کد خبر : 237757
تاریخ انتشار : جمعه 6 نوامبر 2020 - 21:35
-

هیچ‌گونه افزایش قیمت شن و ماسه نداریم

هیچ‌گونه افزایش قیمت شن و ماسه نداریم

به گزارش قائم آنلاین، عباس عبدی در گفت‌وگو ، درباره برخی زمزمه‌ها مبنی بر افزایش قیمت شن و ماسه و بازار سیاه فروش آن در مازندران که موجب گلایه‌مندی مردمی شده است؛ اظهار کرد: طی سال‌جاری به طور قطع هیچ افزایش قیمتی نخواهیم داشت. وی افزود: امسال در یک نوبت، افزایش قیمت شن و ماسه

به گزارش قائم آنلاین، عباس عبدی در گفت‌وگو ، درباره برخی زمزمه‌ها مبنی بر افزایش قیمت شن و ماسه و بازار سیاه فروش آن در مازندران که موجب گلایه‌مندی مردمی شده است؛ اظهار کرد: طی سال‌جاری به طور قطع هیچ افزایش قیمتی نخواهیم داشت.

وی افزود: امسال در یک نوبت، افزایش قیمت شن و ماسه اجرا و به معادن شن و ماسه ابلاغ شده است و این نرخ تا پایان امسال پابرجا است.

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت مازندران، خاطرنشان کرد: بیشترین کمبودها مربوط به غرب مازندران است که به این دلیل است که محیط زیست اقدام به تعطیلی یکی از معادن معروف این منطقه (شایگان) کرده است.

این مسئول ادامه داد: این معدن یکی از معادن بزرگ غرب استان است و طبیعی است که تعطیلی این معدن روی کم شدن عرضه ماسه تاثیر می‌گذارد.

عبدی تاکید کرد: ما در استان مازندران، کارگروهی به نام تعامل داریم که دستگاه‌هایی مثل منابع طیبعی و محیط زیست که ضابط قضایی هستند، به جای اینکه بیایند و به طور مستقیم و یا با دستور دادستان، معدنی را تعطیل کنند، بیایند و در این کارگروه مطرح کنند و اگر ما نتوانستیم بهره‌بردار را مثلا در بحث تجاوز از محدوده، سرجایش بر نگرداندیم و مشکل موجود را رفع کنیم، آن وقت خودمان اقدام به تعطیلی آن معدن می‌کنیم.

وی بیان کرد: ما تعهد می‌دهیم در صورت عدم رفع مشکل، واحد متخلف را تعطیل کنیم اما خواهشی که داریم این است که بهره بردار معادن را به عنوان یک تولیدکننده ببینند، به عنوان یک سرمایه‌گذار ببینند؛ نه اینکه سریعا شروع به بستن معادن کنند و در ادامه با مشکلاتی مثل اوضاع فعلی مواجه شویم.

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت مازندران، در خصوص توافقی شدن قیمت‌های شن و ماسه و همچنین برخی شایعات در خصوص گرانی آن، عنوان کرد: انجمن معدن هم تقاضای افزایش قیمت داده است اما ما پاسخ دادیم که به هیچ عنوان افزایش قیمت نخواهیم داد و این اتفاق برای امسال، نخواهد افتاد.

این مسئول افزود: این بی معنا است که طی یکسال دو بار افزایش قیمت بدهیم اما وقتی شما معادن ا را ببندید، خواسته و ناخواسته هم قیمت افزایش می‌یابد و هم بی نظمی و هرج و مرج به راه می‌افتد.

عبدی متذکر شد: اگر متولی معادن شن و ماسه ما هستیم ، سایر دستگاه‌ها مثل محیط زیست و منابع طبیعی چرا رأسا اقدام به تعطیلی معادن می‌کنند؟ اگر متولی ما هستیم چرا معدن بزرگ دیگر غرب استان (پولادی) را می‌بندند؛ ما تقاضا داریم اگر ایرادی هست در درجه نخست به ما اعلام کنند، اگر ما مرتفع نکردیم، خودمان آن را تعطیل می‌کنیم.

وی مطرح کرد: تاکنون چندین معدن استان را تعطیل کردند، بدون اینکه به ما اطلاع دهند؛ اگر این عزیزان به جای اینکه رأسا اقدام به تعطیلی معادن کنند و موجب تشنج و هرج و مرج در بازار شن و ماسه شود، به ما اعلام کنند، ما مشکل را مرتفع می‌کنیم و این نوسانات و بی نظمی را شاهد نخواهیم بود.

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت مازندران، یادآور شد: اگر یک معدن تعطیل شود، متقاضیان به سمت یک معدن سرازیر می‌شوند و آن طرف می‌تواند قیمت‌ها را بالا ببرد و هرج و مرج شود، چرا که کمبود مصالح پیش می‌آید و بازار از تعادل خارج می‌شود.

این مسئول متذکر شد: ما در بحث شن و ماسه چندین نرخ برای محصولات گوناگون داریم، ما انواع شن و ماسه ۰۴، ۰۶ و ۰۸ داریم که ۰۴ گران است و بیش از ۵۰ هزار تومان قیمت دارد؛ اما ما بقی زیر ۵۰ هزار تومان است.

عبدی اظهار کرد: تعداد کارخانه‌های تولید ماسه ۰۴ محدود است، چرا که تولیدش دردسرهای زیادی دارد و در همین غرب، معدن شایگان این محصول را تولید می‌کرد که اکنون تعطیل شده است.

وی اضافه کرد: از یک سو، فشار سازمان صمت روی بهره برداران زیاد شده است و از سویی دیگر، فشار بیرونی هم روی این بهره برداران زیاد است و ما پیشنهاد می‌دهیم که به جای تعطیلی، دست به دست هم دهیم و اگر ایراداتی وجود دارد، رفع کنیم و همان اول کار، این واحد را تعطیل نکنیم و در واقع به جای درست کردن ابرو، چشم را کور نکنیم!

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت مازندران، خاطرنشان کرد: کارگروه تعامل، کارگروهی است که برای افزایش تعامل و حل مشکلاتی از این دست راه افتاده است تا دستگاه‌ها با تعامل، مشکلات را مرتفع کنند.

این مسئول در خصوص آخرین وضعیت معادن پلمب شده آمل از سوی دادستانی این شهرستان، اعلام کرد: کماکان این معادن با دستور دادستان تعطیل است و نامه‌نگاری‌ها همچنان برای بازگشایی و فعالیت این معادن ادامه دارد.

عبدی عنوان کرد: تعطیلی این معدن که جزو بزرگ‌ترین معادن شن و ماسه استان است، تاثیر بسزایی روی کمبود عرضه و نوسانات قیمتی شن و ماسه به ویژه در غرب استان گذاشته است.

وی در خصوص کمبود شدید ماسه در مناطق دودانگه و چهاردانگه ساری، پاسخ داد: ما در مرکز استان اصلا معدن شن و ماسه فعال نداریم، در شهرستان ساری ما یک معدن در پهنه کلا داشتیم که با شکایت امور اراضی، با دستور دادستان تعطیل شد و الآن تنها با چند مجوز برداشت رودخانه‌ای در حال تامین نیاز مرکز استان و شهرهای همجوار هستیم.

معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت مازندران، گفت: چند معدن هم در منطقه چهاردانگه داریم که مقاومت محلی اجازه فعالیت این کارخانه‌ها را نمی‌دهد، همین مشکل در منطقه آغوزدره گلوگاه نیز برای یک معدن شن و ماسه وجود دارد و عملا این معادن یا توسط مردم و یا توسط دستگاه‌های ضابط تعطیل می‌شوند.

این مسئول بیان کرد: متاسفانه به این دلیل که معادن را به چشم تخریب می‌بینند، همگان تعطیلی معادن توسط محیط زیست و منابع طبیعی را حمایت می‌کنند و باید این فرهنگ سازی در جامعه انجام شود.

عبدی ادامه داد: ما که قصد نداریم با معادن، همه  جا را تخریب کنیم، هر کجا که جنگل و منابع طیبعی نبود، معادن ما مشغول فعالیت هستند و این مجوز را به ما دادند و ما می‌گوییم تخریب ما به نسبت ساخت و ساز غیر مجاز در منابع طبیعی، یک هزارم هم نیست اما متاسفانه، نگاه‌ها به معدن خوب نیست.

وی اذعان کرد: ما از رسانه‌ها انتظار داریم که کمک کنند تا نگاه‌ها به معادن تغییر کند و دستگاه‌های ضابط را راغب به طرح موضوع در کارگروه تعامل برای حل مشکلات معادن استان کنند.

گفتنی است این روزها، بازار سیاه شن و ماسه در استان به راه افتاده است و دود این اوضاع تنها به چشم مصرف کننده بیچاره می‌رود که ناچار است این محصول را به چند برابر خواهش تهیه کند.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

1 × 2 =