کد خبر : 247701
تاریخ انتشار : یکشنبه 27 دسامبر 2020 - 9:20
-

راههای تامین مایعات بدن در زمان ابتلا به کرونا

راههای تامین مایعات بدن در زمان ابتلا به کرونا

به گزارش قائم آنلاین، آب یکی از عناصر حیاتی بسیار مهم محسوب می شود، مایعی که در شرایط کنونی، بیشترین تاثیر را در مقابله با بیماری و حتی درمان آن دارد؛ شست و شوی روزانه دست با آب و صابون از راهکارهای مهم پیشگیری از ابتلا به کرونا و مصرف مداوم آب و حفظ سطح

به گزارش قائم آنلاین، آب یکی از عناصر حیاتی بسیار مهم محسوب می شود، مایعی که در شرایط کنونی، بیشترین تاثیر را در مقابله با بیماری و حتی درمان آن دارد؛ شست و شوی روزانه دست با آب و صابون از راهکارهای مهم پیشگیری از ابتلا به کرونا و مصرف مداوم آب و حفظ سطح مایعات بدن، راهکاری مهم در درمان مبتلایان به این بیماری است.

کارشناسان و متخصصان تاکید دارند که ابتلا به بیماری های عفونی، یکی از مسائلی که بیماران را با مشکل مواجه می کند، از دست رفتن مایعات بدن و جایگزین نشدن آن است؛ عاملی که با توجه به نیاز بدن به آب برای ادامه حیات، منجر به واکنش ها و عوارض بعضا غیرقابل بازگشتی خواهد شد.

متخصصان همواره به افراد برای مصرف میزان کافی آب در هر روز توصیه های اکیدی داشته اند، توصیه ای که در شرایط ابتلای فرد به کرونا، بیش از پیش باید مورد توجه قرار گیرد.

یک کارشناس ارشد تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شیراز در مورد نیاز بدن به آب به ایسنا گفت: بدن انسان از حدود ۷۰ درصد آب تشکیل شده است. آب به طور معمول در ادرار، مدفوع، از طریق پوست و دستگاه تنفسی دفع می شود، اما در هنگام ابتلا به تب، بدن به سرعت آب از دست می دهد.

فاطمه شفیعی اضافه کرد: برای بزرگسالان با تب۳۹ درجه سانتیگراد، تعریق منجر به از بین رفتن حدود ۹۰۰ سی سی مایعات در طول ۲۴ ساعت به همراه ۱۰۰ سی سی آب اضافی از دست رفته هنگام سرفه و تنفس می شود.

کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز خاطرنشان کرد: تهوع، استفراغ و اسهال و مصرف ناکافی مایعات ناشی از کم شدن اشتها، می تواند باعث از دست رفتن بیشتر مایعات شود.

او اضافه کرد: کاهش وزن ناخواسته و سریع در هنگام بیماری نشانگر این است که بدن مایعات را از دست می دهد و از عضلات برای تامین انرژی و حفظ عملکردهای طبیعی بدن استفاده می کند. از بین رفتن مایعات و پروتئین بدن بر توانایی فرد در مبارزه با بیماری و بهبودی تأثیر می گذارد.

تاثیر آب و غذا در مقابله با کووید۱۹

شفیعی افزود: هیدراتاسیون (تامین مایعات) و تغذیه نقش مهمی در واکنش های بدن به عوامل بیماری زا نظیر ویروس کووید ۱۹ دارد و بخش مهمی از درمان پزشکی فرد مبتلا را تشکیل می دهد.

این کارشناس تغذیه گفت: از علائم کمبود آب بدن می توان به افزایش تشنگی، تب، ادرار با رنگ تیره، کاهش تولید ادرار، خشکی دهان، افزایش ضربان قلب، خستگی و کلافه بودن اشاره کرد که لازم است مورد توجه قرار گیرند و در صورت بروز این علائم توجه بیشتری به تامین مایعات انجام شود.

اهمیت تامین آب در مبارزه بدن با کووید۱۹

شفیعی ادامه داد: حتی اگر فرد تشنه یا گرسنه نباشد، مهم است که برای پشتیبانی از توانایی بدن در مبارزه با ویروس و پشتیبانی از عملکرد سیستم ایمنی بدن، همچنان به خوردن و نوشیدن مایعات ادامه دهد.

این کارشناس ارشد تغذیه علوم پزشکی شیراز تاکید کرد: مصرف ۸-۶ لیوان آب آشامیدنی سالم و سایر مایعات مانند آبمیوه های طبیعی به عنوان بهترین نوشیدنی توصیه می شود.

او اضافه کرد: هنگام کمبود آب بدن، ترشحات تنفسی غلیظ تر می شود و تمیز کردن آنها از ریه ها دشوار است، از طرفی ناتوانی در تمیز کردن ترشحات از ریه ها ممکن است باعث ایجاد مشکلات تنفسی و یا حتی افزایش استعداد ابتلا فرد به ذات الریه شود. بنابراین فرد باید مایعات بدن که از دست رفته را جایگزین کرده و ترشحات تنفسی خود را رقیق تر کند.

شفیعی خاطرنشان کرد: مقادیر زیاد مایعات همچون آب، آبمیوه طبیعی و آب سبزی های تازه، چای کم رنگ، آب گوشت یا آب مرغ به مقدار کافی برای رقیق کردن ترشحات درون مجاری هوایی استفاده شود.

این کارشناس ارشد تغذیه در ادامه توصیه های خود گفت: مصرف انواع آبمیوه طبیعی که علاوه بر افزایش تحمل برای دریافت بیشتر مایعات، سبب دریافت بیشتر مواد مغذی و آنتی اکسیدان ها و تقویت سیستم ایمنی می شود.

شفیعی با بیان اینکه در افراد مبتلا به کرونا، یا سایر بیماری های همراه با تب و عفونت، لازم است دست کم هر ۱۵ دقیقه، ۶۰ تا ۱۲۰سی سی مایعات نوشیده شود، گفت: فرد باید خود را از نظر علائم کمبود آب بررسی کند. توصیه می شود مصرف مایعات خود را در صورت لزوم افزایش دهید تا اطمینان حاصل شود که هر چهار ساعت ادرار زرد کم رنگ دارد.

او با بیان اینکه اطرافیان بیمار، مایعات را کنار بستر بیمار قرار دهند تا در طول شب هم استفاده شود، گفت: هنگام بروز علائم استفراغ یا اسهال، باید اطمینان حاصل شود که یک محلول هیدراتاسیون خوراکی علاوه بر آب مصرف شود.

روش تهیه محلول هیدراتاسیون

شفیعی با یادآوری اینکه می توان محلول هیدراتاسیون خوراکی را در منزل تهیه کرد، گفت: یک پارچ آبخوری تمیز آماده کرده و یک دوم تا سه چهارم قاشق غذاخوری نمک، یک لیوان آبمیوه های طبیعی به همراه سه لیوان آب را در آن ریخته و به خوبی مخلوط کنیم؛ محلول به دست آمده، محلول هیدراتاسیون است.

به گزارش ایسنا، کارشناسان و متخصصان تغذیه و پیشگیری از بیماریها، تاکید دارند که افراد سالم نیز باید روزانه به میزان کافی آب و مایعات را در سبد غذایی خود داشته باشند، بخشی از این نیاز با تغذیه کسب می شود اما بخش مهمی را باید از طریق مایعات مختلف تامین کرد.

توجه به مصرف مایعات کافی، با توجه به اینکه نبود یا کمبود آب در بدن، عملکرد ارگانهای مختلف را دچار اخلال میکند، یک ضرورت به شمار می رود و باید علاوه بر رعایت آن، به دیگران هم توصیه شود.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

10 + 11 =