استکبارستیزی؛ شاخصه اصلی دانشجوی انقلابی
به گزارش قائم آنلاین، ۱۶ آذر، نماد روحیه خروشان جنبش دانشجویی و مظهر ایثار، از خودگذشتگی، پایداری و استقلال و آزادی است. در این روز، دانشجویان به اعمال مزدورانه شاه اعتراض و او را دستنشانده دولت آمریکا معرفی کردند. آنان ثابت کردند که دانشجو، تنها جوینده دانش نیست؛ بلکه جوینده همه خوبیهاست و در همه
به گزارش قائم آنلاین، ۱۶ آذر، نماد روحیه خروشان جنبش دانشجویی و مظهر ایثار، از خودگذشتگی، پایداری و استقلال و آزادی است.
در این روز، دانشجویان به اعمال مزدورانه شاه اعتراض و او را دستنشانده دولت آمریکا معرفی کردند. آنان ثابت کردند که دانشجو، تنها جوینده دانش نیست؛ بلکه جوینده همه خوبیهاست و در همه جا حضور چشمگیری دارد و با روشنگری و آگاهیهای خود، هرگز اجازه نخواهد داد دشمنان در امور داخلی و خارجی کشور دخالت کنند.
۱۶ آذر ثابت کرد که ایران تنها از آنِ ملت ایران است و آنان خود حق اداره کشورشان را دارند. ۱۶ آذر ثابت کرد که قلمها، شعارها و قدمهای استوار دانشجو، همواره همراه ملت و یاریگر دولت در همه زمینههاست.
۱۶ آذر؛ روز دانشجو
هر ساله، این روز، به یاد سه دانشجو که هنگام اعتراض به دیدار رسمی ریچارد نیکسون معاون رئیس جمهور وقت ایالات متحده آمریکا و همچنین از سرگیری روابط ایران با بریتانیا، در تاریخ ۱۶ آذر ۱۳۳۲ (حدود چهار ماه پس از کودتای ۲۸ مرداد همان سال) در دانشگاه تهران کشته شدند، گرامی داشته میشود.
پس از آنکه تنها پس از چند هفته از ماجرای کوتای ۲۸ مرداد، اعلام شد که روابط ایران و بریتانیا (که در زمان نخست وزیری مصدق قطع شده بود) از سر گرفته خواهد شد و ریچارد نیکسون نائب ریاست جمهوری وقت آمریکا برای دیدار رسمی به ایران خواهد آمد، این موضوع بهانه لازم برای اعتراضات را فراهم کرد و در ۱۴ آذر به سفارش نهضت مقاومت ملی، دانشجویان فعال به سخنرانی در کلاسها پرداختند و ناآرامی تمامی محوطه دانشگاه تهران را فرا گرفت؛ دولت وقت برای پیشگیری از هرگونه اقدام بعدی تصمیم به سرکوب اعتراضات گرفت.
در ادامه، سربازان و نیروهای ویژه ارتشی پس از هجوم به دانشگاه، به کلاسهای درس حمله کرده و صدها دانشجو را بازداشت و زخمی نمودند. نیروهای امنیتی در دانشکده فنی، اقدام به شلیک تیر کردند که موجب شهادت سه دانشجوی این دانشکده به نامهای احمد قندچی، آذر (مهدی) شریعترضوی و مصطفی بزرگنیا شد.
امیر سادات کرمی در گفتوگو با خبرنگار ما در تبیین نامگذاری روز ۱۶ آذر به نام دانشجو و همچنین تبیین ماهیت ضد امریکایی و استکباری این روز میگوید: روز ۱۶ آذر منتسب به قشر دانشجو است و در خصوص علت این نامگذاری باید به شواهد تاریخی و وقایع کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ و اتفاقات پس از آن باز گردیم.
وی افزود: در ۱۶ آذر ۱۳۳۲ در دانشگاه پلی تکنینک تهران، جمعی از دانشجویان این دانشگاه در مقابل ورود آقای نیکسون معاون رئیس جمهوری وقت امریکا که قرار بود وارد کشور شود و به خاطر پیروزی شاه در کودتا علیه مصدق، با شاه مجدداً تفاهم کند و دکترای افتخاری بگیرد، اعلام اعتراض میکنند.
مسئول سازمان بسیج دانشجویی مازندران، خاطرنشان کرد: دانشجویان در مقابل ورود نیکسون و خدشهدار شدن غرور ملی، به خروش میآیند و این واقعا رقم میخورد که سه تن از دانشجویان این دانشگاه توسط نیروهای رژیم، به شهادت میرسند.
سادات کرمی ادامه داد: این سه دانشجوی شهید در تاریخ انقلاب به نماد استکبار ستیزی و استقلال خواهی جنبش دانشجویی تبدیل میشوند.
وی با بیان اینکه ما دو سابقه روشن و خوب از جنبش دانشجویی در کشور داریم؛ گفت: اولین سابقه، سابقه ۱۶ آذر سال ۱۳۳۲ است که دانشجویان با شعار استکبار ستیزی و استقلالخواهی تلاش میکنند تا مخالفت خودشان را به استبداد داخلی به اثبات برسانند و مانع ورود نماینده امریکا به کشور شوند.
مسئول سازمان بسیج دانشجویی مازندران، بیان کرد: دومین سابقه تاریخی را که میشود به عنوان یک نماد قابل افتخار در جنبش دانشجویی در کشور ما از آن یاد کرد، واقعه ۱۳ آبان سال ۱۳۵۸ است که در مقابل دولتی که در برابر غرب، بسیار منفعل بود و به لحاظ فکری و مدیریتی نیاز تا حد زیادی غربزده بود و در پاسخ به فتنهانگیزیها و لطماتی که سفارت لانه جاسوسی امریکا به استقلال کشور و انسجام دیتی کشور میزد، سکوت اختیار میکرد؛ دانشجویان خط امام، دست به اقدامی تاریخساز میزنند.
روز دانشجو؛ روز ضد امریکایی
سادات کرمی افزود: دانشجویان وارد سفارت امریکا میشوند و در این واقعه نیز جنبش دانشجویی، محل جاسوسی، فتنه انگیزی و مخدوش سازی استقلال ملی را کشف میکند و به عنوان انقلاب دوم دانشجویی از آن یاد میشود.
وی عنوان کرد: این دو واقعه و سابقه تاریخی از لحاظ ماهیت، دو ماهیت مشابه بود که تشابه نخست آن، انجام جنبش در زمان مخدوش شدن و توهین به استقلال کشور رخ داد و تشابه دوم، شباهت در رویکرد استکبار ستیزی این دو جنبش است.
مسئول سازمان بسیج دانشجویی مازندران، اضافه کرد: هر دو جنبش در برابر امریکا و استکبار است و این روز به عنوان روز ضد امریکایی و با ماهیت استقلال طلبی و استکبار ستیزی در تاریخ انقلاب از آن یاد میشود.
تفاوت جنبش انقلابی با جنبش منفعل یکبار مصرف
سادات کرمی تصریح کرد: اگر بخواهیم از این دو جنبش اصیل دانشجویی، نتیجهای بگیریم باید بگوییم از این پس هر جنبش و تشکل دانشجویی که از این ریل تبعیت کند و در این مسیر حرکت کند، پیرو همان جنبش اصیل دانشجویی است و هر جنبشی که خلاف این ریل حرکت کند و یا این مسیر را انتخاب نکند، یا تشکل منفعلی است و یا تشکل و جنبش منحرفی است.
وی اضافه کرد: کما اینکه طی سالیان اخیر، متاسفانه شاهد تشکلهای یکبار مصرفی برای پیروزی و منافع احزاب در کشاکشهای سیاسی به وجود آمده است که توانستند اتفاقات و اغتشاشهایی را در دانشگاهها رقم بزنند، اما باقی نماندند.
مسئول سازمان بسیج دانشجویی مازندران، تاکید کرد: بنابراین، این تفاوت تشکلها و جنبشهای اصیل و انقلابی با تشکلها و جنبشهای منفعل، منحرف و یکبار مصرف است.
سادات کرمی در ادامه به نقطه افتراق میان این تشکلها اشاره کرد و گفت: جنیش دانشجویی که مطالبهگر، آرمانخواه، عدالتطلب است و مسیر و ریلاش همان آرمانهای انقلاب اسلامی است، یک مانع بزرگی در مقابل خودش دارد که این مانع بزرگ، جریان تحریف یا شبکه همکار دشمن و یا جریان غربگرا نامید.
جریان تحریف در مقابل جریان انقلاب
وی با بیان اینکه این جریان، دقیقا در مقابل و برعکس جریان دانشجویی اصیل و جریان انقلابی، حرکت میکند؛ تشریح کرد: به عنوان نمونه باید بگوییم هر چقدر جنبش دانشجویی در حوزه استکبار ستیزی با استفاده از تجربههای تلخ این ملت که ماحصل، مخدوش سازی استقلال و عزت این ملت توسط استکبار بوده، تلاش میکند تا افکار و احساسات مردم را به سمت استکبار ستیزی جهت دهد و آن را صیقل دهد، جریان غربگرا و جریان لیبرال و همچنین شبکه همکار دشمن در کشور، تلاش میکند تا این صیقل دادن و جهت دادن را تا میتواند کُند کُنَد و به نوعی، نقش استکبار را کمرنگ کند و آن را در نگاه مردم، بَزَک کند و این همان جریان تحریفی است که مقام معظم رهبری به آن اشاره دارد.
مسئول سازمان بسیج دانشجویی مازندران، با اشاره به ترور اخیر شهید فخریزاده، اذعان کرد: جنبش دانشجویی که در واکنش به این اتفاق در جای جای مازندران در حمایت از شهید عزیز و تقبیح و محکوم کردن این جنایت اتفاق افتاد، جریانی مطالبهگر، برجسته سازی انتقام سخت، مطالبهگر خروج از پروتکلهای الحاقی، مطالبه عدم مذاکره با امریکا و مذبوح کردن این شعار است و در همه این جریانات میبینیم که این جنبش در تلاش است تا روحیه استکبارستیزی را تقویت کند و در مقابل میبینیم که برخی جریانات منحرف در تلاشند تا اصطلاح صبر راهبری و امثالهم را برجسته کند.
جنبش دانشجویی در جریان ترور شهید فخریزاده، ذلت نمیپذیرد
سادات کرمی اظهار کرد: جریان مقابل تلاش میکند تا بگوید نباید اینجا، حرکت را تند کنید، اینجا هم باید مجددا تحمل کنید، باز هم باید فحشها، توهینها، جسارتها، تحدیها، تجاوزها و هتک حرمتهای رزِم صهیونیستی و امریکا را تحمل کنیم تا شاید چندر غازی پول از گستاخی آنها و تواضع و ذلیل شدن ما، گیر برخی از سیاسیون بیاید.
وی تصریح کرد: ما این ذلت را قطعا نمیپذیریم و این شعاری که در روز ۱۶ آذر سال ۱۳۳۲ در زبان دانشجویان جاری شد که « دانشجو میمیرد؛ ذلت نمیپذیرد» امروز نیز شهار محوری همه دانشجویان است.
مسئول سازمان بسیج دانشجویی مازندران، افزود: همه ما نیز همنوا با دانشجویان انقلابی که قطع به یقین خواستار استقلال کشور از نظام استکبار هستند، خواستار پاسخگویی مدخن و محکم و بازدارنده در حوزه ترور دانشمندان ما هستند؛ با صدای بلند فریاد میزنیم: « دانشجو میمیرد؛ ذلت نمیپذیرد».
استکبارستیزی؛ رسالت دانشجوی انقلابی
یکی از اقشار و نیروهای تأثیرگذار در تحولات سیاسی و اجتماعی در نقاط مختلف جهان دانشجویان بوده و هستند. در کشور ما نیز دانشجویان نقش به سزایی در پیشبرد انقلاب و نقاط عطف آن داشتهاند و به همین دلیل ۱۶ آذر ۱۳۳۲ روز دانشجو نام گرفته است، زیرا در این روز قشر دانشجو بود که در اعتراض به دخالت و نقش آمریکا در کودتای علیه دولت ملی دکتر محمد مصدق وارد صحنه شد و سه شهید تقدیم جریان مبارزه علیه استبداد و استعمار کرد؛ این نقش اثرگذار تا پیروزی انقلاب اسلامی و در دوران دفاع مقدس نیز ادامه داشت و تا به امروز نیز دانشجویان همواره نقش پیشرو را در تحولات سیاسی و اجتماعی ایران پس از انقلاب ایفا کردهاند.
به راستی که ۱۶ آذر هر سال بهترین و مناسب ترین روز برای نام گذاری روز دانشجوست، روزی که به مناسبت بزرگداشت حرکت انقلابی دانشجویان دانشگاه تهران در سال ۱۳۳۲ نام گذاری شده است. حرکت انقلابی و هوشمندانهای که منجر به کشته و زخمی شدن تعداد زیادی از دانشجویان دانشگاه تهران شد؛ جرم و گناه این شهدا و مجروحین چیزی جز مقابله با استعمار خارجی و استبداد داخلی نبود.
معالوصف باید بگوییم؛ دغدغههای فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی در میان دانشجویان بیش از سایر اقشار جامعه به چشم میخورد؛ نباید فراموش کنیم که بیشترین تأثیرگذاری را در عرصههای مختلف، دانشجویانی بر جای گذاشتهاند که در تراز انقلابی دست به اقدام و عمل زده و درنتیجه منشأ برکات بودهاند و همچنان این انقلاب، به دانشجویان در تراز انقلاب، استکبار ستیز و مطالبهگر، نیازمند است.
برچسب ها :دانشجو ، ذلت،عدالت
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0