد بیشتر و شمار افراد شاغل ۱.۵ درصد کمتر شده است.

برای ششمین بار در طول سال جاری نرخ بیکاری در سومین اقتصاد بزرگ جهان افزایشی شده است؛ به گونه ای که طبق اعلام وزارت ارتباطات و امور داخلی، نرخ بیکاری در ژاپن تا پایان ماه سپتامبر بدون تغییر نسبت به ماه قبل به سه درصد رسیده است. با در نظر گرفتن فاکتورهای فصلی شمار بیکاران ژاپنی در حال حاضر حدود دو میلیون و چهار هزار نفر برآورد می شود که ۱۰۷ هزار نفر بیشتر از شمار بیکاران ثبت شده در مدت مشابه سال ۲۰۱۹ بوده است.

پس از چهار کاهش متوالی میزان درآمدهای دولت آمریکا افزایش پیدا کرده است که این مساله می تواند باعث افزایش توان دولت در حوزه مخارج و تقویت رشد اقتصادی در ماه های پایانی سال شود. با این حال انتظار می رود اقتصاد آمریکا امسال رشد منفی را تجربه کند و بدترین عملکرد خود را طی یک دهه اخیر تحت تاثیر شیوع ویروس کرونا به ثبت برساند. طبق اعلام سایت رسمی اعلام بدهی آمریکا، میزان درآمدهای مالیاتی دولت این کشور تا پایان ماه اکتبر به سه تریلیون و ۴۱۸ میلیارد و ۵۴۴ میلیون دلار رسیده است. حجم تولید ناخالص داخلی آمریکا در بازه ۱۲ ماهه منتهی به اکتبر به ۱۹ تریلیون و ۷۸۰ میلیارد و ۲۷۰ میلیون دلار رسیده که بدین ترتیب، آمریکا جایگاه خود را به عنوان بزرگ ترین اقتصاد جهان حفظ کرده است.

با نزدیک شدن به موعد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، معامله گران منتظر مشخص شدن پیروز این رقابت نفس گیر هستند. در حال حاضر جو بایدن- نامزد حزب دموکرات در اکثر نظرسنجی ها با اختلافی بین پنج تا هشت درصد از دونالد ترامپ- رئیس جمهور فعلی آمریکا پیش است اما با توجه به تعداد بالای ایالت هایی که اختلاف رای بین دو طرف بسیار ناچیز است، پیش بینی برنده نهایی دشوار شده است.

اصلی ترین حوزه رقابتی در حال حاضر روی سه ایالت تگزاس، پنسیلوانیا و فلوریدا متمرکز شده و خود جو بایدن نیز گفته است اگر موفق به فتح فلوریدا شود، انتخابش به عنوان رئیس جمهور تقریبا قطعی خواهد شد. با این حال در روزهای اخیر گزارشاتی از آتش گرفتن آرای دست کم دو صندوق رای و گزارشاتی از خرید رای منتشر شده که در صورت اثبات می تواند نتیجه نهایی را به اما و اگر بکشاند.

فعالیت های تجاری و اقتصادی در سراسر دنیا تحت تاثیر کرونا قرار گرفته اند تا جایی که گزارش دفتر توسعه و تجارت سازمان ملل از کاهش ۴۹ درصدی حجم سرمایه گذاری خارجی در اروپا و آمریکا طی شش ماه نخست امسال خبر داده است. بیشترین کاهش در جذب سرمایه گذاری خارجی مربوط به کشورهای در حال توسعه بوده که طی بازه زمانی فوق در مقایسه با مدت مشابه سال قبل حجم این سرمایه گذاری ها ۷۵ درصد ریزش کرده است.

همزمان با افزایش سرما نگرانی ها از قدرتمندتر شدن کرونا شدت گرفته است و رشد نسبی قربانیان و افزایش محسوس مبتلایان بیانگر این موضوع است که جهان تا مدتی نامعلوم درگیر این ویروس مرگبار خواهد بود. سرعت شیوع در برخی از مناطق به حدی بالا بوده که مقامات مجبور به اعمال مجدد قرنطینه ها شده اند که این مساله به معنای کمتر شدن امیدها برای احیای سریع رشد اقتصادی خواهد بود. انتظار می رود اقتصاد جهان امسال را با ثبت رشد منفی قابل ملاحظه ای برساند که حتی از عملکرد دوران موسوم به رکود بزرگ در سال ۲۰۰۸ نیز بدتر خواهد بود.

کشمکش بر سر چگونگی و میزان بسته حمایتی جدید در برابر کرونا در آمریکا هنوز ادامه دارد و روند معاملات را تحت تاثیر قرار داده است. نانسی پلوسی- رئیس کنگره از ترامپ خواسته است تا در خواسته های خود تجدید نظر کند. با این حال کارشناسان معتدند بعید است دموکرات ها اجازه اجرایی شدن این بسته را در استانه انتخابات بدهند. از سوی دیگر در مجلس سنا، میچ مک کانل- رئیس این مجلس از ارایه بسته پیشنهادی جمهوری خواهان تا هفته آینده خبر داده اند.

تاکنون بیش از ۴۷ میلیون و ۱۸۷ هزار و ۹۴ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین یک میلیون و ۲۰۹ هزار و ۲۳۳ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۲۳۶ هزار و ۶۰۱ نفر، برزیل با ۱۶۰ هزار و ۱۰۴ نفر، هند با ۱۲۳ هزار و ۲۵ نفر، مکزیک با ۹۱ هزار و ۸۹۵ نفر و انگلیس با ۴۶ هزار و ۸۵۳ نفر بوده است.

بورس آمریکا  

در وال استریت، بیشتر شاخص‌ها صعودی بودند تا جایی که دو شاخص از سه شاخص اصلی بورسی در سطح بالاتری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۰.۸۵ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۲۶ هزار و  ۷۲۶.۳۹ واحد بسته شد.

شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۰.۶۲ درصد صعود تا سطح ۳۲۹۰.۳۱ واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۰.۵۶ درصد نزول در سطح ۱۰ هزار و ۸۵۰.۹۲ واحدی بسته شد.

بورس‌های اروپایی

در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص “فوتسی ۱۰۰” بورس لندن با ۱.۳۹ درصد صعود نسبت به روز قبل و در سطح ۵۶۵۴.۹۷ واحد بسته شد.  شاخص “دکس ۳۰” بورس فرانکفورت در آلمان با افزایش ۲.۰۱ درصدی و ایستادن در سطح  ۱۱ هزار و ۷۸۸.۲۸ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص “کک ۴۰” بورس پاریس با افزایش ۲.۱۱ درصدی در سطح ۴۶۹۱.۱۴ واحد بسته شد. در مادرید شاخص “ایبکس ۳۵” ۲.۰۷ درصد بالا رفت و به ۶۵۸۵.۲۰ واحد رسید.

بورس‌های آسیایی

در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد خوبی داشتند؛ تا جایی که شاخص “نیک کی ۲۲۵” بورس توکیو ژاپن با صعود ۱.۳۹ درصدی تا سطح ۲۳ هزار و ۲۹۵.۴۸ واحدی بالا رفت. شاخص “هانگ سنگ” بورس هنگ کنگ ۱.۴۶ درصد بالا رفت و در سطح ۲۴ هزار و ۴۶۰.۰۱ واحد بسته شد. در چین شاخص “شانگهای  کامپوزیت” صعود ۰.۵۴ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۴۷۲۰.۸۳ واحد بسته شد.

در استرالیا شاخص “اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰” بورس سیدنی با ۰.۴ درصد افزایش و ایستادن در سطح ۵۹۵۱.۳۰  واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص ” تاپیکس” ژاپن نزولی بود. (معیار محاسبه تغییرات قیمتی، ساعت پایانی معاملات روزانه بورس نیویورک بوده است)

نفت

در بازار طلای سیاه روند قیمت‌ها صعودی بود. هر بشکه نفت “وست تگزاس اینتر مدیت” با ۰.۷۸ درصد افزایش به ۳۶.۴۵ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با صعود ۰.۶۴ درصدی به ازای ۳۸.۲۲ دلار در هر بشکه مبادله شد.

طلا و نقره

همچنین در بازار فلزات گران‌بها، بهای هر اونس طلا با صعود ۰.۷۵ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۱۸۹۳.۷۷ دلار معامله شد. هر اونس نقره با صعود ۰.۵۲ درصدی به ازای ۲۴.۰۲ دلار مبادله شد.

برچسب ها :

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

نوزده − 13 =