کد خبر : 245673
تاریخ انتشار : چهارشنبه 16 دسامبر 2020 - 16:50
-

اجرای ۱۰ پروژه تحقیقاتی در سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی

اجرای ۱۰ پروژه تحقیقاتی در سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی

به گزارش قائم آنلاین، امسال هفته پژوهش ( ۲۲ تا ۲۸ آذر) با شعار “پژوهش و فناوری در خدمت جهش تولید” برگزار می‌شود. وزارت صمت در همین راستا با اشاره به مهمترین فعالیت‌های انجام شده از ابتدای سال ۱۳۹۹ در بخش پژوهش سازمان زمین ‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی کشور اعلام کرد: بازتعریف ساختار شورای پژوهش

به گزارش قائم آنلاین، امسال هفته پژوهش ( ۲۲ تا ۲۸ آذر) با شعار “پژوهش و فناوری در خدمت جهش تولید” برگزار می‌شود. وزارت صمت در همین راستا با اشاره به مهمترین فعالیت‌های انجام شده از ابتدای سال ۱۳۹۹ در بخش پژوهش سازمان زمین ‌شناسی و اکتشافات‌ معدنی کشور اعلام کرد: بازتعریف ساختار شورای پژوهش به‌منظور سیاست‌گذاری و برنامه ‌ریزی جهت ارتقای کیفی امور پژوهشی سازمان، تعیین و تدوین سیاست‌ها، نظارت و ارزیابی برنامه‌های پژوهش و فناوری و همچنین تدوین آیین‌نامه شورای پژوهش با تکیه بر کاربردی شدن پژوهش‌ها به ویژه در جهت افزایش بازدهی و اثربخشی فعالیت‌های زمین‌شناسی و اکتشاف حاکمیتی در کشور از مهمترین فعالیت‌های امسال این سازمان بوده است.

طبق اعلام وزارت صمت، انجام کلیه امور مربوط به انعقاد تفاهم‌نامه‌های سازمان با مراکز علمی، تحقیقاتی و صنعتی مرتبط و ایجـاد بـستر مناسـب جهـت برقـراری ارتبـاط علمی- پژوهشی منسجم با هدف همکاری متقابل جهت ارتقا و پیشبرد موثر در فعالیت‌های زمین‌شناسی و اکتشافی، ایجاد زمینه مشــارکت و استفــاده از دانش، بسترسازی مناسب از طریق تعامل و همکاری دو سویه برای طراحی و اجرای برنامه‌های علمی و پژوهشی و تحقیقاتی، استفاده مطلوب و دوسویه از کلیه امکانات و ظرفیت‌ها جهت شتاب بخشیدن به اجرای پروژه‌های بنیادی از دیگر فعالیت‌های این بخش است.

در این رابطه نازنین بدری- مسئول بخش پژوهش سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی- ضمن تاکید براینکه پژوهش، مبنای توسعه و تضمینی برای استمرار و تکامل فعالیت‌های علوم زمین و کشف ذخایرمعدنی به شمار می‌آید، از جمله عوامل مهم توسعه در کشورهای پیشرفته را توجه خاص به امر پژوهش دانسته و معتقد است که حجم وسیع پژوهش‌های علمی در کشورهای توسعه یافته صنعتی و اختصاص بخش قابل توجهی از تولید ناخالص ملی به سرمایه‌گذاری در امور پژوهشی و تحقیقاتی گویای این موضوع است.

وی نقش پژوهش در توسعه فراگیر و پایدار هر کشور را انکارناپذیر خوانده و گفت: ارتباطی مستقیم بین پیشرفت بخش پژوهش و شتاب‌دهی برای توسعه همه جانبه برقرار است. انجام پژوهش‌های اصولی و دقیق به عنوان زیربنای هر تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی مهم در کشور، می‌تواند از هدر رفت منابع مالی و انسانی و همچنین بسیاری از دوباره کاری‌ها جلوگیری کند. در صورتی که برنامه‌ریزی یا پروژه‌ای به خصوص در مقیاس بزرگ، فاقد پشتوانه پژوهشی باشد به طور یقین در اجرا و عملیاتی شدن با مشکل روبه روخواهد شد.

مسئول بخش پژوهش سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی ضمن تاکید براینکه آگاهی از موانع پژوهش و مرتفع کردن آن‌ها، شناسایی و بررسی عوامل متعدد تاثیرگذار در امر پژوهش (عوامل مدیریتی، ساختاری، فرایندی و انسانی) به منظور ارتقای کیفی و کمی پروژه‌های تحقیقاتی در سازمان‌ها حائز اهمیت است؛ گفت: اولین گام برای سامان بخشیدن به امر پژوهش، شناسایی دقیق موانع و تنگناهای پژوهش و اقدام عملی برای رفع آن‌هاست که بر همین اساس دستیابی به درک درستی از توانمندی‌ها، امکانات موجود و نیز پی بردن به نقاط قوت و ضعف برنامه‌های پژوهشی در گام نخست ضروری است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

سه + هجده =