کد خبر : 246658
تاریخ انتشار : سه‌شنبه 22 دسامبر 2020 - 12:15
-

این کشور دلش نمی‌خواست به آمریکا چسبیده باشد

این کشور دلش نمی‌خواست به آمریکا چسبیده باشد

به گزارش قائم آنلاین، امین رحیمی: جزایر مارشال کجاست؟ وسط اقیانوس آرام و در غرب قاره آمریکا. کشوری کوچک شامل ۵ جزیره زنجیره‌ای کوچک و ۲۹ مجمع‌الجزایر کوچک‌تر. جمعیتش هم حدود ۶۰ هزار نفر است. این کشور در چند قرن گذشته مدام میان استعمارگران دست‌ به ‌دست شد و در جنگ جهانی دوم افتاد دست

به گزارش قائم آنلاین، امین رحیمی: جزایر مارشال کجاست؟ وسط اقیانوس آرام و در غرب قاره آمریکا. کشوری کوچک شامل ۵ جزیره زنجیره‌ای کوچک و ۲۹ مجمع‌الجزایر کوچک‌تر. جمعیتش هم حدود ۶۰ هزار نفر است. این کشور در چند قرن گذشته مدام میان استعمارگران دست‌ به ‌دست شد و در جنگ جهانی دوم افتاد دست ژاپن و بعد هم آمریکا.

بدبختی از همان موقع شروع شد، چون آمریکایی‌ها می‌خواستند بمب‌های اتمی آزمایش کنند و به نظرشان آمد که چه جایی بهتر از وسط اقانوس! این‌طوری شد که از سال ۱۹۴۶ تا ۱۹۵۸ میلادی بیش از ۶۰ آزمایش هسته‌ای در جزایر این کشور انجام دادند و برخی جزایر کوچک‌تر را به کلی ذوب و نابود کردند. به مردم جزایر هم گفته بودند دارند آزمایش‌های علمی انجام می‌دهند و گفته بودند بعضی جزایر را تخلیه کنند و بروند به جزایر دورتر. آزمایش‌ها که شروع شد، بلاهای جدید ناشی از رادیواکتیویته بمب‌های هسته‌ای و هیدروژنی از راه رسید و آزمایش‌ها که تمام شد، تازه معلوم شد این بلاها رفتنی نیستند و بخشی از کشور کوچک جزایر مارشال به‌کلی غیرقابل سکونت شد!

موقعیت جزایر مارشال روی نقشه

«بروید، گم شوید»!

آمریکایی‌ها اواخر دهه ۷۰ که فهمیدند در جزایر مارشال چه گندی بالا آمده، رفتند و به قول خودشان پاکسازی کردند و مقدار زیادی خاک و تجهیزات نظامی و اقلام فلزی و… که به مواد رادیوکتیو آلوده بود، جمع کردند و همان‌جا ریختند در یک گودال و رویش بتن ریختند و این‌طوری یک گورستان رادیواکتیو نیز در جزایر مارشال ایجاد شد.

سال ۱۹۹۰ سرانجام ساکنان این کشور کوچک و آرام به آمریکایی‌ها گفتند «بروید، گم شوید» و استقلال گرفتند.

تخلیه بومیان از یک جزیره در جزایر مارشال  برای آزمایش بمب اتمی

آمریکا همان‌موقع که آزمایش هسته‌ای انجام می‌داد، اعلام کرد که ۲۵۰ نفر در معرض مواد رادیواکتیو قرار گرفته‌اند، اما این فقط آغاز ماجرا بود. مردم جزایر مارشال بیش از ۶۰ سال است که با مشکلات مزمن نظیر بیماری‌های ناشناخته، سقط جنین، بیماری‌های مرتبط با تیروئید، لوسمی و انواع سرطان مواجهند. بخش‌هایی از این کشور نیز به‌کلی خالی از سکنه شده است. جزایر مارشال پیش از ورود آمریکایی‌ها کشوری زیبا بود با مردمی بومی در پهنه پاک و بیکران اقیانوس آرام؛ «زیبای آرام» بود. اما حالا یکی از آلوده‌ترین نقاط جهان از نظر رادیواکتویته محسوب می‌شود.

نمونه‌ای از یک آزمایش هسته‌ای در نزدیکی سواحل جزایر مارشال

جمهوری کوچکی که علیه ابرقدرت‌ها می‌جنگد!

جزایر مارشال، امروزه یک جمهوری کوچک و مستقل است و علیه گسترش سلاح‌های هسته‌ای در جهان می‌جنگد و اقامه دعوا می‌کند. از جمله اینکه مدام در مجامع بین‌المللی از کشورهای دارای سلاح هسته‌ای انتقاد می‌کند و در سال ۲۰۱۴ علیه انگلیس، هند و پاکستان در دیوان لاهه اقامه دعوا کرد که چرا به برنامه بین‌المللی خلع سلاح اتمی پایبند نیستند. «تونی دی بروم» وزیرخارجه پیشین جزایر مارشال در این دادگاه گفت: «چند جزیره در کشورم به‌کلی نابود شد. چند جزیره دیگر نیز برآورد شده است که تا هزاران سال قابل سکونت نخواهد بود. مارشالی‌های فراوانی جان خود را از دست دادند. جزایر مارشال امروز، مدرکی مستند از این نوع سلاح‌های کشتار جمعی و خوفناک است.»

آثار بیماری و عوارض جسمی ناشی از مواد رادیواکتیو از همان ابتدا در ساکنان بومی جزایر مارشال آشکار شد

در همان سال «کریستوفر جی لوئک» رئیس‌جمهور جزایر مارشال نیز در مراسم شصتمین سالروز بزرگ‌ترین آزمایش هسته‌ای آمریکا در جزایر مارشال (در سال ۱۹۵۴ میلادی) گفت: «مردمی که در مناطق مختلف جهان از آثار بمب‌های هسته ای لطمه و آسیب دیده‌اند، باید متحد و یکصدا به جامعه جهانی از غیر‌انسانی‌بودن این سلاح‌ها بگویند. ما هنوز افرادی را در این جزایر داریم که از این آزمایش‌ها بیمار شده و رنج می‌برند. مساله هسته‌ای در اولویت اول سیاست خارجی من قرار دارد. من خواهان ممنوعیت استفاده از این سلاح‌ها در جهان هستم… مردم در سراسر جهان نباید دیگر شاهد استفاده از این سلاح‌ها باشند. هرچند تا کنون در این زمینه موفق نبوده‌ایم.»

«آنتونیو گوترش» دبیر کل سازمان ملل درباره آلودگی رادیواکتیو در جزایر مارشال هشدار داد

تابوتی از دوره جنگ سرد!

نکته مهم اینکه مشکل جزایر مارشال فقط برای جزایر مارشال نیست. در سال‌های اخیر معلوم شده گورستان رادیواکتیو جزایر مارشال که آمریکایی‌ها در جزیره «انوتاک» ساختند به‌دلیل این‌که از زیر بتن‌ریزی نشده، ممکن است موجب نشت رادیواکتیو به آب‌های اقیانوس آرام شود. «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ‌ملل در سال ۲۰۱۹ این گورستان را «تابوتی برجا مانده از آزمایش‌های اتمی دوره جنگ سرد در اقیانوس آرام» نامید و از کشورهای جهان خواست برای کمک به مردم جزایر مارشال و نجات اقیانوس آرام از مواد رادیواکتیو تلاش کنند. وی گفت ساکنان این جزایر هنوز برای مقابله با پیامدهای آزمایش‌های هسته‌ای به کمک نیاز دارند، چرا که این آزمایش‌ها آثار قابل‌توجهی بر سلامت افراد و محیط زندگی‌شان گذاشته و آب برخی مناطق را آلوده کرده است.

گورستان رادیواکتیو جزایر مارشال مشهور به «گنبد»

خلاصه این‌که گندی که آمریکایی‌ها زدند بعد از چند ‌دهه نه‌ تنها هنوز پاک نشده بلکه آثار جدیدش هم از راه می‌رسد و همه باید بیایند کمک کنند و ببینند چه می‌توان کرد؟

امروز در تاریخ مناسبت‌های دیگری هم هست

امروز ۲ دی مصادف با ۲۲ دسامبر میلادی و ۷ جمادی‌الاول هجری قمری در تقویم تاریخ، مناسبت‌های دیگری هم دارد.

ـ تصرف مازندران توسط سپاهیان خوارزمشاهیان در سال ۶۰۶ قمری
ـ درگذشت «جیووانی بوکاچیو» ادیب و نویسنده معروف ایتالیایی در سال ۱۳۷۵ میلادی
ـ درگذشت «رالف امرسون» نویسنده و فیلسوف معروف آمریکایی در سال ۱۸۸۲ میلادی
ـ زادروز «سیروس طاهباز» نویسنده و مترجم ایرانی در سال ۱۳۱۸ شمسی
ـ بمباران مناطق مسکونی آبادان و جزیره مینو توسط رژیم بعث در سال ۱۳۵۹ شمسی

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

هفده − 13 =