جنگلهای شمال امنتر میشود
به گزارش قائم آنلاین، جنگلهای هیرکانی و جایگاه بی نظیر آن در منابع طبیعی کشور از آن درجه اهمیت برخوردار است که طرح موضوعات مختلف پیرامون آن به سرعت در سطح جامعه مورد توجه قرار گیرد. سیاست اصولی سازمان جنگلها در چگونگی مدیریت جنگلهای شمال، که نشأت گرفته از اسناد بالادستی و تکالیف قانونی و
به گزارش قائم آنلاین، جنگلهای هیرکانی و جایگاه بی نظیر آن در منابع طبیعی کشور از آن درجه اهمیت برخوردار است که طرح موضوعات مختلف پیرامون آن به سرعت در سطح جامعه مورد توجه قرار گیرد.
سیاست اصولی سازمان جنگلها در چگونگی مدیریت جنگلهای شمال، که نشأت گرفته از اسناد بالادستی و تکالیف قانونی و همچنین آخرین یافتههای علمی و دستورالعملهای فنی FAO است، مدیریت واحد و نظام مند در قالب حوضههای آبخیز بر مبنای معیارهای پایداری جنگل (SFM) وبا لحاظ همه ابعاد اکولوژیکی، اجتماعی و اقتصادی این منابع است.
بر این اساس مطالعات طرح مدیریت پایدار منابع طبیعی منطقه هیرکانی در جریان بوده و تا کنون اقدامات شایسته ای ازجمله مطالعات نیمه تفصیلی به منظور ارزیابی توان و تعیین کاربریهای درخور به انجام رسیده است. در این میان تاکید میگردد که اصل ممنوعیت بهره برداری چوبی از جنگل بر پایه صراحت ماده ۳۸ قانون برنامه ششم توسعه به مثابه خط قرمز سازمان در پی ریزی هر گونه طرح مدیریتی مدنظر قرار گرفته و حتی در مدیریت درختان شکسته، افتاده و آسیب دیده، علیرغم ظرفیتهای موجود ماده قانونی فوقالذکر، تمام جوانب و حساسیتهای رویشگاهی را رعایت مینماید.
آنچه اخیراً بر اساس دغدغههای رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور در برون رفت از معضلات حفاظتی، در شرف بررسیهای کارشناسی قرار گرفته، بازنگری در طرحهای خاص حفاظتی با رویکرد اقدامات فنی اجتناب ناپذیر وبا تاکید برعمم برداشت درختان جنگلی و صرفاً برای دوران گذار تا تکمیل مطالعات اصولی و تحقق اجرای طرحهای مدیریت پایدار جنگل بوده، چرا که اصولاً اعتقاد دارد به درازا کشیدن نتایج مطالعات مدیریت پایدار، اولاً توجیه مناسبی برای مدیریت حفاظت بدون طرح مدون نبوده و ثانیاً کیفیت مطالعات در دست اجرا نباید تحتالشعاع محدودیتهای زمانی و یا احیاناً مضایق اعتباری قرار گیرد.
از این رو برابر تأکیدات مکرر مبنی بر رعایت اصل ممنوعیت بهره برداری چوبی از درختان، تصریح مینماید همه سناریوهای مدیریتی دقیقاً منطبق بر قانون برنامه با هدف حفاظت فنی و فیزیکی و استراحت جنگل مورد برنامه ریزی قرار خواهد گرفت.
لذا متهم نمودن سازمان جنگلها به تأثیرپذیری از برخی محافل غیرعلمی، با توجه به وظایف و اختیارات اجرایی و لزوم پاسخگو بودن دستگاه متولی منابع طبیعی، اجحاف در حق بدنه فنی و نادیده گرفتن زحمات همه جنگلبانان قلمداد خواهد شد.
مسعود منصور رئیس سازمان جنگلها با بیان اینکه مهمترین وظیفه سازمان جنگلها حفظ منابع پایه و صیانت از جنگلها و مراتع است، از تشدید اقدامات حفاظتی در جنگلهای شمال خبر داد و یادآور شد: در ۸ ماهه امسال ۳ هزار پرونده قاچاق چوب برای متخلفان تشکیل شده است.
وی خاطرنشان کرد: چتر حفاظتی سازمان جنگلها در جنگلهای هیرکانی روز به روز از توسعه و گسترش بیشتری برخوردار خواهد شد و اقدامات حفاظتی، گشت و مراقبت، حضور فیزیکی و نوع مدیریت حاکم بر عرصههای جنگلی تأثیرگذار ارزیابی شده است.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور همچنین از ساماندهی نیروهای حفاظتی و تامین تجهیزات و امکانات اطفای حریق خبر داد و گفت: کلیه خودروهای گشت و مراقبت تحت نظارت قرار دارند و برای جلوگیری از قاچاق چوب بسیاری از راههای غیرضروری که منتهی به جنگل میشوند مسدود خواهد شد.
وی با بیان اینکه اقدامات فنی و کارشناسی در جنگلهای هیرکانی دامنه بیشتری خواهد گرفت، به حضور کارشناسان بخشهای فنی در عرصههای منابعطبیعی اشاره کرد و گفت: حضور کارشناسان علاوه بر انجام اقدامات بهداشتی و پرورشی به حفاظت بیشتر جنگلها کمک خواهد کرد.
منصور از جنگلبانان و حافظان منابع طبیعی تشکر کرد که در سختترین شرایط به حفاظت از جنگلها و مراتع میپردازند و گفت: همه ادارات کل منابع طبیعی استانها مکلف شدند از نیمه دوم سال با تأمین منابع مشخص به موقع حقوق ماهانه جنگلبانان را پرداخت کنند و جنگلبانانی که خدمات شایسته داشته باشند مورد تقدیر و تشویق قرار میگیرند.
رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور همچنان که بارها اعلام کرده است مجدداً به صراحت اعلام کرد که بهره برداری چوبی از جنگل ممنوع و خط قرمز ماست و سازمان جنگلها نه تنها اختیار قانونی برای برداشت چوب از جنگل ندارد بلکه تمایلی هم به این موضوع ندارد.
برچسب ها :جنگل ،مراتع،بهداشت
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0