کد خبر : 247989
تاریخ انتشار : دوشنبه 28 دسامبر 2020 - 11:10
-

از سیر تا پیاز بودجه‌ نهادهای پژوهشی در سال ۱۴۰۰

از سیر تا پیاز بودجه‌ نهادهای پژوهشی در سال ۱۴۰۰

به گزارش قائم آنلاین، لایحه بودجه‌ی سال ۱۴۰۰ چندی پیش تقدیم مجلس شد. نگاهی اجمالی به بودجه سال آینده نشان می‌دهد تقریبا همه‌ی مراکز پژوهشی با افزایش بودجه روبه‌رو بوده‌اند و برخی از آن‌ها افزایش‌های چندین برابری را تجربه کرده‌اند. به طور مثال، بودجه‌ی موسسه تحقیقات دفاعی، از حدود ۴۹ میلیارد تومان در سال جاری

به گزارش قائم آنلاین، لایحه بودجه‌ی سال ۱۴۰۰ چندی پیش تقدیم مجلس شد. نگاهی اجمالی به بودجه سال آینده نشان می‌دهد تقریبا همه‌ی مراکز پژوهشی با افزایش بودجه روبه‌رو بوده‌اند و برخی از آن‌ها افزایش‌های چندین برابری را تجربه کرده‌اند. به طور مثال، بودجه‌ی موسسه تحقیقات دفاعی، از حدود ۴۹ میلیارد تومان در سال جاری به حدود ۱۳۱ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ افزایش یافت.  این افزایش چندین برابری در تغییرات بودجه‌ی سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی نیز دیده می‌شود. این نهاد در سال جاری بودجه‌ای معادل ۸۷ میلیارد و ۸۳۰ میلیون تومان داشت که برای سال ۱۴۰۰ به ۲۴۵ میلیارد تومان رسید. تغییرات این چنینی فقط مختص نهادهای پژوهشی دفاعی نیستند. موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی نیز با افزایش نزدیک به سه برابری بودجه روبه رو شده است. بودجه مصوب سال ۹۹ برای این نهاد ۳۶۳ میلیارد و ۷۲۷ میلیون تومان بود که در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ به ۹۰۸ میلیارد و ۷۸۸ میلیون تومان افزایش یافته است.

بررسی لایحه بودجه سال جاری و ۱۴۰۰ همچنین نشان می‌دهد پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی افزایش بودجه‌ی ۳۶ درصدی را تجربه کرده است و بودجه‌ی این نهاد از حدود ۷۱ میلیارد تومان به ۹۷ میلیارد و ۴۶۰ میلیون تومان افزایش یافته است. بودجه‌ی سال ۱۳۹۹ پژوهشکده‌ی آمار، ۱۱ میلیارد و ۴۳۸ میلیون تومان بوده است که در سال آینده این مبلغ ۱۲میلیارد و ۳۷۰ میلیون خواهد بود.

پژوهشکده هنر که نهادی وابسته به فرهنگستان هنر است در سال آینده بودجه‌ای سه میلیارد و ۴۳۰ میلیون تومانی خواهد داشت. بودجه‌ی سال جاری این مرکز دو میلیارد و ۴۸۰ میلیون تومان بوده است.

پژوهشکده مطالعات فناوری که زیرمجموعه نهاد ریاست جمهوری است در سال ۱۳۹۹، ۱۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان بودجه دارا بوده است که این میزان در سال ۱۴۰۰ به ۲۰ میلیارد و ششصد میلیون تومان افزایش یافته است. بودجه پژوهشکده تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام، در سال ۱۳۹۹، حدود چهار میلیارد و ۱۶۷ میلیون تومان بوده است. این نهاد در سال ۱۴۰۰، حدود چهار میلیارد و ششصد میلیون تومان بودجه خواهد گرفت.

در این میان، مرکز پژوهش‌های مجلس که نهادی برای ارائه خدمات کارشناسی و مطالعاتی است در سال جاری بودجه‌ای ۸۱ میلیارد تومانی داشته است در سال بعد بودجه‌ای ۱۲۳ میلیارد تومانی خواهد داشت. برای  پژوهشکده قوه قضائیه در سال ۹۹ حدود سه میلیارد و ۳۷۰ میلیون تومان بودجه نوشته شده است این میزان در سال ۱۴۰۰ به ۱۰ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان رسیده است.

پژوهشکده اقتصاد و پژوهشکده امور اقتصادی نیز برای سال آینده افزایش بودجه‌ی ۷ درصد و ۱۵ درصدی را تجربه کردند. پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو در لایحه‌ی بودجه‌ای که سال گذشته به مجلس فرستاده شد بودجه‌ی ۱۵ میلیارد و هفتصد و پنجاه میلیون تومانی داشته است و این مبلغ در بودجه سال ۱۴۰۰ به ۲۱ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان افزایش یافته است.

بودجه پژوهشگاه هوافضا هم برای سال آینده با افزایش ۵۶ درصدی روبه‌رو بوده است و به ۳۸ میلیارد و ۳۲۳ میلیون تومان رسیده است. بودجه‌ی پژوهشگاه مواد و انرژی و پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی  نیز به ترتیب ۲۳ درصد و ۳۰ درصد برای سال آینده افزایش یافته است.  علاوه بر این، بودجه‌ی سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی که نهادی زیرمجموعه وزارت علوم است از حدود صد میلیارد و چهارصد میلیون تومان به ۱۲۶ میلیارد و ۷۶۴ میلیون تومان رسیده است.

بر اساس لایحه بودجه‌ی ۱۴۰۰، پژوهشکده بیمه هم که وابسته به بیمه مرکزی جمهوری اسلامی است برای سال آینده حدود چهار میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان بودجه دریافت خواهد کرد. بودجه‌ی  پژوهشکده علوم و صنایع غذایی، در سال جاری معادل ۱۲ میلیارد تومان بودهاست که این مبلغ در سال آینده به ۱۵ میلیارد تومان ۷۵۸ میلیون تومان خواهد رسید.

برای پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی که زیرمجموعه‌ی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است در لایحه بودجه سال ۱۳۹۹، بودجه‌ای معادل ۳۰ میلیارد و ۸۴۶ میلیون تومان پیش‌بینی شده بود که این میزان در بودجه‌ی ۱۴۰۰، ۴۳ میلیارد و ۲۶۸ میلیون در نظر گرفته شده است.

پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله که در سال ۱۳۶۸ تاسیس شده است در لایحه بودجه‌ی سال جاری بودجه‌ای حدودا ۴۸ میلیارد تومانی دارا بوده است. این میزان برای سال آینده فقط یک درصد افزایش یافته است. همچنین بودجه پژوهشگاه دانش‌های بنیادی در سال ۱۳۹۹، ۱۷۲ میلیارد و ۳۱۳ میلیون تومان بوده است که برای سال ۱۴۰۰ به ۲۲۰ میلیارد و ۳۵۰ میلیون تومان رسیده است.

در بودجه سال ۱۳۹۹ به پژوهشکده خلیج فارس، چهار میلیارد و ۲۲۰ میلیون تومان اختصاص یافته بود که این میزان برای سال آینده حدود پنج میلیارد تومان خواهد بود.

موسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی نیز یکی دیگر از مراکز پژوهشی زیرمجموعه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است. برای این مرکز در سال ۹۹ بودجه‌ای ۱۲ میلیارد و ۱۰۲ میلیون تومانی در نظر گرفته شده بود. در سال ۱۴۰۰ بودجه‌ی موسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی ۱۶ میلیارد و ۱۷۶ میلیون تومان خواهد بود.

پژوهشگاه حوزه و دانشگاه نیز در سال آینده با افزایش بودجه‌ی ۲۷ درصدی روبه‌رو خواهد بود و مبلغی ۲۷ میلیارد تومان دریافت خواهد کرد. پژوهشگاه ملی اقیانوس‌شناسی و علوم جوی هم برای سال آینده بودجه‌ی ۴۰ میلیارد و ششصد میلیون تومانی خواهد داشت که این میزان نسبت به بودجه‌ی این مرکز در سال جاری، ۲۲ درصد افزایش داشته است.

پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران در سال ۱۳۹۹، بودجه‌ای بالغ بر ۱۷ میلیارد و ۶۳۶ میلیون تومان داشته است. به این مبلغ برای سال آینده تقریبا ۱۰ میلیارد تومان افزوده شده است. برای پژوهشگاه رنگ هم که در سال گذشته حدودا ۲۱ میلیارد تومان در نظر گرفته شد در سال آینده حدودا ۲۹ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.

برای پژوهشگاه تربیت‌بدنی و علوم ورزشی در لایحه بودجه سال ۹۹، ۱۱ میلیارد و ۵۳۴ میلیون تومان درنظر گرفته شده است که این عدد در لایحه بودجه ۱۴۰۰ حدودا ۱۵ میلیارد است. موسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی هم که در سال گذشته عنوان آن پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی بوده است برای سال ۱۴۰۰ با افزایش بودجه‌ی ۵۶ درصدی روبرو است و در لایحه‌ی بودجه‌ی ۱۴۰۰ برای این مرکز ۱۸ میلیارد و ۳۵۸ میلیون تومان در نظر گرفته شده است.

نهادهای پژوهشی جهاد دانشگاهی در لایحه بودجه ۱۴۰۰

بررسی بودجه‌ی مراکز تحقیقاتی جهاد دانشگاهی برای سال ۱۴۰۰ نشان می‌دهد دو پژوهشگاه اصلی علوم زیستی این نهاد، یعنی رویان و پژوهشگاه فناوری‌های نوین علوم زیستی جهاد دانشگاهی- ابن سینا، به ترتیب با افزایش بودجه‌ای ۴۸ درصد و ۴۸.۵ درصدی روبه‌رو شده‌اند و مبالغی که برای آن‌ها در نظر گرفته شده است به ترتیب حدود ۷۴ میلیارد و ۳۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان است.

مرکز تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی هم که در سال جاری قرار بوده ۹ میلیارد و ۶۴۹ میلیون تومان دریافت کند در سال ۱۴۰۰، ۱۵ میلیارد ۱۴۱ میلیون تومان دریافت خواهد کرد.

پژوهشکده علوم پایه کاربردی جهاد دانشگاهی برای سال ۱۳۹۹، شش میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان بودجه داشته است که این میزان در سال ۱۴۰۰ به ۱۲ میلیارد و ۸۴۲ میلیون تومان رسیده است. بودجه‌ی مرکز تحقیقات سرطان برست جهاد دانشگاهی هم برای سال ۱۴۰۰، ۱۰۹ درصد افزایش یافته و به ۱۳ میلیارد و ۳۷۱ میلیون تومان رسیده است. بودجه‌ی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی جهاد دانشگاهی و پژوهشکده فناوری اطلاعات و ارتباطات این نهاد به ترتیب با افزایش ۴۴ درصدی و ۶۲ درصدی روبه‌رو بوده است و مبالغ در نظر گرفته شده برای آن‌ها در سال ۱۴۰۰، به ترتیب ۷ میلیارد و ۴۴۷ میلیون تومان و ۱۳ میلیارد و ۸۱۴ میلیون تومان است.

در لایحه‌ی بودجه‌ی سال ۱۳۹۹، ردیف بودجه‌ای تحت عنوان مرکز تحقیقات سنجش سلامت در نظر گرفته شده است که همان پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی است. قرار است در سال ۱۴۰۰ این مرکز شش میلیارد و ۴۲۳ میلیون تومان دریافت کند. بودجه‌ی سال ۹۹ مرکز تحقیقات سنجش سلامت حدودا سه میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان بوده است.

در میان مراکز پژوهشی جهاد دانشگاهی، افزایش بودجه‌ی پژوهشکده برق و الکترونیک جهاد دانشگاهی برای سال ۱۴۰۰ جالب توجه است. بودجه‌ی این نهاد در لایحه بودجه ۱۴۰۰ با افزایش ۳۸۵ درصدی روبه‌رو بوده است و از ۷۰۰ میلیون تومان به سه میلیارد و ۳۹۵ میلیون تومان افزایش یافته است.

بودجه‌ی پژوهشکده‌های فرهنگ، هنر و معماری، صنایع شیمیایی و توسعه تکنولوژی شریف جهاد دانشگاهی در سال ۱۴۰۰، به ترتیب یک میلیارد و ۳۸۴ میلیون تومان، دو میلیارد و ۷۲۵ میلیون تومان و یک میلیارد و ۲۲۴ میلیون تومان خواهد بود.

هزینه تحقیق در عرصه سلامت

سری بزنیم به مراکز تحقیقاتی حوزه علوم پزشکی که برخی از آن‌ها ردیف بودجه‌ای جداگانه از دانشگاهی که به آن وابسته‌اند دارند . بودجه‌ی برخی دیگر در همان بودجه‌ی خود دانشگاه مشخص شده است.

بر اساس آن چه در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ مشخص شده است، بودجه مرکز تحقیقات علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برای سال ۱۴۰۰، چهار میلیارد و ۵۰۳ میلیون تومان است. این مبلغ در سال جاری، سه میلیارد و ۴۸۰ میلیون تومان بوده است. مرکز تحقیقات گوش، گلو، بینی و سر و گردن برای سال ۱۴۰۰ دو میلیارد و ۷۷۰ میلیون تومان است. موسسه مطالعات تاریخ پزشکی، طب اسلامی و مکمل این دانشگاه هم در سال آینده بودجه‌ای سه میلیارد و ۷۲۷ میلیون تومانی خواهد داشت که این یعنی بودجه‌ی این نهاد نسبت به سال جاری یک میلیارد و ۲۹۰ میلیون تومان افزوده شده است.

برای مراکز تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی تهران ۳۸ میلیارد و ۱۳۶ میلیون تومانی که در سال ۹۹ در نظر گرفته شده بود به ۵۲ میلیارد و ۱۶۴ میلیون تومان در لایحه بودجه ۱۴۰۰ تبدیل شده است. اما برخی از مراکز تحقیقاتی این دانشگاه و پژوهشکده‌ها و پژوهشگاه‌های آن ردیف بودجه‌ای مستقل در لایحه دارند. به طور مثال، پژوهشکده فناوری‌ها و تجهیزات پیشرفته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران بودجه‌ای معادل پنج میلیارد و پانصد میلیون تومان دارد که این مبلغ معادل بودجه‌ای است که مرکز تحقیقات آسم، ایمونولوژی و آلرژی دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال ۱۴۰۰ دریافت می‌کند. البته مرکز تحقیقات آسم، ایمنولوژی و آلرژی در سال ۱۳۹۹ بودجه‌ای معادل دو میلیارد و ۲۴۲ میلیون تومان داشته است که این یعنی برای سال ۱۴۰۰ با افزایش تقریبا دو برابری روبه‌رو است.

نکته عجیب در بررسی بودجه‌ی مراکز پژوهشی دانشگاه‌های علوم پزشکی کاهش بودجه‌ای است که نصیب پژوهشکده بیماری‌های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران شده است. این پژوهشکده در لایحه بودجه سال ۹۹، ۱۴ میلیارد و ۱۳۷ میلیون تومان بودجه داشته است که برای سال ۱۴۰۰، این مبلغ به ۱۳ میلیارد و ۴۶۱ میلیون تومان کاهش یافته است. رئیس این پژوهشکده، رضا ملک‌زاده، معاون مستعفی وزیر بهداشت است.

بودجه‌ی پژوهشگاه علوم غدد درون‌ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران، برای سال ۱۴۰۰، ۳۵ درصد نسبت به سال ۹۹ افزایش یافته است و به ۳۳ میلیارد و ۲۸۸ میلیون تومان رسیده است. پژوهشکده آنکولوژی، هماتولوژی و سل‌تراپی این دانشگاه نیز در سال ۱۴۰۰ از ۱۹ میلیارد و ۶۳۴ میلیون تومانی که در سال ۱۳۹۹ در نظر گرفته شده بود به ۲۳ میلیارد و ۳۸۰ میلیون تومان رسیده است.

مرکز تحقیقات پوست و جذام دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال ۱۳۹۹ بودجه‌ای پنج میلیارد و دویست میلیون تومانی داشته است که این میزان برای سال ۱۴۰۰ به هفت میلیارد و ۲۸ میلیون تومان رسیده است. پژوهشکده علوم دارویی و مرکز تحقیقات ترومای این دانشگاه در سال ۱۴۰۰ به ترتیب، هفت میلیارد و پانصد میلیون تومان و پنج میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان بودجه خواهند داشت.

پژوهشکده محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی تهران و پژوهشکده سرطان این دانشگاه هم که در سال ۹۹ به ترتیب سه میلیارد و ۴۹۰ میلیون تومان و چهار میلیارد و سیصد میلیون تومان بودجه داشتند در سال ۱۴۰۰ قرار است به ترتیب چهار میلیارد و ۳۵۷ میلیون تومان و پنج میلیارد و پانصد میلیون تومان دریافت کنند. موسسه ملی تحقیقات سلامت هم که وابسته به این دانشگاه است در سال آینده بودجه‌ای ۱۳ میلیارد و ششصد میلیون تومانی خواهد داشت که حدود سه میلیارد تومان از بودجه سال جاری این نهاد بیشتر است.

تقریبا تمامی مراکز پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز برای سال ۱۴۰۰ افزایش بودجه خواهند داشت. برای پژوهشکده غدد درون‌ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در لایحه بودجه سال جاری، ۱۹ میلیارد و ۴۰۸ میلیون تومان در نظر گرفته شده بود که این میزان برای سال ۱۴۰۰، ۲۴ میلیارد و ۴۱۹ میلیون تومان خواهد بود. انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور هم در سال ۱۴۰۰، ۱۹ میلیارد و ۶۸۴ میلیون بودجه دریافت خواهد کرد.

مرکز تحقیقات پوست، مرکز تحقیقات ارولوژی و پژوهشکده علوم دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به ترتیب با افزایش‌های ۲۲ درصدی، ۴۲ درصدی و ۲۷ درصدی روبه‌رو خواهند بود.

بودجه‌ی پژوهشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی که وابسته به دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی است برای سال آینده تقریبا دو برابر شده است و به چهار میلیارد و ۳۰۲ میلیون تومان رسیده است.

اما سری بزنیم به نهادهای پژوهشی‌ که مستقیما تحت نظر وزارت بهداشت فعالیت می‌کنند . مرکز ملی تحقیقات راهبردی آموزش پزشکی یکی از این مراکز است که بودجه‌ی آن برای سال ۱۴۰۰ از ۳۴ میلیارد تومان به ۴۴ میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است. موسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی کشور یا همان نیماد نیز از ۵۳ میلیارد تومان در سال ۱۳۹۹ به ۶۰ میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است.

بودجه‌ی مرکز ملی تحقیقات بیمه سلامت نیز از یک میلیارد و صد میلیون تومان در سال ۹۹ به یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان در سال ۱۴۰۰ افزایش یافته است. مرکز تحقیقات حلال سازمان غذا و دارو نیز برای سال آینده افزایش بودجه‌ی ۳۳ درصدی در پیش دارد و بر اساس آن چه در لایحه بودجه آمده است برای این مرکز، ۱۵ میلیارد و ۱۲۵ میلیون تومان در نظر گرفته شده است. این نهاد یکی از مراجع صدور گواهی حلال در سطح کشور، منطقه خاورمیانه و شرق مدیترانه است.

مرکز ملی تحقیقات حقوق سلامت هم که برای رسیدگی بیشتر به حقوق بیماران راه‌اندازی شده است در سال ۱۳۹۹ بودجه‌ای چهار میلیارد تومانی داشته است. این مبلغ برای سال ۱۴۰۰ به چهار میلیارد و ۷۵۰ میلیون تومان رسیده است.

پژوهش‌های آموزش و پرورش و حوزه فرهنگ چه قدر آب می‌خورد؟

وزارتخانه‌های دیگر نیز دارای نهادهایی  برای پژوهش و تحقیق در حوزه‌های مربوطه هستند. مثلا آموزش و پرورش، سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی را داراست که خود این سازمان پژوهشگاهی با عنوان مطالعات آموزش و پرورش دارد. سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی برای سال ۱۴۰۰ ۱۱۶ میلیارد و ۸۰۲ میلیون تومان بودجه خواهد داشت. برای پژوهشگاه مذکور هم ۱۲ میلیارد و ۷۵۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است.

برای پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری  در سال ۱۴۰۰، ۷۷ میلیارد و سیصد میلیون تومان و برای موسسه پژوهشی فرهنگ، هنر و ارتباطات ۱۴ میلیارد و ۶۲۴ میلیون تومان بودجه پیش‌بینی شده است. بودجه‌های موسسه پژوهشی و فرهنگی انقلاب و پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی به ترتیب  افزایش‌های ۳۳ درصدی و ۴۰ درصدی داشته‌اند و در ردیف بودجه برای این دو نهاد به ترتیب ۴۵ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان و ۲۹ میلیارد و ۳۵۳ میلیون تومان نوشته شده است. مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی هم که در سال جاری بودجه‌ی ۱۵ میلیارد تومانی داشته است در سال بعد بودجه ای معادل ۲۵ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان خواهد داشت.

افزایش بودجه‌ی ۱۶۵ میلیاردی پژوهش‌های حوزه هسته‌ای

پژوهشگاه صنعت نفت و پژوهشگاه نیرو در سال ۱۴۰۰ به ترتیب بودجه‌های ۱۴۰ میلیارد تومانی و تقریبا ۲۰۰ میلیارد تومانی خواهند داشت و این به این معنی است که بودجه پژوهشگاه صنعت نفت ۴۰ میلیارد تومان و بودجه‌ی پژوهشگاه نیرو تقریبا ۱۰۰ میلیارد تومان افزایش یافته است.

پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای که به سازمان انرژی هسته‌ای وابسته است در لایحه‌ی بودجه‌ی سال ۱۳۹۹، ۱۹۹ میلیارد و ۴۷۳ میلیون تومان دارا بود که این مبلغ برای سال ۱۴۰۰ به ۳۶۴ میلیارد و ۶۴۶ میلیون تومان افزایش یافته است.

مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی که زیر نظر وزارت‌خانه‌ای با همین عنوان فعالیت می‌کند در سال ۱۳۹۹، بودجه‌ای معادل ۶۴ میلیارد و ۸۳۳ میلیون تومان داشته است که برای سال بعد به ۱۷۷ میلیارد و ۷۸۷ میلیون تومان افزایش یافته است.

پژوهشگاه فضایی که از سال ۱۳۹۳، نهادی وابسته به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات محسوب می‌شود در سال ۹۹ بودجه‌ای معادل ۶۰ میلیارد و ۴۲۴ میلیون تومان داشته است که این میزان در سال آینده حدودا ۱۲۳ میلیارد و پانصد میلیون تومان خواهد بود.

پژوهش در کشاورزی

از سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزی هم موسسه‌های تحقیقاتی ثبت و گواهی بذر و نهال و اصلاح و تهیه نهال و بذر به ترتیب بودجه‌هایی ۶۳ میلیارد و ۸۸۳ میلیون تومانی و ۷۴ میلیارد تومانی برای سال ۱۴۰۰ خواهند داشت.

موسسه تحقیقات علوم باغبانی و موسسه تحقیقات برنج کشور نیز با افزایش بودجه‌ی ۷۳ درصدی و ۴۷ درصدی  روبه‌رو هستند و مبالغی که برای سال ۱۴۰۰ آن‌ها در نظر گرفته شده است به ترتیب ۸۴ میلیارد و چهارصد میلیون تومان و ۳۷ میلیارد و پانصد میلیون تومان است.

گزارش بالا خلاصه‌ای از تغییرات بودجه‌های نهادهای کلان پژوهشی در حوزه‌های مختلف اعم از دفاعی، علمی، سلامت، کشاورزی، صنعتی و فرهنگی است. در لایحه بودجه‌ی سال ۱۴۰۰ نهادهای پژوهشیاز افزایش‌های قابل توجه در بودجه‌های خود برخوردار شدند که وب‌سایت‌های برخی از آن‌ها مدت‌هاست به‌روز نشده و در آن‌ها گزارشی از عملکرد سال‌های گذشته وجود ندارد. باید دید آیا نظارت دقیق‌تری بر هزینه‌کرد این مبالغ در سال ۱۴۰۰ بر مراکز پژوهشی صورت می‌گیرد و گزارش آن به مردم اعلام می‌شود یا خیر؟!

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

12 + شانزده =