لخته خون و ۷ دلیل وجود آن در مدفوع
به گزارش قائم آنلاین، لخته های خون در مدفوع ممکن است به رنگ قرمز روشن، تیره یا سیاه دیده شوند. رنگ مدفوع یا خون ممکن است نشان دهنده مکان خونریزی در دستگاه گوارش باشد. پزشک ممکن است از کولونوسکوپی یا آندوسکوپی برای یافتن منبع لخته های خون در مدفوع استفاده کند. زمانی که مکان و
به گزارش قائم آنلاین، لخته های خون در مدفوع ممکن است به رنگ قرمز روشن، تیره یا سیاه دیده شوند. رنگ مدفوع یا خون ممکن است نشان دهنده مکان خونریزی در دستگاه گوارش باشد.
پزشک ممکن است از کولونوسکوپی یا آندوسکوپی برای یافتن منبع لخته های خون در مدفوع استفاده کند. زمانی که مکان و دلیل خونریزی مشخص شد، پزشک اقداماتی را در راستای توقف خونریزی و پیشگیری از عود آن انجام خواهد داد.
بیماری زخم پپتیک
بیماری زخم پپتیک به بروز مشکل در دیواره داخلی معده، مری و روده کوچک اشاره دارد.
دلیل بیماری زخم پپتیک ترشحات اسیدی معده یا آسیب ناشی از فعالیت پپسین به لایه داخلی دیواره دستگاه گوارش فوقانی است.
رعایت اصول بهداشتی همراه با درمان های موثر و آگاهی از اثر منفی برخی داروها بر دستگاه گوارش، شیوع بیماری زخم پپتیک را کاهش داده است.
علائم
علائم بیماری زخم پپتیک ممکن است با توجه به مکان و شدت زخم متفاوت باشند. برخی از علائم شامل موارد زیر می شوند:
– شکم درد
– لخته های خون در مدفوع
– تغییرات وزن
– نفخ
– اپیزودهای مکرر خون در استفراغ
درمان
پزشک اغلب داروهای ضد ترشح اسید از جمله آنتاگونیست های گیرنده H2 و مهارکننده های پمپ پروتون را برای افراد مبتلا به بیماری زخم پپتیک تجویز می کند.
برای برخی افراد، دارودرمانی به تنهایی برای درمان این شرایط کافی نیست، از این رو، ممکن است به انجام عمل جراحی نیاز باشد.
دیورتیکولوز
افراد مبتلا به دیورتیکولوز دارای کیسه های متعدد یا دیورتیکول هستند که در امتداد دستگاه گوارش ایجاد می شوند. اگر این کیسه ها ملتهب یا عفونی شده و خونریزی کنند، این شرایط به نام دیورتیکولیت شناخته می شود.
علائم
افراد مبتلا به دیورتیکولوز اغلب هیچ علائمی ندارند.
اگر علائم شکل بگیرند، ممکن است شامل موارد زیر باشند:
– کرامپ
– شکم درد
– تغییر در عادات دفع مدفوع
– خون در مدفوع
– تب
درمان
افزایش مایع و فیبر در رژیم غذایی می تواند به پیشگیری از دیورتیکولیت کمک کند. اما در صورت بروز علائم دیورتیکولیت، دریافت کمک پزشکی فوری اهمیت دارد. در موارد شدید، دیورتیکول ملتهب یا عفونی می تواند ترکیده و به درد شدید و احتمالا مرگ منجر شود.
درمان دیورتیکولیت ممکن است شامل داروهای ضد التهاب برای موارد خفیف یا آنتی بیوتیک ها، یک رژیم غذایی مایع یا عمل جراحی برای موارد شدیدتر باشد.
همورورئید
هموروئید یا بواسیر ممکن است درون یا بیرون مقعد شکل بگیرد. هموروئید به واسطه تورم یا گشاد شدن سیاهرگ های موجود در مقعد در نتیجه فشار بیش از حد شکل می گیرد. این ممکن است به واسطه اعمال فشار هنگام دفع مدفوع، بارداری، ایستادن، یا نشستن مداوم برای مدت زمان طولانی رخ دهد.
علائم
از علائم هموروئید می توان به موارد زیر اشاره کرد:
– خارش
– خونریزی
– درد
– سوزش
– پرولاپس
– ترشح مخاط
– تورم
– دشواری در تمیز نگه داشتن مقعد
درمان
نخستین گام در درمان هموروئید شامل تغییرات غذایی و سبک زندگی می شود که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:
– به حداقل رساندن فشار هنگام دفع مدفوع با افزودن فیبر بیشتر به رژیم غذایی، تامین آب مورد نیاز بدن یا مصرف نرم کننده های مدفوع
– انجام ورزش با شدت کم مانند پیاده روی
– پرهیز از وقت گذرانی اضافی در توالت
– پرهیز از پاکسازی شدید مقعد
– راه رفتن بیشتر که به جریان خون و پیشگیری از لخته شدن آن کمک خواهد کرد
زمانی که تغییرات سبک زندگی و غذایی کمکی نمی کنند، یا اگر هموروئید بسیار دردناک است، دریافت مراقبت پزشکی بهترین گزینه است. پزشک ممکن است داروهای موضعی را برای کمک به کاهش تورم، درد یا خارش تجویز کند. داروهای بدون نسخه نیز ممکن است کمک کنند.
اگر هموروئید بزرگ باشد، متورم به نظر برسد یا به درمان های دیگر واکنش نشان ندهد، پزشک ممکن است روش هایی مانند استفاده از نوار لاستیکی برای بستن رگ، لیزردرمانی یا سرمادرمانی را توصیه کند. برخی افراد ممکن است به عمل جراحی نیاز داشته باشند.
درمان های خانگی نیز ممکن است به درمان هموروئید کمک کنند.
کولیت ایسکمیک
کولیت ایسکمیک زمانی رخ می دهد که حداقل ۷۵ درصد کاهش در جریان خون به روده برای بیش از ۱۲ ساعت وجود داشته باشد. ایسکمی می تواند در روده کوچک یا بزرگ رخ دهد.
علائم
علائم کولیت ایسکمیک شامل شکم درد، حساسیت به لمس در شکم، و اسهال خونی می شوند.
درمان
بیشتر موارد کولیت ایسکمیک بدون عمل جراحی قابل کنترل هستند.
برخی گزینه های درمان شامل موارد زیر می شوند:
– استراحت روده
– تزریق درون وریدی مایعات
– آنتی بیوتیک ها طیف گسترده
با این وجود، کولیت ایسکمیک اگر به مرحله ای برسد که عمل جراحی نیاز باشد، دارای نرخ بالای مرگ و میر است. به همین دلیل، پزشک باید هرچه سریع تر مداخله کند.
به ندرت، فرد ممکن است به انتقال خون نیاز داشته باشد. در مواقع دیگر، پزشک ممکن است آنتی بیوتیک ها را برای پیشگیری از گندخونی (سپسیس) تجویز کند. داروهای مخدر ممکن است به تسکین درد کمک کنند.
بیماری التهابی روده
دو نوع بیماری التهابی روده وجود دارند که شامل کولیت زخمی و بیماری کرون می شوند. کولیت زخمی به طور معمول بر رکتوم تاثیر می گذارد اما ممکن است تا روده بزرگ گسترش یابد. بیماری کرون می تواند بر هر قسمت از روده تاثیر بگذارد.
علائم
افراد مبتلا به کولیت زخمی ممکن است اسهال خونی با یا بدون مخاط داشته باشند. آنها ممکن است شکم درد و احساس تخلیه ناقص پس از دفع مدفوع را نیز تجربه کنند.
بیماری کرون با علائم مختلف مرتبط است که ممکن است همواره شامل لخته های خون در مدفوع نشود.
درمان
از آنجایی که بیماری التهابی روده یک شرایط خودایمنی است، پزشکان ممکن است داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی را تجویز کنند. اهداف درمان شامل کاهش دفعات شعله ور شدن بیماری و القا دوره خاموشی بیماری است.
برخی از داروها برای درمان بیماری التهابی روده شامل موارد زیر می شوند:
– عوامل آمینوسالیسیلات
– گلوکوکورتیکوئیدهای خوراکی
– پادتن های مونوکلونال تی ان اف-آلفا
حدود ۲۵ درصد از افراد مبتلا به بیماری التهابی روده به عمل جراحی برای برداشتن روده نیاز پیدا می کنند.
سرطان روده بزرگ و پولیپ ها
افراد مبتلا به سرطان روده بزرگ یا توده هایی به نام پولیپ در روده بزرگ، اغلب به کولونوسکوپی نیاز دارند. طی کولونوسکوپی، متخصص گوارش ممکن است پولیپ ها یا توده ها را با پولیپکتومی از بین ببرد.
پولیپ ها به طور معمول موجب هیچ علائمی نمی شوند اما گاهی اوقات فرد ممکن است متوجه لخته های خون در مدفوع یا هنگام پاکسازی مقعد شود.
برخی افراد ممکن است پس از برداشتن پولیپ با لخته های خون در مدفوع مواجه شوند. با این وجود، خونریزی پس از پولیپکتومی امری عادی است و به طور معمول خودبخود و بی نیاز از مداخله پزشکی بهبود می یابد.
علائم
برخی افراد مبتلا به سرطان روده بزرگ به ویژه در مراحل اولیه هیچ علائمی را تجربه نمی کنند. به گفته پزشکان، برخی افراد ممکن است موارد زیر را تجربه کنند:
– تغییر در عادات دفع مدفوع
– نیاز مداوم به دفع مدفوع
– خونریزی مقعدی با خون قرمز روشن
– مدفوع سیاه یا تیره رنگ
– گرفتگی یا درد شکم
– ضعف و خستگی
– کاهش وزن ناخواسته
هر فردی که هر یک از این علائم را تجربه می کند باید درباره آزمایش سرطان روده بزرگ با پزشک خود صحبت کند.
درمان
در مراحل اولیه سرطان روده بزرگ، جراح ممکن است روی از بین بردن ضایعات سرطانی و بافت اطراف آن کار کند. گاهی اوقات، افراد ممکن است نیازمند عمل جراحی و مصرف دارو باشند.
با توجه به خصوصیات سلول های سرطانی، پزشک ممکن است یکی از روش های درمان ضد سرطان زیر را انتخاب کند:
– شیمی درمانی
– داروهای درمان هدفمند
– ایمنی درمانی
سرطان روده بزرگ قابل پیشگیری و با تشخیص زودهنگام تا حد زیادی قابل درمان است. انجمن سرطان آمریکا غربالگری منظم برای سرطان روده بزرگ از ۴۵ سالگی تا ۷۵ سالگی را توصیه کرده است.
هرچه سرطان روده بزرگ زودتر تشخیص داده شود، اثربخشی درمان نیز بیشتر خواهد بود.
اکتازی عروق آنترال معده
اکتازی عروق آنترال معده دلیل نادر خونریزی در دستگاه گوارش فوقانی است.
حدود ۷۱ درصد از افراد مبتلا به این شرایط زن هستند و میانگین سنی افراد مبتلا به آن ۷۳ سال است.
علائم
افراد مبتلا به اکتازی عروق آنترال معده ممکن است لخته های خون در مدفوع ناشی از خونریزی معده را تجربه کنند. همچنین، آنها ممکن است استفراغ و شکم درد را تجربه کنند.
پزشک برای بررسی شرایط معده و روده فوقانی آندوسکوپی انجام خواهد داد.
افراد مبتلا به اکتازی عروق آنترال معده ممکن است به «معده هندوانه ای» مبتلا باشند که مشخصه آن رگ های خونی کوچک گشاد شده و تکه های قرمز رنگ در معده است.
درمان
پژوهشگران هنوز در حال مطالعه روی روش های درمان بالقوه برای اکتازی عروق آنترال معده هستند.
افرادی با خونریزی شدید ممکن است به انتقال خون نیاز داشته باشند. عمل جراحی و داروها نیز از گزینه های دیگر هستند. با این وجود، داروها هنوز نتایج طولانی مدت موثر یا رضایت بخشی را نشان نداده اند.
چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم
اگر فردی در مدفوع خود خون مشاهده کند باید در کوتاه ترین زمان ممکن برای بررسی دقیق شرایط به پزشک مراجعه کند زیرا این امکان وجود دارد که یک بیماری جدی زندگی وی را در معرض خطر قرار داده باشد.
خون قرمز روشن ممکن است به خونریزی از بخشی نزدیک مقعد و رکتوم اشاره داشته باشد. خون تیره ممکن است به خونریزی از بخش های بالاتر دستگاه گوارش مانند معده اشاره داشته باشد.
برچسب ها :معده، آندوسکوپی،شیمی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0