کد خبر : 246900
تاریخ انتشار : چهارشنبه 23 دسامبر 2020 - 15:50
-

پنج پاداش لایحه بودجه آمریکا به اسرائیل

پنج پاداش لایحه بودجه آمریکا به اسرائیل

به گزارش قائم آنلاین، به نقل از میدل ایست آی، کنگره آمریکا اخیرا یک لاحیه بودجه ای بزرگ به ارزش ۲.۳ تریلیون دلار حاوی بسته کمک های کرونایی برای افراد و اصناف آمریکا به همراه یک سری اعتبارات اختصاص یافته برای هزینه های حوزه های دیگر دولت در سال ۲۰۲۱ را تصویب کرد که شامل

به گزارش قائم آنلاین، به نقل از میدل ایست آی، کنگره آمریکا اخیرا یک لاحیه بودجه ای بزرگ به ارزش ۲.۳ تریلیون دلار حاوی بسته کمک های کرونایی برای افراد و اصناف آمریکا به همراه یک سری اعتبارات اختصاص یافته برای هزینه های حوزه های دیگر دولت در سال ۲۰۲۱ را تصویب کرد که شامل میلیارد ها دلار کمک خارجی برای اسرائیل است.

پستهایی در شبکه های اجتماعی از اواخر روز دوشنبه منتشر شدند که بیان می کردند اسرائیل پول بسته محرک اقتصادی مربوط به کروناویروس دریافت می کند. این پستها به ویژه با توجه به اینکه مردم عادی در آمریکا  تنها رقم نسبتا کم ۶۰۰ دلار از این کمکها را دریافت می کنند موجب خشم زیادی شد.

در حالی که کمکها به اسرائیل در این قانون گنجانده شده، این بخشی از یک لایحه بودجه ای کلی است که اعتبارات پنتاگون را پوشش می دهد و مرتبط با کووید-۱۹ نیست.

این لایحه با این حال مجموعه ای از هدایای مالی و سیاسی را به اسرائیل در زمان افزایش حساسیتهای داخلی و بین المللی بر سر سوابق حقوق بشری این رژیم اعطا کرده است.

منتقدان اسرائیل مساله ضمیمه کردن کمکهای نظامی به اسرائیل در یک قانون همراه به کمکهای کرونایی را که از سوی مترقی ها “به طرز بدی ناکافی” خوانده شده، برجسته ساخته اند.

گلن گرینوالد، خبرنگار آمریکایی در توئیتی نوشت: مبلغ ۵۰۰,۰۰۰,۰۰۰ دلار به طور فنی بخشی از لایحه کروناویروس نیست، اما یک لایحه جداگانه مرتبط با کمکهای خارجی تصویب شد – در همان زمانی که کنگره گفت نمی تواند استطاعت پرداخت  بیش از ۶۰۰ دلار در یک مقطع به آمریکایی ها را داشته باشد.

سناتور برنی سندرز نیز در واکنش، به مجموع بودجه پنتاگون در زمانی که اصرار او برای پرداختهای چکهای محرک اقتصادی به ارزش ۱۲۰۰ دلار شکست خورد، اشاره کرد.

سندرز روز سه شنبه در توئیتر نوشت: جمهوریخواهان و برخی از دموکراتهای محافظه کار فکر می کردند یک چک ۱۲۰۰ دلاری زنده ماندن برای طبقه کارگر بیش از حد پرهزینه است. اما آنها هیچ مشکلی با دادن بودجه بادکرده ۷۴۰ میلیارد دلاری پنتاگون برای تسلیحات و جنگ نداشتند. شاید، فقط شاید زمان آن است که اساسا در اولویتهای ملی خودمان بازنگری کنیم.

در حالی که برخی از بندهای حمایت از اسرائیل در قانون مربوط به بودجه سال ۲۰۲۱ در لوایح قبلی نیز ظاهر شده است، این حقیقت که آنها بدون تغییر مورد تصویب قرار گرفتند، نشان دهنده حمایت قطعی است که دولت اسرائیل هنوز در کنگره آمریکا در آستانه شروع ریاست جمهوری جو بایدن رئیس جمهور منتخب در ماه آینده میلادی، از آن  بهره مند است.

پاداشها برای اسرائیل در این لایحه از این قرار است:

کمک نظامی

این لایحه که بدون در نظر گرفتن محدودیتی به کمک سالانه معمول مجوز داده، مبلغ ۳.۳ میلیارد دلار کمک نظامی را برای اسرائیل در نظر می گیرد که باید طی ۳۰ روز آینده اعطا شوند. این قانون تصریح می دارد که این اعتبارات باید خرج خرید تسلیحات و سیستمهای نظامی فروخته شده از سوی دولت آمریکا شوند.

یک مبلغ ۵۰۰ میلیون دلاری اضافی نیز به برنامه های مبتنی بر همکاری با اسرائیل اختصاص یافته است، یک ابتکار عمل تامین شده از سوی پنتاگون برای تقویت قابلیتهای سیستمهای دفاع موشکی اسرائیل از جمله گنبد آهنین.

تصویب این کمکها به رغم تهدید بیش از ۱۲ قانونگذار آمریکایی مبنی بر اعمال شرایطی بر کمک ها به اسرائیل از بابت برنامه هایش برای الحاق مناطق کرانه باختری و تداوم اشغالگری و گسترش شهرکهایش در اراضی فلسطینی صورت گرفت.

قطع بودجه شورای حقوق بشر سازمان ملل

این لایحه خواستار جلوگیری از دادن اعتبارات آمریکا به شورای حقوق بشر سازمان ملل  شده “مگر آنکه وزیر امور خارجه تعیین کند مشارکت در شورا برای منفعت ملی آمریکا مهم است و همچنین این شورا گامهای چشمگیر در راستای حذف اسرائیل از عناوین دائم دستور کار اتخاذ کند”.

چندی پیش دونالد ترامپ واشنگتن را در سال ۲۰۱۸ از شورای حقوق بشر سازمان ملل با استناد به آنچه که دولتش “غرض ورزی علیه اسرائیل” خواند خارج کرد.

تشویق به عادی سازی روابط

این قانون به رئیس جمهور و وزیر امور خارجه آمریکا دستور می دهد در راستای اطمینان پیدا کردن از عادی سازی میان اسرائیل و کشورهای عربی تلاش کند.

در این لایحه نوشته شد: همه کشورهای اتحادیه عرب باید روابطشان را با همسایه خود اسرائیل عادی سازی کنند.

لایحه همچنین بایکوت اسرائیل از سوی اتحادیه عرب را محکوم می کند و از دولت می خواهد “گامهای ملموس” در راستای نشان دادن مخالفتش با این بایکوت اتخاذ کند.

شرط گذاشتن برای فلسطینی ها

همین قانونی که میلیاردها دلار را بدون ذکر سیاستهای اسرائیل به آن اعطا کرده، شرایطی سخت را برای کمک به تشکیلات خودگردان فلسطین اعمال می کند.

این لایحه کمک به فلسطینی ها را در صورتی که به صورت یکجانبه به دنبال عضویت به عنوان کشور در آژانسهای سازمان ملل بروند اتهامات جنایت جنگی علیه اسرائیل را در دیوان کیفری بین المللی پیگیری کنند ممنوع می کند.

به عبارت دیگر این لایحه به دولت دستور می دهد در راستای جلوگیری از به اصطلاح “تحریک” فلسطینی ها علیه اسرائیل کار کند.

شرط گذاشتن برای کمکها به آنروا

اگرچه ترامپ اعطای اعتبارات آمریکا به آنروا را بیش از دو سال قبل قطع کرده، لایحه بودجه ۲۰۲۱ شامل یک متن تکراری مربوط به سالهای قبل است که خواستار وضع شرایطی برای دادن اعتبارات به این آژانس سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی می شود.

لایحه خواستار گزارشی از جانب وزیر امور خارجه شده که در آن اطمینان دهد این آژانس و کارمندانش که اکثرا فلسطینی هستند به “سیاستهای بی طرفی و خنثی بودن” پایبندند.

این گزارش همچنین باید اطمینان دهد که این آژانس “در حال اتخاذ گامهایی است تا اطمینان حاصل کند همه محتواهای آموزشی تدریس شده در مدارس و کمپهای تابستانی تحت مدیریت آنروا در راستای ارزشهای حقوق بشر، منزلت، و تحمل بوده و تحریک کننده خشونت نیستند”.

جو بایدن متعهد به بازیابی کمکهای آمریکا به فلسطینی ها از جمله کمک به آنروا شده است.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

دوازده + بیست =